LifeSteps.gr

Star Wars: The Old Republic game review (2011)

The Old Republic

Παρόλο που έχω να παίξω αρκετό καιρό το Star Wars: the old republic τώρα ήρθε η στιγμή του για μια παρουσίαση αφού βγαίνουν συνέχεια νέα πράγματα σαν online multiplayer παιχνίδι που είναι. Εξάλλου παραμένει διαχρονικό και ωραίο ακόμη και στις μέρες μας με μπόλικο κόσμο μέσα. Το παιχνίδι κυρίως απευθύνεται στους φανς του Star Wars αλλά και στους λάτρεις του pve μιας και δεν υπάρχει ο κίνδυνος να σε σκοτώσουν μεγάλοι παίκτες αν είσαι καινούριος. Βέβαια γιατί να παίξει κάποιος multiplayer αν θέλει να το παίξει σαν single αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν είναι κάτι που θα ασχοληθούμε στην παρούσα φάση.

Το παιχνίδι θα το λατρέψουν κυρίως οι φανς του Star Wars σύμπαντος αλλά και οι φανς των Mass Effect μιας και έχει παρόμοιο σύστημα romance με τους companions που μας βοηθάνε στις μάχες. Τους χαρίζουμε δώρα και ανεβάζουμε την εκτίμηση τους προς το πρόσωπο μας και μετά όταν το φτάσουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τους την πέφτουμε σαν το Mass Effect. Έχει τόσες αποστολές το παιχνίδι που σίγουρα δεν θα βαρεθείτε με τίποτα. Και απλές story misiions και δύσκολες heroic που δίνουν και το καλύτερο loot αλλά αντιμετωπίζουμε μεγάλους κακούς που πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτούς γιατί θα χάσουμε εύκολα.

Τα γραφικά και ο ήχος είναι σε πολύ καλά επίπεδα ακόμη και για την εποχή μας που έχουμε συνηθίσει σε φαντεζί σκηνικά αλλά όπως έχουμε τονίσει το gameplay μετράει και έτσι αυτό το παρακάμπτουμε ελαφρώς. Σκεφτείτε το παιχνίδι σαν το Knights of the old republic 3 αν είχε κυκλοφορήσει μετά τα 2 φανταστικά πρώτα. Έχω φτάσει την Jedi μου στο μέγιστο level για τότε που το έπαιξα, δεν ξέρω τώρα αν έχουν ανεβάσει το level cup αλλά ήμουν σε μια πλατφόρμα με άλλους παίκτες και δεν είχα τι να κάνω εκτός από heroic misisons και pvp με άλλους.

Με το διαστημόπλοιο μου είχα ταξιδέψει σε όλο σχεδόν τον γαλαξία και είχα κάνει όλες τις story quests αλλά και μερικές heroic σε υψηλό επίπεδο δυσκολίας που θυμάμαι τα είχα βρει δύσκολα και αν δεν ήμουν υψηλότερο level με ξεκλειδωμένες όλες τις ικανότητες μου δεν θα τα περνούσα με τίποτα. Όταν είχα πάει σε μικρότερο level να τις κάνω είχα χάσει 2-3 φορές από τους μεγάλους κακούς που ήθελαν 10 λεπτά μάχη για να τους βγάλεις πέρα και ένα πολύ companion να κάνει το tank γιατί αλλιώς αν έχουμε magician χαρακτήρα την βάψαμε.

Μπήκα μετά από 3 χρόνια και έχει τους ίδιους παίκτες που είχα δει και παλιά σε αντίθεση με άλλα mmorpg που χάνουν τους παίκτες τους γρήγορα. Οπότε είναι πολύ εύκολο να βρείτε συμπαίκτες για διπλό η και για pvp αν το επιθυμείτε, δεν το επιβάλουν με το ζόρι. Με τους jedi το έχω τερματίσει, έβγαλα όλα τα skills και τώρα έπιασα τους Sith, τους υποτίθεται κακούς της υπόθεσης. Πολύς κόσμος ακόμα και στις prologue missions για τους νέους. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως πρέπει να φτιάχνονται τα σωστά mmorpg με υπόθεση ενδιαφέρουσα και πολλές επιλογές για τους χαρακτήρες μας.

Από βαθμολογία τώρα τι να του βάλω, είναι πολύ παλιό για τα τωρινά δεδομένα αλλά αξίζει με το παραπάνω μιας και είναι στα καλύτερα mmorpg που έχω παίξει εδώ και 20 χρόνια περίπου. Άντε για το καλό να του βάλω ένα 8.5/10 επειδή υπάρχει ακόμη και συνεχίζει δυνατά με φρέσκο αίμα που ανανεώνεται διαρκώς.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου του 2011 από την εταιρεία Electronic Arts και είναι μια δημιουργία της αγαπημένης μας από πολλούς τίτλους Bioware.

Το παιχνίδι είναι δωρεάν στο steam για να το ευχαριστηθείτε και ίσως κατά την διάρκεια που θα ασχοληθείτε γιατί θα σας αρέσει οπωσδήποτε πάρετε και μερικά extra από το cash shop του για να το απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο. Αξίζουν τα 10 ευρώ το πολύ για ένα extra companion αν το βρείτε σε κάποιο sale αλλιώς μπορείτε και στο πλήρες δωρεάν μοντέλο να το ευχαριστηθείτε άνετα. Επίσης το σημαντικό του στοιχείο είναι ότι πάντα έχει νέους παίκτες μετά από τόσα χρόνια από την αρχική κυκλοφορία.

Exit mobile version