LifeSteps.gr

Marvel's Midnight Suns game review (2022 release)

Marvel's Midnight Suns

Μόλις διάβασα ότι πρόκειται για νέο παιχνίδι με ήρωες της Marvel το πήρα αμέσως για μια δοκιμή. Το Marvel's Midnight Suns λοιπόν κυκλοφόρησε στο steam πριν λίγες μέρες και προέρχεται από την αγαπημένη μας εταιρεία, λόγω X-COM κυρίως, Firaxis games. Και τα Civilization games έχει κάνει για να μην ξεχνιόμαστε. Όπου ωραίο παιχνίδι στρατηγικής είναι πίσω του η Firaxis. Τώρα έπιασε και τους ήρωες της Marvel σε ένα παιχνίδι με κάρτες και πάμε να δούμε αν τα κατάφερε σε αυτόν τον τομέα.

Το βασικό του gameplay είναι πολύ εθιστικό γιατί είναι σαν να παίζουμε το X-Com με την προσθήκη καρτών για να επιλέγουμε τις κινήσεις μας. Τα γραφικά και ο ήχος είναι σε πολύ καλό επίπεδο με υψηλό δείκτη λεπτομέρειας σε όλα. Εμείς χειριζόμαστε τον βασικό μας χαρακτήρα, τον Hunter και επιλέγουμε τους αγαπημένους μας ήρωες από τους Dark Avengers, τους Runaways και αρκετούς άλλους και το καλό είναι ότι αλληλεπιδρούμε μαζί τους μαθαίνοντας τι θέλουν για να τους γνωρίσουμε από πιο κοντά.

Ανεβαίνουμε και level όπως ακριβώς και στο X-COM και επιλέγουμε τα skills που θα βάλουμε στον χαρακτήρα μας αλλά και στους companions μας. Οι μάχες είναι εντυπωσιακές και turn based. Επιλέγουμε την κάρτα με την κίνηση που θέλουμε να εκτελέσει ο χαρακτήρας μας και αυτός την κάνει άμεσα. Το παιχνίδι είναι μεγάλο σε διάρκεια και θέλει υπομονή. Έχει κάποια θεματάκια με τα χαμένα frames στις μάχες αλλά αυτά συνέβαιναν όνο στη αρχή και σε συγκεκριμένα συστήματα που πιθανότατα να είχαν πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών.

Εγώ ευτυχώς δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα και το δοκίμασα και σε δύο συστήματα για να είμαι σίγουρος για τα παράπονα των παιδιών, και σε Intel επεξεργαστή και μάλιστα μέσου βεληνεκούς I5 και σε ένα της Amd τον Rysen 5600g που είναι καλός για gaming γενικά και με σχετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Είναι και φτηνός σε σχέση με άλλους πολύ πιο ακριβούς παρότι έχει μόνο 6 πυρήνες. Οι κάρτες γραφικών που το δοκίμασα ήταν η μια αυτή που έχω στο βασικό σύστημα, η MSI 2060 GTX gaming με τα 4gb μνήμης και η άλλη η φτηνή 1650 GTX 4 gb που για χαμηλές έως μεσαίες αναλύσεις την δουλειά της την κάνει μια χαρά.

Και πάντα MSI όπως και οι μητρικές που δίνω πάντα σε αυτές που είναι πλήρως gaming και κοστίζουν πάντοτε πάνω από 100 ευρώ ώστε να χτίζω τα συστήματα μου πάνω σε στέρεα βάση για να αναβαθμίζω στο μέλλον άνετα και ωραία. Και οι Radeon κάρτες της Sapphire είναι καλές αλλά έχω ακούσει ότι σε κάποιους δημιουργούν ασυμβατότητες οπότε δεν τις βάζω καθόλου. Έχω μία στα αζήτητα και πιάνει σκόνη μπροστά στις ωραίες Geforce. 🙂 Και είναι μοντέλο καλό με 6gb μνήμη που έχει ανεβάσει τιμή κατά 150 ευρώ τον τελευταίο χρόνο. Και λέει ο άλλος φτηνή είναι πάρτε την, τι φτηνή τώρα έχει φτάσει στα 350 ευρώ.

Στο παιχνίδι μας πάλι γιατί το παραμερίσαμε για τις κάρτες που καλό είναι και αυτό να μαθαίνει ο κόσμος πριν αγοράσει τώρα που είμαστε και σε γιορτινή περίοδο αλλά έχουν ανέβει πολύ οι τιμές τους και πρέπει να περιμένουμε λίγο να ξαναπέσουν σε λογικά επίπεδα. Θα βάλω ένα 9/10 στο παιχνίδι μας γιατί είναι πολύ καλό σαν strategy συν το ότι μου αρέσουν και οι χαρακτήρες της Marvel που στα παιχνίδια είναι σαφώς καλύτεροι από ότι στις αντίστοιχες ταινίες που είναι καθαρά θέαμα χωρίς ουσία.

Στην τιμή που βρίσκεται τώρα δεν μπορώ να το προτείνω με κλειστά μάτια παρόλο που μου αρέσει γιατί 60 ευρώ τα θεωρώ πολλά για pc game. Ίσως σε κονσόλα να άξιζε αλλά εκεί δεν τα ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια στρατηγικής. Ίσως πρέπει να περιμένετε λίγο για κάποιο sale που το βλέπω σύντομα να έρχεται και να πέσει η τιμή γύρω στα 30 με 40 ευρώ που είναι πιο λογική.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 από την γνωστή μας 2K και είναι μια δημιουργία από την επίσης γνωστή μας Firaxis Games.

Είδος: Turn based strategy / tactical rpg

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 59.99 ευρώ, πολύ τσουχτερή αν και πρόκειται για AAA τίτλο.

Exit mobile version