LifeSteps.gr

Wigmund game review (2022 release)

Wigmund

Ένα από τα πολλά παιχνίδια που τα δοκιμάζεις πριν τα αγοράσεις είναι και το Wigmund, ένα open world action rpg που ναι μεν φαίνεται καλό εκ πρώτης όψεως εντούτης έχει τα λαθάκια του που το ρίχνουν στα μάτια ενός έμπειρου παίκτη. Καταρχήν για rpg έχει μόνο ένα χαρακτήρα στην αρχή χωρίς να μπορείς να βάλεις τις γνωστές παραμέτρους ώστε να δικαιολογεί το rpg στοιχείο του. Εντάξει ας το αφήσουμε αυτό και πάμε παρακάτω στο βασικότερο μείον για μένα τουλάχιστον που είναι η μάχη.

Πως είναι δυνατόν ένα action rpg που ξεκινάς λογικά με τις γροθιές να χτυπάς τα αντίπαλα πλάσματα να πρέπει να πάω από την πάνω μεριά της οθόνης γιατί από κάτω δεν τα χτυπάει. Τι bug πάλι είναι αυτό σκέπτομαι, μήπως έτυχε την πρώτη φορά και είναι σύμπτωση ας το ξαναβάλω από την αρχή τότε. Μπα, πάλι τα ίδια με σκότωσε ένας λύκος αφού προσπαθούσα να τον χτυπήσω από το κάτω μέρος. Και μόνο για αυτό το σοβαρότατο σφάλμα που δεν ξέρω αν συμβαίνει και παρακάτω γιατί δεν με άφησε να το προχωρήσω για να ξέρω, κόβονται 2-3 βαθμοί από την τελική του αξιολόγηση.

Μιλάμε για game breaking bug που δεν σε αφήνει να το συνεχίσεις το παιχνίδι όπως θέλεις γιατί αν είναι να χτυπάω τους αντιπάλους μόνο από μια μεριά τότε δεν σου αφήνει περιθώρια για επιλογές. Έχει και πολύ ψάξιμο στην αρχή για χρυσά νομίσματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Αλλά έχει και τα αγριογούρουνα που δεν σε αφήνουν να ψάξεις με την ησυχία σου όπως και τους λύκους.

Τα γραφικά και ο ήχος του είναι σε πολύ καλό επίπεδο για ένα indie game και δυστυχώς ανεβάζει πολύ τον πήχη και τις προσδοκίες και μετά που βλέπω την μάχη είναι για γέλια η δυσκολία και ο περιορισμός κινήσεων. Ευτυχώς που υπάρχει και το δοκιμαστικό demo για να πειραματιστεί κάποιος με το περιεχόμενο. Βέβαια η τιμή του είναι χαμηλή αλλά δεν παύει να κοστίζει κάτι αυτό το μικρό παιχνίδι την στιγμή που έχει τόσους ανταγωνιστές εκεί έξω.

Και έβλεπα τους άλλους να λένε σαν το Diablo είναι και εμένα μου φάνηκε σαν το Pathfinder, ούτε να το σκεφτούμε, σκέτη ιεροσυλία απέναντι στους δύο μεγάλους τίτλους. Δεν ξέρω αν το demo που δοκίμασα έχει παραμείνει στην early access του παιχνιδιού γιατί και πολλοί άλλοι είχαν πρόβλημα στην αρχή όταν το αγόρασαν. Με ξενέρωσε πάντως έτσι που είδα την μάχη και παρόλο που μου αρέσουν τα παρόμοια παιχνίδια rpg για αυτό δεν δίνω ούτε το πεντάρι που ζητάει.

Εσείς δοκιμάστε το μήπως δεν σας κάνει αυτό το πρόβλημα, λίγα λεφτά είναι, να βοηθάμε και τα παιδιά που το έφτιαξαν αλλά πρέπει να το σουλουπώσουν λίγο για να μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό. Δεν ξέρω και τι βαθμό να του βάλω έτσι όπως το είδα. 5/10 νομίζω είναι αρκετά κυρίως για τα πολύ καλά του γραφικά και τον ήχο, αν φτιαχτεί το σύστημα της μάχης θα πάρει παραπάνω σίγουρα. Έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό αρκεί να προσεχθεί από τους προγραμματιστές του.

Εσείς δοκιμάστε το και πείτε την άποψη σας αν θέλετε για το σύστημα της μάχης η ότι άλλο θελήσετε. Μην περιμένετε πολλά πράγματα από αυτό το μικρό παιχνίδι, είναι ένα indie game που είναι ακόμα στην ανάπτυξη του. Πάω τώρα να πιάσω και το the Guild 3 που όλο βγαίνει και όλο στην ανάπτυξη είναι. Και το έχω πληρώσει και κανονικότατα μάλιστα, δεν μου το έστειλε η εταιρεία του.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία The Scholastics και είναι μια δημιουργία από τους ίδιους.

Είδος: Open world action rpg

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 4.99 ευρώ με μια έκπτωση 60% που έχει τώρα. Πολύ καλή τιμή και ακόμα καλύτερο ότι υπάρχει διαθέσιμο το demo του παιχνιδιού για να μπορέσετε να το δοκιμάσετε πριν την αγορά του.

Exit mobile version