LifeSteps.gr

Epic Assassin game review (2022 release)

Assassin

Είχα στην συλλογή μου και το Epic Assassin, ένα μικρό indie game που είδα και στο steam ότι είναι πάμφθηνο και είπα να το δοκιμάσω λίγο στην αρχή να δω αν μου αρέσει να το ξεκινήσω. Το έβαλα λοιπόν, πήρα στην αρχή 2-3 quests για κάτι κλέφτες που τρομοκρατούσαν το χωριουδάκι και πήγα να τους πιάσω με τον θαρραλέο μαχητή μου. Μόνο που πάνω στην βιασύνη δεν πρόσεξα ότι δεν κρατούσα κάποιο όπλο στο χέρι με συνέπεια να σκοτωθώ με 2 χτυπήματα νομίζω. Κάτι δηλαδή σαν τα mmorpg που βγαίνω από το training island και μπαίνοντας στις κανονικές πόλεις περιμένουν απέξω οι μεγάλου level παίκτες που μας έχουν για ορεκτικό στους αντίστοιχους servers (και όχι μόνο εκεί ανάλογα το παιχνίδι).

Τι κριτική να κάνω τώρα σε ένα παιχνίδι που το δοκίμασα μόλις 30 λεπτά της ώρας;. Τέλος πάντων, ότι είδα μέχρι εκείνη την στιγμή. Καταρχήν τα γραφικά και ο ήχος είναι ανάλογα της τιμής που πληρώνουμε στο steam τουλάχιστον. Μην περιμένετε μεγάλη παραγωγή τύπου AAA game, εδώ έχουμε ένα απλό indie παιχνίδι από έναν μάλλον προγραμματιστή που αναγκάζεται και τα κάνει όλα μόνος του. Άνθρωπος ορχήστρα δηλαδή αφού κάνει και τις φωνές όλων των χαρακτήρων στην αρχή τουλάχιστον που το έπαιξα.

Από γραφικά καλά τα πηγαίνει, μου θύμισε κάτι ανάμεσα σε Mount and Blade (το παλιό), Rappelz και Black Desert Online στον σχεδιασμό του πρώτου χωριού που ξεκινάμε. Για την δυσκολία του δεν μπορώ να έχω άποψη αφού με σκότωσαν αμέσως οι οπλισμένοι κλέφτες. 🙂  Αυτό εγώ που θέλω να τονίσω βλέποντας τέτοιες προσπάθειες στο steam είναι ότι πρέπει να στηρίζουμε τους μικρούς δημιουργούς για να δούμε κάποια στιγμή να βγάζουν όλο το ταλέντο τους σε κάποιο από τα μελλοντικά έργα τους. Δεν είναι και πολύ να δώσει κάποιος εβδομήντα σεντς για να πάρει το παιχνίδι σε κάποιο sale.

Έχω μαζέψει στην συλλογή μου πάνω από 1000 τίτλους, τα περισσότερα από αυτά είναι απλά indie παιχνίδια φτιαγμένα με μεράκι από τους δημιουργούς τους και μερικές φορές είναι πιο εθιστικά ,αν και στερούνται μοντέρνων στοιχείων, από πολλούς καινούριους AAA τίτλους των 40 και 50 και 60 ευρώ. Εντάξει δεν περιμένω να μου βγει και το Elden Ring η το τελευταίο Final Fantasy αλλά τουλάχιστον για τα λεφτά τους είναι αξιολογότατες προσπάθειες.

Και κάπου εδώ που θέλω να βάλω βαθμολογία φτάνουμε και στα δύσκολα. Επειδή θέλω να είμαι επιεικής με το παιδί που το έφτιαξε θα του βάλω ένα 7/10 για την προσπάθεια του αναγνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες που προκύπτουν από κάτι τέτοιο. Εσείς μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά και αν σας αρέσει αγοράστε το τώρα που είναι σε προσφορά. Έχει τα bugs του αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή της κυκλοφορίας του και πιστεύω θα διορθωθούν.

Και επίσης για να μην το ξεχάσω αναφέρετε και στην χρυσή εποχή της αρχαίας Ελλάδος οπότε ένας ακόμη λόγος για να το προτιμήσουμε. Δεν ξέρω αν ο φίλος μας είναι από εδώ (από τα μέρη μας δηλαδή) αλλά τον ευχαριστώ που πάντα μου προσφέρει το παιχνίδι για να το παρουσιάζω. Επίσης μπορείτε να βρείτε όλα τα παιχνίδια του στο steam σε ένα πακέτο με πολύ καλή τιμή. Πάω να το προχωρήσω λίγο ακόμη γιατί μου φάνηκε κάπως άδειο στην αρχή του. Να δω και τι γίνεται πιο κάτω από τους κλέφτες όταν ολοκληρωθεί η αποστολή που με στέλνουν.

Αν διαπιστώσω κάποια αλλαγή σε αυτά που έχω γράψει θα το ανανεώσω το κείμενο φυσικά με τα καινούρια δεδομένα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Archor Games και είναι δημιουργία του Archor Wright.

Είδος: Hack & Slash action rpg

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 0.69 ευρώ με μια έκπτωση 30% που έχει τώρα. Τζάμπα πράγμα δηλαδή και είναι μια ευκαιρία να υποστηρίξουμε και τους δημιουργούς του.

Exit mobile version