LifeSteps.gr

Covid Kawaii! game review (2022)

Covid Kawaii!

Ο πόλεμος με τον Covid, τον σιχαμερό ιό που έπληξε αλύπητα όλη την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στα τελευταία στάδια. Το Covid Kawaii! είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να θυμηθούμε το χρονικό του απεχθούς ιού, τις δοκιμασίες στις οποίες μας υπέβαλλε αλλά και το κοντινό μέλλον κατά το οποίο θα αποτελεί απλά μια εφιαλτική ανάμνηση.

Το Covid Kawaii! ανήκει σε μια από τις αγαπημένες μου υπό-κατηγορίες των βιντεοπαιχνιδιών στρατηγικής, εκείνη των Tower Defense. Μας αναθέτει την αντιμετώπιση του Covid από την στιγμή της εμφάνισής του, της παγκόσμιας επέλασης και της σταδιακής υποχώρησής του με την εμφάνιση των εμβολίων. Το story mode κατανέμει τον αγώνα μας σε τρία επεισόδια αποτελούμενα από τέσσερα levels το καθένα και εναλλασσόμενο αριθμό από κύματα εχθρών, με το μικρότερο να είναι μόλις δέκα κύματα και το μεγαλύτερο να πιάνει τα είκοσι.

Ο έμπειρος παίκτης των Tower Defense εισέρχεται εν ριπή οφθαλμού στο πνεύμα του παιχνιδιού, συντρίβοντας χωρίς την παραμικρή απώλεια τα δύο πρώτα επεισόδια του single player mode. Αντίθετα από τα περισσότερα Tower Defense, στο Covid Kawaii! δεν συγχωρείται το παραμικρό λάθος τουτέστιν, ακόμα και ένα μικρόβιο να περάσει, ο οργανισμός που προστατεύουμε μολύνεται και οδηγούμαστε στο game over. Υπάρχει φυσικά λόγος που τα δύο πρώτα επεισόδια του story mode είναι πανεύκολα.

Στα πρώτα μας βήματα, το οπλοστάσιο που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση των εχθρικών στρατιών είναι πενιχρό. Οι πύργοι μας είναι αντισηπτικά και σαπούνια χειρός, ικανά να κάνουν περιορισμένη ζημιά. Όσο περισσότερους εχθρούς εξολοθρεύσουμε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ρίξουν πίσω τους τα πολυπόθητα χαρτονομίσματα, το συνάλλαγμα που χρειαζόμαστε για να αγοράσουμε νέα όπλα αλλά και να αναβαθμίσουμε τα παλιότερα σε μόνιμη βάση. Εντός του κάθε επιπέδου, χρησιμοποιούμε χαρτί τουαλέτας για να αγοράσουμε και να αναβαθμίσουμε τους πύργους.

Οι αναβαθμίσεις τους διαρκούν μόνο στα πλαίσια του εκάστοτε επιπέδου, συνεπώς το πολυτιμότερο αγαθό είναι τα χαρτονομίσματα και όχι το χαρτί υγείας. Το τελευταίο είναι καλό να το έχουμε σε σχετική αφθονία ώστε να αγοράζουμε τους πύργους γρηγορότερα και να μην περιμένουμε να περάσουν κάποια κύματα, κινδυνεύοντας να χάσουμε έως ότου αναπτύξουμε αποτελεσματικά τις άμυνές μας. Με το χρήμα αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες χαρτιού υγείας από την αρχή, αυξάνουμε μόνιμα την ισχύ όλων των πύργων μας και ξεκλειδώνουμε τις επιλογές επιτάχυνσης της δράσης ώστε να μην περιμένουμε... μισή ώρα πότε θα πλησιάσουν οι εχθροί.

Φτάνοντας στο τρίτο επεισόδιο έχουμε πρόσβαση πλέον και στους 10 συνολικά διαθέσιμους πύργους αλλά αυτό είναι "δώρον άδωρον" γιατί οι ισχυρότεροι στοιχίζουν τα μαλλιοκέφαλά μας σε χαρτί υγείας συνεπώς αδυνατούμε να τους παρατάξουμε αρκετά σύντομα ή ακόμα και όλους σε κάθε επίπεδο. Από το τρίτο επεισόδιο αρχίζουμε να farmarουμε συστηματικά χαρτονομίσματα με σκοπό να ενισχύσουμε στο έπακρο (στα πέντε αστέρια) τους σημαντικότερους πύργους ώστε να επιβιώνουμε αρκετά για να μαζέψουμε περισσότερα χρήματα και να συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας δραστηριότητα.

Αφού καταφέρουμε, μετά από αρκετές ώρες και αποτυχημένες προσπάθειες, να ολοκληρώσουμε και τα τρία επεισόδια, αρχίζει το μεγάλο γλέντι του Covid Kawaii!, τα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας του. Εκεί οφείλουμε να διαθέτουμε πανίσχυρα όλα τα towers και αρκετά αναβαθμισμένους τους λοιπούς πόρους ώστε να επιβιώσουμε όσο χρειάζεται για να γράψουμε με μεγάλα γράμματα το όνομά μας στους παγκόσμιους πίνακες των σκορ.

Το Covid Kawaii! είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι με χαριτωμένα γραφικά και ένας έμμεσος τρόπος για να πάρουμε εκδίκηση, στο φαντασιακό επίπεδο έστω, από τον καταραμένο ιό που δημιούργησε τόσο κακό τα περασμένα χρόνια. Έχει πανεύκολο χειρισμό (όλα γίνονται με point and click των κουμπιών του mouse), μουσική επένδυση καρναβαλιού και πολλές αναβαθμίσεις τις οποίες επιθυμούμε να αποκτήσουμε σαν τρελοί για να προχωρήσουμε.

Η ποικιλία των επιπέδων μας άρεσε επίσης, δηλαδή η εναλλαγή από τα στατικά επίπεδα με την προκαθορισμένη διαδρομή σε επίπεδα όπου την ρυθμίζουμε εμείς τοποθετώντας towers, σε άλλα επίπεδα όπου τα μικρόβια κινούνται περιστροφικά χωρίς να μπορούν να μας βλάψουν και ο σκοπός μας είναι να τα κρατήσουμε σε χαμηλό αριθμό για να μην χάσουμε κ.ο.κ.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 26 Δεκεμβρίου 2022 από την Wade Arcade  και είναι δημιουργία της.

Το παιχνίδι κοστίζει 10,11 ευρώ στο Steam με έκπτωση 19%, είναι δηλαδή πάμφθηνο και μάλιστα, το 25% των εσόδων του θα διατεθούν για την αντιμετώπιση του Covid και την ανακούφιση των πληγέντων από αυτόν.

Exit mobile version