LifeSteps.gr

Xandria - The Wonders Still Awaiting (2023 release)

The Wonders

Το όγδοο δημιούργημα σε στούντιο από την αγαπημένη γερμανική συμφωνική μέταλ μπάντα Xandria με τον τίτλο The Wonders Still Awaiting κυκλοφόρησε μόλις σήμερα (τώρα που το γράφω το άρθρο)  και αμέσως το πήρα για ένα πρώτο άκουσμα για να δω πως εξελίχθηκαν μετά τις αλλαγές στα μέλη τους και κυρίως την βασική τους τραγουδίστρια μιας και είναι συγκρότημα που βασίζεται κυρίως στην περσόνα της βασικής τους κοπέλας. Έχουν από την αρχή όταν ξεκίνησαν το 1994 περάσει πολύ καλές τραγουδίστριες με κυρίως την γλυκύτατη Lisa με την ειδική φωνή που μεγαλούργησε κυρίως την δεκαετία του 2000 με πρώτο και γνωστότερο (και καλύτερο για μένα) δίσκο το Ravenheart του 2004.

Μετά την φυγή της Λίζας ακολούθησαν δύο πολύ καλές σοπράνο τραγουδίστριες, η Γερμανίδα Manuela Kraller και η Ολλανδέζα Dianne van Giersbergen μέχρι και τον προηγούμενο δίσκο τους το 2017. Τώρα αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα στην μουσική τους και να πάνε όχι σε άλλο στυλ αλλά σε άλλη τραγουδίστρια που μπορεί να μην είναι σοπράνο αλλά ερμηνεύει πολύ καλά τα τραγούδια σε στυλ που φέρνει κάπως στην αγαπημένη Sharon del Adel των θρυλικών Within Temptation.

Αυτή και μόνο η ομοιότητα με το αγαπημένο γκρουπ των WT με χαλάει λίγο και θα κόψω κάτι από την τελική βαθμολογία των φίλων μας. Βέβαια αν είχαν βγάλει οι αυθεντικοί WT τέτοιο παρόμοιο cd θα έφταναν πολύ ψηλά αλλά δυστυχώς δεν είναι δικό τους. Ίσως έχω μείνει στις κλασικές εποχές των Xandria με τις υπέροχες σοπράνο φωνές που ανέφερα και παραπάνω η την Λίζα αλλά δεν νομίζω να είναι μόνο αυτό το θέμα εδώ. Ίσως επειδή στο συμφωνικό μέταλ υπάρχουν τόσα παρόμοια έργα που λογικό είναι κάποιος να νομίζει ότι ακούει μια από τα ίδια.

Βέβαια για να είμαι και ειλικρινής επειδή την μπάντα την ξέρω από τα πρώτα της βήματα και έργα αφού τα έχω όλα σε cd έχουν γίνει τόσες αλλαγές στην σύνθεση που είναι δύσκολο να τους προλάβω. Ελπίζω και εύχομαι τουλάχιστον να παραμείνουν σταθεροί σε αυτό το καινούριο μονοπάτι που ανοίξανε και να μην κάνουν άλλες αλχημείες όσο αφορά τα μέλη τους. Τώρα παίζουν πολύ καλά σε επαγγελματικό επίπεδο, έχουν γίνει πολύ μοντέρνοι ώστε να ακούγονται ευχάριστα από όλες τις ηλικίες και δεν πιστεύω ότι τους λείπει κάτι το σημαντικό για να κατακτήσουν πάλι τις πρώτες θέσεις μετά από μια απουσία έξι περίπου χρόνων από το προσκήνιο.

Θα βάλω ένα 8/10 και θα προτείνω να τους ακούσετε γιατί και καλοί είναι και μοντέρνοι όσο δεν πάει άλλο και χτυπάνε στα ίσια τις πάνω θέσεις στην κατάταξη των συγκροτημάτων του συμφωνικού μέταλ φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε. Περιμένω με αγωνία και το καινούριο από τους αγαπημένους Delain, που και αυτοί κάνανε ριζικές αλλαγές στο σχήμα αλλά από ότι άκουσα βαδίζουν στα χνάρια των παλιότερων δημιουργιών λόγω του μαέστρου Μάρτιν φυσικά, για να τα συγκρίνω μιας και τα θεωρώ ισάξια έχοντας παραπάνω μόνο τους WT και τους Nightwish βέβαια.

Πάντως το cd προτείνετε με κλειστά μάτια ειδικά στους φίλους των Within Temptation που θα αισθανθούν ότι ακούνε κάτι γνώριμο κι ας μην είναι οι ίδιοι. Από παραγωγή και ηχογράφηση όλα είναι άψογα όπως μας έχει συνηθίσει η αγαπημένη μπάντα. Χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά και ειδικά στους δικούς μας ανθρώπους που συμμετέχουν ή βοηθούν στην δημιουργία αυτού του πολύ καλού cd.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Two Worlds
2.Reborn
3.You Will Never Be Our God feat. Ralf Scheepers
4.The Wonders Still Awaiting
5.Ghosts
6.Your Stories I'll Remember
7.My Curse Is My Redemption
8.Illusion Is Their Name
9.Paradise
10.Mirror Of Time
11.Scars
12.The Maiden And The Child
13.Astèria

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Marco Heubaum – guitars, keyboards, programming, backing vocals
Ambre Vourvahis – lead vocals
Rob Klawonn – guitars
Tim Schwarz – bass guitar
Dimitrios Gatsios – drums

Additional musicians:

Ralf Scheepers – guest vocals on "You Will Never Be Our God"

Production:

Zacarias Guterres – artwork

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 3 Φεβρουαρίου του 2023 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version