LifeSteps.gr

Age of Darkness Final Stand game review (2021 release)

Age of Darkness Final Stand

Το "Age of Darkness Final Stand" είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που αναπτύχθηκε από την PlaySide και εκδόθηκε από την γνωστή μας Team17 που με βοηθάει πάντοτε και την ευχαριστώ για αυτό. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου οι παίκτες πρέπει να οικοδομήσουν και να υπερασπιστούν το προπύργιο τους ενάντια στα κύματα των εχθρικών επιθέσεων διαχειριζόμενοι πόρους και επεκτείνοντας την επικράτειά τους.

Το σενάριο του Age of Darkness: Final Stand μας μεταφέρει σε ένα πολύ σκοτεινό κόσμο ο οποίος περιβάλεται από διαβολικές δυνάμεις. Εμείς, δηλαδή μια από τις τρεις φατρίες μας με ισάριθμους ηγέτες να τις οδηγούν στην δόξα, θυμίζει δε έντονα το πολύ καλό και σκληροπυρηνικό indie game They Are Billions με την έννοια ότι έρχονται οι εχθροί κατά κύματα και προσπαθούμε να μπούμε μπροστά και να τους σταματήσουμε με τον ηρωικό στρατό μας η με τις αμυντικές ικανότητες που έχει το μικρό μας χωριό να το πούμε έτσι απλά.

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις φατρίες, η καθεμία με τις δικές της μοναδικές μονάδες και ικανότητες, και πρέπει να χρησιμοποιήσουν στρατηγική σκέψη για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στον σκληρό, αδυσώπητο κόσμο του παιχνιδιού. Τοπαιχνίδι επιβίωσης παιχνίδι διαθέτει λειτουργίες κυρίως για έναν παίκτη προς το παρόν γιατί είναι λίγες οι επιλογές στην αρχή όταν το ξεκινάμε.

Μερικά βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού περιλαμβάνουν:

Δημιουργία βάσης και διαχείριση πόρων: Οι παίκτες πρέπει να συγκεντρώσουν πόρους όπως φαγητό, νερό και παλιοσίδερα όπως σε όλα τα παρόμοιου στυλ παιχνίδια για να χτίσουν και να αναβαθμίσουν το οχυρό τους και να εκπαιδεύσουν τις μονάδες τους.

Τακτική μάχη: Οι παίκτες μπορούν να αναπτύξουν μια ποικιλία μονάδων, από πεζικό και οχήματα έως ισχυρές μονάδες ηρώων, για να υπερασπιστούν τη βάση τους και να νικήσουν τις εχθρικές δυνάμεις πράγμα που στην αρχή φαίνεται πολύ δύσκολο αλλά με την εκμάθηση μπορούμε να πάμε λίγο παρακάτω κάθε φορά που το ξεκινάμε.

Ικανότητες για συγκεκριμένες φατρίες: Κάθε φατρία έχει το δικό της μοναδικό σύνολο ικανοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Δυναμικός καιρός και έδαφος: Το game διαθέτει ένα δυναμικό σύστημα καιρού και μια ποικιλία τύπων εδάφους που μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι και να δημιουργήσουν νέες στρατηγικές ευκαιρίες.

Τυχαία συμβάντα: Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια ποικιλία τυχαίων συμβάντων που μπορεί να συμβούν, όπως πτώσεις ανεφοδιασμού ή ξαφνικές επιδρομές εχθρών εκεί που δεν τους περιμένουμε, προσθέτοντας ένα στοιχείο απρόβλεπτου στο gameplay.

Στο "Age of Darkness Final Stand", οι παίκτες πρέπει να αντιμετωπίσουν διάφορες εχθρικές ορδές, συμπεριλαμβανομένων επιδρομέων, μεταλλαγμένων και άλλων επιζώντων που δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να πάρουν αυτό που θέλουν δηλαδή να μας καταστρέψουν την βάση μας. Οι παίκτες πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικούς κινδύνους και περιορισμένους πόρους, προσθέτοντας ένα στοιχείο επιβίωσης στο παιχνίδι αλλά και αυξημένης δυσκολίας.

Καθώς οι παίκτες προχωρούν στο παιχνίδι, θα ξεκλειδώσουν νέες τεχνολογίες και αναβαθμίσεις, επιτρέποντάς τους να χτίσουν πιο προηγμένες δομές και να εκπαιδεύσουν πιο ισχυρές μονάδες. Μπορούν επίσης να στρατολογήσουν τους ήρωες, οι οποίοι διαθέτουν μοναδικές ικανότητες και μπορούν να ανατρέψουν τη μάχη υπέρ τους.

Από γραφικά και ήχο το παιχνίδι είναι πολύ καλό και σίγουρα θα αρέσει στους φίλους της δράσης μιας και από την αρχή έχουμε τις γνωστές επιδρομές από διάφορους και μετά βίας τους αναχαιτίζουμε. Το σκοτεινό στυλ ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα που θέλει να περάσει το εν λόγω game. Πρέπει να ανοίξουμε νωρίς τον χάρτη με κάποια στρατεύματα έστω και αναλώσιμα ώστε να βλέπουμε από που μας έρχονται κατά δεκάδες οι εχθροί τα βράδια.

Το "Age of Darkness Final Stand" προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό δημιουργίας βάσεων, διαχείρισης πόρων και τακτικής μάχης, όλα σε έναν ζοφερό και αδυσώπητο μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Με την έντονη δράση που όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν, τις διαφορετικές ομάδες αντιπάλων που αντιμετωπίζουμε και τα δυναμικά γεγονότα που συμβαίνουν, το παιχνίδι προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία στρατηγικής για τους λάτρεις του είδους.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου του 2021 και είναι ακόμη σε early access. Όπως είπα και στον πρόλογο βγήκε από την αγαπητή μου Team17 και δημιουργήθηκε από την PlaySide.

Είδος: Base building / rts / resource management

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 21.99 ευρώ, πολύ καλή θα έλεγα για ένα τόσο καλό και εθιστικό παιχνίδι. Σε όσους άρεσε το They Are Billions θα αρέσει σίγουρα και αυτό μιας και είναι πιο εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

Exit mobile version