LifeSteps.gr

Ten Dates game review (2020 release)

Ten Dates game review

Το Ten Dates είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε όσους δοκιμάζουν την τύχη τους για γνωριμίες με τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης η και με τα κινητά τους. Χρησιμοποεί την τακτική του full motion video με κανονικούς ηθοποιούς ώστε να φαίνονται αληθινότερες και οι προσεγγίσεις μας. Δημιουργήθηκε από την γνωστή μας, τουλάχιστον σε εμένα, εταιρεία Wales Interactive που ειδικεύεται σε τέτοιους τίτλους και έχει κυκλοφορήσει αρκετά παιχνίδια με ενδιαφέρον από τα οποία έχω τερματίσει αρκετά και είναι όλα τους πολύ καλά. Δεν τα έχω παίξει όλα τους τα παιχνίδια βέβαια γιατί που χρόνος για τέτοια αλλά σε αυτά που έχω δει και παίξει τα πηγαίνει περίφημα με πολύ ενδιαφέρουσες σεναριακά προτάσεις.

Το παιχνίδι είναι sequel του Five Dates και ακολουθεί την ιστορία δύο νεαρών ατόμων, της Misha και του κολλητού της, Ryan. Η πρώτη πείθει τον δεύτερο να την ακολουθήσει σε μια εκδήλωση ασταπιαίων ραντεβού όπου οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πέντε διαφορετικά άτομα έκαστος, αναζητώντας την αγάπη.

Στην καρδιά του Ten Dates βρίσκεται η ποικιλία των χαρακτήρων και οι ερμηνείες των ηθοποιών που τους υποδύονται οι οποίες ζωντανεύουν μια απίστευτη γκάμα προσωπικοτήτων για όλα τα γούστα. Στις τάξεις των χαρακτήρων θα συναντήσετε κάθε καρυδιάς καρύδι που μπορούμε ή έχουμε ήδη πετύχει στην εποχή μας, από αλαζονικές γυναίκες καριερίστες και "κακά παιδιά" μέχρι κολλημένους με την τεχνολογία, αθλητές και διανοούμενους.

Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και πετυχαίνουν να προβάλουν πολυεπίπεδους χαρακτήρες τους οποίους καλούμαστε να ξεσκεπάσουμε διαμέσου των επιλογών μας. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές και αποδίδουν πιστά τις ενδιαφέρουσες ψυχοσυνθέσεις, επηρεάζοντάς μας συναισθηματικά και προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα προς τον Α ή τον Β χαρακτήρα.

Μια άλλη απολαυστική πτυχή του Ten Dates είναι η εστίασή του στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτοανακάλυψη μας. Καθώς προχωρούμε στο παιχνίδι, θα μας ζητηθεί να κάνουμε επιλογές που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο επηρεάζουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αλλά χρησιμεύουν και ως αντανάκλαση της προσωπικότητας του ίδιου του παίκτη.

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει το Ten Dates να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα να ξαναπαιχτεί από την αρχή. Με πολλαπλά μονοπάτια διακλάδωσης και καταλήξεις, μπορούμε να επαναλάβουμε το παιχνίδι αρκετές φορές για να εξερευνήσουμε διαφορετικά αποτελέσματα και να κάνουμε νέες επιλογές έως ότου πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η δυνατότητα προσθέτει στη συνολική αξία του παιχνιδιού και ενθαρρύνει τους παίκτες να επενδύσουν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια στο παίξιμο του.

Ένα πιθανό μειονέκτημα του Ten Dates όπως και σε όλα σχεδόν τα παρόμοια παιχνίδια  είναι η σχετικά μικρή διάρκειά του (μέχρι 12 ώρες συνολικά). Το παιχνίδι μπορεί να ολοκληρωθεί συνεπώς σε λίγες ώρες, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους παίκτες που αναζητούν μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εμπειρία αλλά εδώ να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι Baldur's Gate 3 με τις άπειρες ουσιαστικά ώρες. Ωστόσο, η δυνατότητα επανάληψης του παιχνιδιού βοηθά στον μετριασμό αυτού του ζητήματος σε κάποιο βαθμό.

Συμπερασματικά, το Ten Dates είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο είδος των simulator γνωριμιών. Η πρωτοποριακή αφήγηση, το ποικίλο καστ χαρακτήρων και η έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτοανακάλυψη το κάνουν να ξεχωρίζει από το πλήθος. Αν και το σχετικά μικρό του μήκος μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για ορισμένους παίκτες, η δυνατότητα αναπαραγωγής και οι συνολικές αξίες παραγωγής το καθιστούν μια αξιόλογη επένδυση χρόνου και χρήματος. Αν είστε λάτρης των sims γνωριμιών ή των διαδραστικών παιχνιδιών αφήγησης, το Ten Dates σίγουρα αξίζει να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας.

Είδος: Fmv / Dating simulator / casual

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 15.99 ευρώ μέχρι και τώρα, μια σχετικά προσιτή τιμή για ένα καλό τίτλο.

Βαθμολογία: 7.5

Exit mobile version