LifeSteps.gr

Barista Simulator game review (2023 release)

Barista

Το πρώτο παιχνίδι για να εγκαινιάσω την νέα χρονιά είναι το Barista Simulator που μου εστάλη από την εταιρεία του και την ευχαριστώ για αυτό βέβαια. Με αυτό το indie game θα ξεκινήσει το 2023 και ελπίζω να βγει καλό γιατί θυμάμαι τώρα πρόσφατα και μάλιστα τα Χριστούγεννα που είχα κάνει κάτι παρόμοιο, το Bartender Hustle, αλλά ήταν δύσκολο στον χειρισμό. Για να δούμε τι θα δούμε και στον παρόντα τίτλο λοιπόν.

Ξεκίνησα το παιχνίδι και πρέπει να καθαρίσω το κατάστημα από την βρωμιά για να το θέσω σε λειτουργία. Όλα αυτά τα βλέπουμε σε προοπτική πρώτου προσώπου και τα κοντρόλ με τα πλήκτρα είναι πανεύκολα. Μου αναθέτει το παιχνίδι κάποια βασικά πράγματα να κάνω σε στυλ quests και εγώ τις εκτελώ πανεύκολα με τα βασικά πλήκτρα. Αφού καθάρισα και πέταξα τα σκουπίδια έπρεπε να παραγγείλω και τα βασικά για να μπορώ να φτιάχνω καφέδες βέβαια. Μέχρι εδώ δεν έχω δει ούτε ένα bug και είμαστε ακόμη στην early access, ουσιαστικά σαν να παίζω κάποια beta version είναι η όλη φάση.

Πολύ καλορυθμισμένο το βλέπω που σημαίνει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τα παιδιά που το έφτιαξαν. Και γραφικά και ήχος είναι ακριβώς όπως τα περίμενα για ένα indie game και μια χαρά παίζει στο σύστημα μου σε full details. Ανυπομονώ να δω τους πρώτους πελάτες στην είσοδο του καφενείου μου, πάω να το συνεχίσω λίγο ακόμα. Τελικά μου ήρθε μια κοπέλα που ήθελε ένα εσπρέσο και δεν ήξερα πως τον φτιάχνει. 🙂 Epic fail δηλαδή και ευτυχώς που δεν έφυγε εκνευρισμένη που δεν την σερβίρισα ακόμη.

Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνεις τον μπάρμαν αν δεν έχεις ιδέα από την δουλειά. Φαντάζομαι πως θα είναι όταν έχω ουρά από πελάτες να περιμένουν και εγώ να τρέχω να τους εξυπηρετήσω. Αυτό που μου αρέσει στο παιχνίδι μέχρι τώρα είναι ότι έχει πολλά skills και αντικείμενα που πρέπει να ξεκλειδώσεις παίζοντας το και προχωρώντας παρακάτω. Μέχρι και σεκιούριτι μπορείς να προσλάβεις για να προσέχει το μαγαζί από τις κλοπές. Έχει πολύ περισσότερα πράγματα να κάνεις σε σχέση με το άλλο που ανέφερα παραπάνω και ήταν κυρίως visual novel με έμφαση στις συζητήσεις.

Αυτό το παιχνίδι θα αρέσει σε αυτούς που προτιμούν τα αυθεντικά life simulator που τα κάνεις όλα μόνος σου. Ενώ ο χειρισμός του είναι πανεύκολος το άγχος να εξυπηρετήσεις γρήγορα τους πελάτες μου θύμισε το αγαπημένο πρώτο Cook, Serve, Delicious! που έτρεχα και δεν προλάβαινα να τους εξυπηρετήσω όλους και φεύγανε δυσαρεστημένοι. Θυμάμαι είχα κολλήσει στο παλιό και έπρεπε να ξέρω απέξω τις συνταγές για να μην ξεχάσω κανένα πεπερόνι στη πίτσα κάποιου που βιαζόταν η να μου καεί το φαγητό του άλλου που το είχα αρκετή ώρα για ψήσιμο.

Ωραία παιχνίδια είναι αυτά για αυτούς που έχουν ελεύθερο χρόνο και μπορούν να μπουν στα βαθιά και να τα μάθουν καλά αυτά που ζητάνε. Εδώ στο παιχνίδι μας θα βάλω ένα 7.5/10 γιατί είναι αρκετά εθιστικό και χωρίς προβλήματα ακόμη και σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται. Λίγη εκμάθηση χρειάζεται στο πως θα φτιάχνετε και θα σερβίρετε τους καφέδες στους πελάτες και όλα θα πάνε καλά. Είναι από τα ωραία life simulator που πρέπει να δοκιμάσετε όσοι έχετε την ευκαιρία και θα είναι και σχετικά φτηνό για να υποστηρίξετε και τα παιδιά που το δημιούργησαν.

Θα το παίξω λίγο ακόμα για να μάθω καλύτερα πως φτιάχνονται οι καφέδες και θα επιστρέψω με κάποιο update στο άρθρο και όσον αφορά την τελική τιμή που θα έχει όταν κυκλοφορήσει κανονικά στο steam.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 12 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία CubeCube Sports Ltd. και είναι μια δημιουργία των ίδιων.

Είδος: Life simulator / management

H τιμή του στο steam μέχρι αυτή την στιγμή που γράφω την παρουσίαση του δεν έχει ανακοινωθεί γιατί θα βγει σε τρεις μέρες το παιχνίδι στην αγορά αλλά πιστεύω θα είναι προσιτό για όλους μιας και είναι ένα μικρό indie game. Θα ανανεώσω φυσικά το άρθρο όταν με το καλό βγει κανονικά.

Exit mobile version