LifeSteps.gr

Loot Hero DX game review (2015 release)

Loot Hero

Ο πρωταγωνιστής του Loot Hero DX είναι ένας τρελαμένος ιππότης με ένα κοντάρι ο οποίος, βάζει κάτω το κεφάλι και σαρώνει ότι βρει μπροστά του σαν αφηνιασμένος ταύρος εν υαλοπωλείο! Τον Loot Hero τον συνάντησα για πρώτη φορά παίζοντας το Plantera της VaragtP ένα χρόνο ακριβώς μετά την πρωταγωνιστική του εμφάνιση.

Σε αντίθεση με το προσωπικό του σώου, στο Plantera ο Loot Hero απλά τρέχει σαν τρελός από την μια άκρη στην άλλη και εμείς τον κοπανάμε αλύπητα με τον κέρσορα, αναγκάζοντάς τον να ρίξει ένα σωρό νομίσματα με τα οποία αναπτύσσουμε τον κήπο μας. Στο προσωπικό του βιντεοπαιχνίδι, το Loot Hero DX, ο πωρωμένος διώκτης του κακού έχει τον πρώτο λόγο σε μια ακόμη συναρπαστική περιπέτεια Clicker από την "βασίλισσα" του είδους VaragtP.

Κόντρα στο συνηθισμένο gameplay των Clicker όπου το δάχτυλό μας κάνει το αριστερό πλήκτρο του mouse να βγάζει φωτιές, το Loot Hero DX μας ενθαρρύνει να το κρατάμε πατημένο δίνοντας έτσι την εντολή στον χαρακτήρα μας να τρέξει από την αριστερό μέρος της οθόνης προς τα δεξιά, σαρώνοντας κάθε εμπόδιο στο διάβα του. Το gameplay είναι απλοϊκό όσο δεν παίρνει όμως οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σχετικά με την αναβάθμιση του Loot Hero καθορίζουν το πόσο γρήγορα θα συντρίψουμε τους εχθρούς και θα φτάσουμε στον μεγάλο μας αντίπαλο, τον κόκκινο δράκο.

Το εν λόγω θηρίο έχει πέσει σαν βιβλική τιμωρία πάνω στον κόσμο του ήρωά μας καταστρέφοντας πόλεις και ανθρώπους με την καυτή του ανάσα από όπου περνάει. Για να θέσουμε τέλος στην βασιλεία του τρόμου του δράκου πρέπει να ταξιδέψουμε στο ηφαίστειο όπου βρίσκεται η φωλιά του, περνώντας αρχικά από ένα μικρό αριθμό περιοχών γεμάτων από Trolls, λυκάνθρωπους, δηλητηριώδεις αράχνες, μινώταυρους και άλλα πολλά. Ο Loot Hero σαρώνει την κάθε περιοχή από αριστερά προς τα δεξιά, διαλύοντας με το κοντάρι του ότι χτυπήσει.

Αν ο εχθρός είναι πιο αδύναμος από αυτόν, τον μετατρέπει σε πιξελιασμένο πολτό και αποσπά τα πολύτιμα νομίσματα που θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε τις τέσσερεις πτυχές του χαρακτήρα μας, δηλαδή τα attack, critical, defence και speed. Γοργά αντιλαμβανόμαστε πως η σημαντικότερη αναβάθμιση είναι το defence. Χωρίς αντοχή, ο Loot Hero επιτίθεται στις γραμμές των εχθρών, δείχνει σαν να έπεσε πάνω σε τοίχο και γίνεται αυτός θρύψαλα, επιστρέφοντας στο πλησιέστερο ασφαλές πανδοχείο με σκοπό να ξαναδοκιμάσει σύντομα την τύχη του.

Στα πανδοχεία, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλες τις πίστες και είναι το μοναδικό ασφαλές σημείο για τον ήρωα, γίνεται και η αναβάθμιση των ικανοτήτων του. Με το defence στο υψηλότερο δυνατό σημείο ανάλογα με τα οικονομικά μας και την περίσταση, ο Loot Hero εξαφανίζει μια πίστα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, διαλύοντας με ευκολία όχι μόνο τα απλά τέρατα αλλά και το αφεντικό τους που τον περιμένει στο τέλος κάθε επιπέδου. Η πρώτη φορά που θα φτάσουμε στον δράκο και θα τον... σουβλίσουμε, έρχεται μέσα στο πρώτο μισάωρο που παίζουμε.

Κατόπιν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ήταν μονάχα η αρχή της εποποϊίας μας γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στα ίδια επίπεδα από την αρχή, σε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. "Γιατί να το κάνουμε αυτό αφού το τερματίσαμε" θα πει κάποιος και η απάντηση έχει τρία σκέλη: για να αποκτήσουμε όλα τα κατορθώματα (achievements) που μας επιτρέπει το Loot Hero DX, για να φτάσουμε τις ικανότητες του ήρωά μας στο ανώτερο δυνατό επίπεδο και, τέλος, γιατί το gameplay είναι απίστευτα εθιστικό!

Προσωπικά επέλεξα τον κέρσορα για να ελέγξω τον ιππότη μου. Κρατώντας πατημένο το αριστερό κουμπί του mouse και αλλάζοντας κατευθύνσεις ή την απόσταση του κέρσορα από το σώμα του, ο Loot Hero σάρωνε για πλάκα, με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα, όλα τα τερατώδη εμπόδια, αποσπώντας τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία εξαργύρωνα άμεσα σε αναβαθμίσεις.

Η εικόνα των εχθρών που σκάνε σαν μπαλόνια αφήνωντας πολύτιμους λίθους πίσω τους και η αλματώδης αύξηση των οικονομικών αλλά και των ικανοτήτων του Loot Hero εθίζει τρομακτικά. Ένα πρόσθετο κίνητρο για να προχωρήσουμε το παιχνίδι μέχρι να ξεκλειδώσουμε τα πάντα είναι η απελευθέρωση των miners κάθε φορά που σκοτώνουμε τον δράκο. Ο κάθε miner προστίθεται στην ομάδα μας η οποία σκάβει ένα ορυχείο χρυσού, ακόμα και όταν είμαστε εκτός παιχνιδιού.

Επιστρέφοντας αντιλαμβανόμαστε ότι οι miners μας έχουν συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσό το οποίο το ρίχνουμε άμεσα στις αναβαθμίσεις και ο ήρωας ισχυροποιείται τρομακτικά, προχωρώντας στην συνέχεια πολύ πιο γρήγορα προς τον τελικό μας στόχο. Το Loot Hero DX απαιτεί περίπου δυόμιση με τρεις ώρες έως ότου κατακτήσουμε όλα τα τρόπαιά του, πλην του να φτάσουμε στο 100ο επίπεδο τον Loot Hero.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου του 2015 από την αγαπημένη πλέον VaragtP και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Clicker

Η τιμή του στο Steam είναι στα 0,79 ευρώ με 75% έκπτωση για περίπου μια ημέρα ακόμα, συνιστώ να τρέξετε να το αποκτήσετε γιατί αξίζει τον κόπο η εμπειρία του.

Exit mobile version