LifeSteps.gr

Session Seven game review (2019)

Session Seven game review

Ας αρχίσουμε τη συνεδρία μας… Πείτε μου, τί βλέπετε στην cover art του Session Seven; Το πρώτο πράγμα, που σας έρχεται στο μυαλό! Δεν περιμένω βεβαίως, να μου απαντήσετε και δεν πρόκειται να σας υποβάλλω σε ψυχολογικό τεστ! Η εικόνα παραπέμπει απλώς στις κάρτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο τεστ Rorschach, που ήταν προφανώς και στις προθέσεις των δημιουργών του κλασικού τύπου 2D Point and Click Adventure/ ψυχολογικό θρίλερ. Οι επιλογές σας στο βιντεοπαιχνίδι, που θα παρουσιάσω σε αυτό το review και θα παίξετε εντελώς δωρεάν στον υπολογιστή σας, θα φανερώσουν ίσως πάλι κάτι για την προσωπικότητά σας!

Το Session Seven είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τεσσάρων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η Jennifer Jussel από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνέλαβε την ιστορία και έγραψε τους διαλόγους. Ο Jeremy Carver από τη Νότια Αφρική δημιούργησε τα γραφικά σε συνεργασία με τον Jonas Jelli από τη Γερμανία, που είναι και ο προγραμματιστής. Ο Damian Potenzoni από την Αργεντινή συνέθεσε τη μουσική. Η τετράδα, η οποία ονομάζεται απλώς Session Seven Team, δεν μας έχει προσφέρει κάποιο άλλο δείγμα κοινής δουλειάς ύστερα από το 2019.

Ας προχωρήσω όμως τώρα και στις συστάσεις με τον χαρακτήρα του Session Seven… Θα συναντήσετε τον Ryan στο γραφείο ενός ψυχοθεραπευτή, να μιλάει για μία περίεργη εμπειρία, η οποία και ζωντανεύει στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα. Ο άνδρας συνέρχεται και αντιλαμβάνεται, ότι βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού του. Δε θυμάται πώς κατέληξε εκεί! Είναι επιπλέον τραυματισμένος και η πληγή του αιμορραγεί ασταμάτητα.

Η βαριά σιδερένια πόρτα, που τον εμποδίζει να φύγει, έχει κλειδωθεί από την άλλη πλευρά και κανείς δεν ακούει τις εκκλήσεις του για βοήθεια. Αυτό που έχετε, να κάνετε, είναι να τον απεγκλωβίσετε από το δωμάτιο. Escape room λοιπόν! Ο Ryan ανησυχεί επίσης για τη γυναίκα και τον γιό του.

Το πεδίο δράσης σας είναι μικρό. Το υπόγειο χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και εργασίας από την οικογένεια. Εργαλεία και μηχανήματα, μουσικά όργανα, βιβλία και περιοδικά και άλλα είδη σας περιμένουν να τα συλλέξετε, προσθέτοντάς τα στο inventory. Θα συνδυάσετε και ορισμένα από αυτά με τελικό στόχο πάντα το άνοιγμα της πόρτας.

Το Session Seven θα σας προκαλέσει, να λύσετε έναν σημαντικό αριθμό γρίφων μέσα στις περίπου δύο ώρες, που θα χρειαστείτε, για να το τερματίσετε. Ορισμένοι είναι ευφάνταστοι, αλλά οι γρίφοι στην πλειοψηφία τους παραμένουν βατοί, γιατί κινούνται μέσα σε λογικά πλαίσια. Αν έχετε ασχοληθεί με πολλά βιντεοπαιχνίδια του είδους, θα οδηγηθείτε αρκετά γρήγορα στις λύσεις.

Οι άνθρωποι καταχωνιάζουμε συνήθως αντικείμενα, που σχετίζονται με το παρελθόν μας και τα αφήνουμε, να μαζεύουν σκόνη. Φωτογραφίες, σημειώσεις, επιστολές και άλλα πράγματα βρίσκονται στο υπόγειο του σπιτιού του Ryan και θα σας επιτρέψουν, να τον γνωρίσετε σταδιακά καλύτερα. Το παζλ για το παρελθόν του, τον εγκλωβισμό του και την τύχη της συζύγου και του παιδιού του θα συμπληρωθεί και με έναν άλλο τρόπο!

Η προσπάθεια απεγκλωβισμού διακόπτεται ανά διαστήματα και το Session Seven σας μεταφέρει και πάλι στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας, η οποία κρατάει αρκετά απ' ό,τι φαίνεται. Βλέπουμε σε κάποιες φάσεις από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες τον ήλιο να λάμπει και σε άλλες να έχει πέσει το σκοτάδι στην πόλη. Ο Ryan κάθεται πάντα στον ίδιο καναπέ και μιλάει για ό,τι τον απασχολεί και οι αποκαλύψεις είναι ενδιαφέρουσες έως και σοκαριστικές. Απαντά συχνά πυκνά και στις ερωτήσεις του θεραπευτή.

Οι απαντήσεις του εξαρτώνται από εσάς! Θα κληθείτε λοιπόν, να κλικάρετε πάνω σε μία από τις δύο ή τρεις προτεινόμενες επιλογές και οι επιλογές σας θα καθορίσουν στο τέλος της έβδομης συνεδρίας το μέλλον του χαρακτήρα. Το Session Seven έχει τρία διαφορετικά φινάλε, επομένως θα θελήσετε πιθανότατα, να παίξετε παραπάνω από μία φορά. Το Point and Click Adventure κομμάτι δεν αλλάζει καθόλου.

Όσον αφορά στα γραφικά, ο Jeremy Carver και ο Jonas Jelli τα επεξεργάστηκαν, έτσι ώστε να φαίνονται σαν να φτιάχτηκαν με pixels και να δημιουργούν την old-school αίσθηση, που οι φίλοι των 2D Point and Click Adventures αγαπάμε ιδιαίτερα. Το πλαίσιο με τις τυπικές εντολές (Look, Open, Pick Up κλπ.) και το inventory είναι πάντα ορατό στο κάτω μέρος της οθόνης, όταν παίζετε στο υπόγειο και παρότι έχει σχεδιαστεί πολύ απλά, χωρίς φτιασίδια, λειτουργεί όπως πρέπει.

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά το Session Seven, απόρησα με την απόφαση των δημιουργών του, να το διαθέσουν εντελώς δωρεάν. Το βιντεοπαιχνίδι δεν υπολείπεται σε συνολική ποιότητα συγκρινόμενο με άλλους τίτλους του είδους από μικρές ανεξάρτητες ομάδες, που πωλούνται κανονικότατα μέσα από το Steam, το gog και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες. Δεν παραπονιέμαι ωστόσο, που έχω πότε πότε την ευκαιρία, να ασχοληθώ με κάτι το αξιόλογο, χωρίς να βάλω το χέρι στην τσέπη!

Το Session Seven δε θα σας κοστίσει λοιπόν ούτε λεπτό του ευρώ, είτε το κατεβάσετε από το Steam, είτε από τη σελίδα του παιχνιδιού, αν προτιμάτε να έχετε DRM-free έκδοσή του για Windows ή Linux. Υπάρχει και η επιλογή του itch.io. Στην πλατφόρμα της Valve θα βρείτε επίσης εντελώς δωρεάν το soundtrack με τη μουσική του Damian Potenzoni, που εντείνει το αίσθημα αγωνίας κατά τη διάρκεια της περιπέτειας!

Exit mobile version