LifeSteps.gr

Tortuga - A Pirate's Tale game review (2023 release)

Tortuga

Όταν βλέπω ένα καινούριο παιχνίδι με θέμα τους πειρατές πάντα το βάζω για μια δοκιμή να δω αν έχει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό από τα ήδη παλιά κλασικά. Το Tortuga - A Pirate's Tale βγήκε μόλις τώρα και δεν το είχα στα υπόψη μου αφού κυκλοφόρησε μόνο στο epic store και στις κονσόλες μέχρι στιγμής γιατί πιστεύω και το steam θα ακολουθήσει σύντομα. Βλέποντας το από την αρχή φάνηκε ότι θα πρόκειται για μια πολύ σωστή επιλογή για κάποιον που του αρέσουν οι περιπέτειες στην θάλασσα, η γνωστή στρατηγική των κλασικών τίτλων και φυσικά μια εταιρεία να το εκδίδει που δεν είναι τυχαία στον χώρο.

Ήθελα να δω αν καταρχήν θα ήταν καλύτερο από το επίσης καινούριο Sailing Era που παρουσίασα πριν λίγες μέρες. Εννοείτε πως είναι σαφώς καλύτερο γιατί πρώτα από όλα αυτό είναι κανονικό strategy όπως παίζαμε παλιά το Pirates του θρυλικού Sid Meier. Το άλλο είναι μια visual novel με στοιχεία στρατηγικής και πολλές συζητήσεις. Εδώ έχουμε δράση και στρατηγική από το πρώτο λεπτό.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον χαρακτήρα μας και επιλέγοντας το όνομα και την σημαία που θα κυματίζει στα πλοία μας. Μετά πηγαίνουμε στην ταβέρνα και κερνάμε ένα ποτήρι ρούμι ένας μυστήριο επισκέπτη που τελικά θα έρθει μαζί μας σαν καπετάνιος του δεύτερου πλοίου γιατί η αρμάδα μας θα έχει πολλά και εμπορικά και πολεμικά βέβαια. Μας αναθέτουν αποστολές και τις κάνουμε στην αρχή εύκολα και όσο περνάει η ώρα όλο και πιο δύσκολες.

Ο χειρισμός του με τα πλήκτρα είναι πολύ καλός και εύχρηστος, δεν συνάντησα καμιά δυσκολία. Τα γραφικά και ο ήχος έχουν προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και επιτελούν το έργο τους μια χαρά. Αυτό που με έκανε να βαριέμαι λίγο ήταν το πολύωρο ταξίδι από την μια άκρη του χάρτη στην άλλη για να εκτελέσω αποστολή. Βέβαια πιστεύω ότι το κάνει αυτό την πρώτη φορά που ανοιγόμαστε και βλέπουμε τον χάρτη γιατί πολλές αποικίες δεν τις έχουμε επισκεφτεί.

Ίσως αργότερα υπάρξει και το fast travel γιατί ο στόλος μας ενώ κινείται σχετικά γρήγορα στον χάρτη θέλει ώρα μέχρι να φτάσει σε απομακρυσμένη περιοχή. Έτσι κι αλλιώς μου άρεσε το παιχνίδι και θα το συνεχίσω σίγουρα οπότε θα επανέλθω με το αν έχει και γρήγορο ταξίδι για να εκτελούμε άμεσα τις αποστολές μας. Παρόλο που χτυπάω τα ισπανικά μεταφορικά πλοία για να πάρω καλύτερο loot κάνω ταυτόχρονα και τις αποστολές που μου δίνουν οι Ισπανοί κυβερνήτες των αποικιών ώστε να τα έχω καλά μαζί τους γιατί έχουν πολλά πολεμικά βαριά πλοία.

Μετά από μια μάχη και αφού έχουμε συγκεντρώσει κάποιο λάφυρο πρέπει οπωσδήποτε να το μοιράζουμε με τους ναύτες μας αν θέλουμε το ηθικό τους να είναι πάντα υψηλό. Πηγαίνουμε στην πλησιέστερη αποικία, μπαίνουμε σε μια ταβέρνα και μοιραζόμαστε τα λάφυρα. Έτσι παίρνουμε και τα απαραίτητα xp για να ανεβάσουμε τα skills μας (και των υπόλοιπων πλοιάρχων που έχουμε στον στόλο μας). Επίσης δίνουμε μια σειρά από υποσχέσεις στο πλήρωμα για να του κρατάμε το ηθικό ψηλά.

Επειδή το παιχνίδι συνολικά μου έδωσε την εικόνα του παλιού καλού Pirates και είναι πολύ προσεγμένο θα του βάλω ένα 8.5/10 κι αν βρω το fast travel θα πάει και στο εννιάρι που το αξίζει με το παραπάνω. Λίγα παιχνίδια με κρατάνε για να τα προχωρήσω και αυτό είναι ένα τους. Είναι καθαρόαιμο παιχνίδι στρατηγικής και απορώ πως το βγάλανε και στο ps5 που έχει όλα τους καινούριους εντυπωσιακούς τίτλους αλλά ο pc έχει την χάρη για τα όμορφα και εθιστικά strategy. Δοκιμάστε το και θα σας αρέσει σίγουρα, είναι προσιτή η τιμή του για τέτοιου μεγέθους τίτλο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου του 2023 από τις εταιρείες Kalypso Media και Kalypso Media Digital Lt και είναι μια δημιουργία από τα Gaming Minds Studios.

Είδος: Open world strategy

Η τιμή του στο Epic store είναι στα 22.49 ευρώ με την 10% έκπτωση που έχει τώρα.

Exit mobile version