LifeSteps.gr

Dinkum game review (2022 release)

Dinkum

Από τις μικρές indie απολαύσεις της χρονιάς ήταν και το Dinkum, ένα παιχνίδι στο αγαπημένο μου στυλ life simulator. Φτιαγμένο μόνο από έναν αλλά πολύ ταλαντούχο δημιουργό τον αγαπητό James Bendon από την Αυστραλία. Το παιχνίδι θυμίζει πάρα πολλά που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια και κυρίως τα Stardew Valley και Hokko Life που το έχω παρουσιάσει αν θυμάμαι καλά σχετικά πρόσφατα. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα κάποιες βασικές πτυχές του παιχνιδιού πριν μπούμε στα βαθιά νερά της αξιολόγησης του.

Ξεκινάμε σε ένα random νησί και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να επιβιώσουμε και να μαζέψουμε τα κατάλληλα υλικά για να αρχίσουμε το crafting και να φτιάξουμε το σπιτικό μας και την ωραία μας φάρμα με τα ζώα και τα φυτά που θα πρέπει να προσέχουμε φυσικά. Μαζεύουμε ότι loot βρίσκουμε στον δρόμο μας, ευτυχώς το παιχνίδι είναι καθαρά casual και δεν σε αγχώνει καθόλου να τρέχεις να προλάβεις να μαζέψεις πράγματα.

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι χρήστες που το έπαιξαν και το αγόρασαν από την early access του είναι κατενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Ίσως γιατί το παιχνίδι προέρχεται μόνο από ένα προγραμματιστή και λογικό είναι να εντυπωσιάστηκαν με τα περιεχόμενα του, ίσως γιατί δεν έχουν παίξει παρόμοια life simulators εκτός από το πολύ γνωστό μας Stardew Valley που το χρησιμοποιούν μονίμως ως αναφορά σε τέτοια παιχνίδια ενώ έχουν βγει και άλλα με 3d στυλ και περιεχόμενο όπως το My time at Portia, το Coral Island, το  My Time at Sandrock και αρκετά άλλα που έχω και στην λίστα μου να κάνω παρουσίαση.

Εδώ έχουμε ένα χαλαρό και χαριτωμένο παιχνιδάκι που μπορούμε να παίξουμε και σε συνεργασία με κάποιο φίλο αν το επιθυμούμε για να το διασκεδάσουμε περισσότερο. Τα γραφικά και ο ήχος του είναι σε πολύ καλά πλαίσια τηρουμένων των αναλογιών και γενικά δεν συνάντησα προβλήματα στο gameplay από bugs η άλλες ατέλειες. Θα το συστήσω στους φίλους που θέλουν κάτι το ελαφρύ και χαριτωμένο, μην περιμένετε κανένα Elden Ring, απλώς ένα indie παιχνιδάκι από έναν δημιουργό που το φτιάχνει σιγά-σιγά με μεράκι και αγάπη σε αυτό που κάνει.

Αν σας αρέσουν οι παρόμοιοι τίτλοι μπορείτε να το αγοράσετε και είναι σίγουρο ότι θα περάσετε κάποιες ώρες ξενοιασιάς μακριά από τα αγχωτικά παιχνίδια που χάνεις από το πρώτο λεπτό και θέλουν μικροδιαχείριση για να τα φέρεις εις πέρας. Και μάλιστα στην τιμή που διατίθεται τώρα το βλέπω και ως μια ευκαιρία να το αγοράσετε. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια κολλάμε περισσότερο από τους μεγάλους AAA τίτλους που μας πρήζουν πολλές φορές ενώ σκάμε τα 50άρια αβέρτα.

Θα του βάλω ένα 8.5/10 γιατί είναι ωραίο και εύκολο στον χειρισμό, απλοικό όσο δεν πάει, με άνετο farming στοιχείο χωρίς πολύ grinding να σε τρελαίνει. Και με τον καιρό θα γίνεται και καλύτερο μιας και είμαστε ακόμη στην early access του. Αυτά για τώρα, είμαι ακόμα στην φάση που κόβω ξύλα για να χτίσω το πρώτο μου σπίτι και την φάρμα με τις αγελάδες που θέλω να μεγαλώσω ώστε να πουλάω τα προιόντα για να βγάζω κάποια λεφτά να συντηρούμαστε γενικά.

Έχει και ψάρεμα το παιχνίδι που μου αρέσει αλλά δεν έχω φτιάξει ακόμα το καλάμι μου για να το δοκιμάσω ώστε να πιάνω ψάρια και να τα πουλάω στο market για να παίρνω τα απαραίτητα που μου λείπουν. Θα πω ένα μπράβο στον James που το έφτιαξε και που ακούει το feedback από τους αγοραστές του. Θα προσπαθήσω και εγώ να τον βοηθήσω στην ανάπτυξη του τίτλου ακόμα περισσότερο με ιδέες για μελλοντικά updates. Προς το παρόν πάω να το συνεχίσω μιας και είμαι ακόμα στην αρχή και δεν έχω φτιάξει ούτε το βασικό μου σπίτι.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου του 2022 από τον James Bendon που το δημιούργησε.

Είδος: Life simulator / adventure

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 13.43 ευρώ με μια έκπτωση του 20% που έχει.

Exit mobile version