LifeSteps.gr

Alexey's Winter: Night Adventure game review (2021)

Alexey's Winter: Night Adventure cover

Το Alexey’s Winter: Night Adventure με ανάγκασε, να περπατήσω για μερικές ώρες στους δρόμους μίας ουκρανικής πόλης κάτω από πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες. Οι γρίφοι, ο συμπαθέστατος πρωταγωνιστής και οι πάντα καλών προθέσεων, αλλά ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, που βρέθηκαν στο διάβα μου, με κράτησαν ζεστή.

Το Alexey’s Winter: Night Adventure, το τυπικό 2D Point and Click Adventure, αποτελείται από τρία επεισόδια, που κυκλοφόρησαν σταδιακά, αλλά πωλούνται πλέον ως ένα ενιαίο σύνολο από το Steam. Η έκδοση του παιχνιδιού για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android προηγήθηκε το 2017 και ήταν και εκείνη πλήρης.

Η NezhySoft αποφάσισε στην πορεία, να κρατήσει μόνο το πρώτο επεισόδιο στο Google Play και να το πλασάρει ως demo. Το Alexey’s Winter: Night Adventure μένει έτσι ανολοκλήρωτο σε αυτή την περίπτωση, αλλά το δωρεάν δείγμα θα σας βοηθήσει ίσως, να αποφασίσετε, αν θέλετε να αγοράσετε το παιχνίδι στην πλατφόρμα της Valve.

Ο Alexander, ο μόνος άνθρωπος πίσω από την επωνυμία NezhySoft, ο οποίος και μου προσέφερε το Alexey’s Winter: Night adventure,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, αλλά ζει εδώ και πολλά χρόνια σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Ο ίδιος μου ξεκαθάρισε, ότι παρόλο τη συνωνυμία, ο χαρακτήρας του βιντεοπαιχνιδιού είναι φανταστικό πρόσωπο.

Πρέπει, να επισημάνω, για να μην παραξενευτείτε, διαβάζοντας παλαιότερα reviews, ότι ο δημιουργός προχώρησε σε αλλαγές ως αντίδραση στην εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στα εδάφη της Ουκρανίας. Η ιστορία διαδραματιζόταν αρχικά σε μία ανώνυμη πόλη της Σοβιετικής Ένωσης πριν από τη διάλυσή της, αλλά έχει μεταφερθεί πλέον στην ανεξάρτητη Ουκρανία του 1992.

Το κόκκινο αστέρι του κομμουνιστικού κόμματος δέσποζε στο ζεστό καπέλο του ήρωα, αλλά έχει πια αφαιρεθεί. Ο Alexander πρόσθεσε επίσης νέες τοποθεσίες, ενώ θα κινούσασταν μόνο ανάμεσα σε τρεις πριν από ενάμιση χρόνο. Δουλεύει επίσης διαρκώς πάνω στη βελτίωση των γραφικών και ενημερώνει συχνά το περιεχόμενο του Alexey's Winter: Night Adventure.

Θα αναλάβετε λοιπόν τον έλεγχο του Alexey, ενός νέου άνδρα, ο οποίος ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα μίας τυπικής γκρίζας και καταθλιπτικής πολυκατοικίας του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Μία κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, ο νεαρός επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από μία βόλτα στην κοντινή αγορά. Φτάνοντας στην είσοδο του κτιρίου, ανακαλύπτει ότι δεν έχει πάνω του τα κλειδιά του. Κατά τη διάρκεια του πρώτου επεισοδίου, θα προσπαθήσετε, να τα εντοπίσετε.

Στα επόμενα δύο επεισόδια νέες κακοτυχίες, θα βρουν τον ήρωα. Όλα τα γεγονότα, συμβαίνουν μέσα σε λίγες ώρες της ίδιας βραδιάς σε τρεις περιοχές της πόλης: τη γειτονιά του Alexey, την αγορά και το αστυνομικό τμήμα.

Οι φίλοι, οι γείτονες και άγνωστοι άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιών, που θα συναντήσει ο Alexey στην περιπέτειά του, προσφέρονται πάντα, να τον βοηθήσουν, αλλά έχουν να ζητήσουν και από μία εξυπηρέτηση για αντάλλαγμα. Οι γραπτοί διάλογοι, μιας και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού δεν έχουν φωνή, αποκαλύπτουν συχνά και τις προσωπικές ιστορίες τους και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εξαιτίας της φτώχιας και των όποιων καταλοίπων του παλαιού καθεστώτος.

Οι κύριοι στόχοι σας φαίνονται εκ πρώτης όψης απλοί, αλλά για να τους πετύχετε, θα λύσετε πολλούς γρίφους. Εκείνοι, που βασίζονται στη συλλογή αντικειμένων, τη χρήση τους μέσα από το inventory, το οποίο έχει τη μορφή μίας φθαρμένης βαλίτσας, θεωρώ ότι δε θα σας προβληματίσουν πολύ σοβαρά.

Τα πράγματα αλλάζουν στους πιο σύνθετους γρίφους, οι οποίοι απαιτούν, να κλικάρετε διαδοχικά και γρήγορα πάνω σε ανθρώπους, ζώα, αντικείμενα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Θα επιδοθείτε σε αρκετές δοκιμές, για να ολοκληρώσετε ορισμένες από αυτές τις ακολουθίες, μιας και η λύση δεν είναι πάντα εμφανής και τα χρονικά περιθώρια αποδεικνύονται αρκετά στενά.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, ο Alexander δημιούργησε τα πάντα στο χέρι, ζωγραφίζοντας με μολύβια τους χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα. Τα σχέδιά του, η επιλογή των χρωμάτων και το χιόνι, που πέφτει διαρκώς σε πρώτο πλάνο, δημιουργούν ένα όμορφο, σχεδόν ονειρικό αποτέλεσμα, το οποίο προκαλεί παράλληλα, μαζί και με τη μουσική, μία θλίψη. Έχει ενδιαφέρον, ότι ο χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι πάντα φωτισμένος, καθώς κινείται μέσα στη νύχτα.

Το Alexey’s Winter: Night Adventure διαθέτει μία απλή ιστορία. Παρόλο που το παιχνίδι είναι σύντομο, ο δημιουργός του το έχει γεμίσει με πολλούς και συχνά απαιτητικούς γρίφους. Αν απολαμβάνετε Point and Click Adventures με σχετικά αυξημένο βαθμό δυσκολίας, τότε θα βρείτε ίσως αυτό που ψάχνετε αγοράζοντας το από το Steam! Η τιμή του είναι 6,89 ευρώ.

Exit mobile version