LifeSteps.gr

Triumpher – Storming The Walls (2023 release)

Triumpher

Σοκ και δέος. Μόνο με αυτές τις τρεις λέξεις θα μπορούσα να περιγράψω τα συναισθήματα που μου δημιούργησε το ντεμπούτο άλμπουμ των Αθηναίων Triumpher. Αν και γνώριζα εκ των προτέρων ότι πρόκειται για παλιές καραβάνες, καθώς δύο μέλη τους βρίσκονταν στους εξαιρετικούς (και διαλυμένους πια) Saboter, ομολογώ ότι δεν περίμενα να ακούσω τέτοιο αποτέλεσμα, στην πρώτη τους κιόλας απόπειρα.

Οι Triumpher δεν συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι Saboter. Κινούνται σε διαφορετικό διαπλανητικό σύστημα και έχουν τη δική τους ταυτότητα, παρ’ όλο που διάφορες ηχητικές πινελιές «προδίδουν» το παρελθόν των μελών τους. Απόλυτα λογικό και φυσιολογικό κάτι τέτοιο. Εξάλλου, το τεχνικό παίξιμο δεν ξεχνιέται και σε κάθε ευκαιρία, κάνει την εμφάνισή του για να εξυψώσει τις συνθέσεις και όχι να φλυαρήσει και να τις καταδικάσει. Παν μέτρον άριστον και αυτό ακριβώς ισχύει και στο “Storming the Walls”.

Περί τίνος πρόκειται λοιπόν; Πρόκειται για ένα απίστευτα καλοπαιγμένο, θεόπνευστο θα έλεγα, δείγμα επικού metal, που όμοιό του δε βρίσκεται πια εύκολα, όχι μόνο εν Ελλάδι, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Ένας καταπληκτικός συνδυασμός του ήχου των Manowar, των Sabbath και του αμερικανικού power, με εξαιρετική riffoλογία που χρωστάει επίσης πολλά στους Mercyful Fate και σε πιο ακραίες μορφές του μεταλλικού ήχου, όπως το thrash και το death.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλες αυτές οι επιρροές δεν ακούγονται ξεκάρφωτες, αλλά έχουν αφομοιωθεί τόσο καλά στη μουσική της μπάντας, με συνέπεια αυτό που ακούς από τα ηχεία να θυμίζει τα πάντα και τίποτα ταυτόχρονα. Η δε φωνή του Αντώνη “Mars” Βαϊλά, που αποτελεί και το βασικό συνθέτη/ηγέτη της μπάντας, θυμίζει σε πολλές στιγμές τον Eric Adams εποχής 90’s, και οι ψυχωμένες του ερμηνείες δε μπορούν παρά να σε παρασύρουν στην επικοπολεμική ατμόσφαιρα του δίσκου, σηκώνοντας τις γροθιές σου ψηλά.

Τι να πρωτοπείς, από τη συγκλονιστική έναρξη των Journey/Europa Victrix και The Thunderer, για τα οποία ο DeMaio θα έδινε και το δεξί του χέρι να τα είχε συνθέσει ο ίδιος, τον epic doom όλεθρο του ομότιτλου κομματιού, ή τα αριστουργηματικά I Wake the Dragon και The Tomb; Δεν υπάρχει ούτε μια νότα που να περισσεύει και ούτε μια στιγμή που ο δίσκος να κάνει κοιλιά.

Προσωπικά δηλώνω μαγεμένος και εντυπωσιασμένος από το “Storming The Walls” και αναρωτιέμαι αν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν στον επόμενο δίσκο τους. Ό,τι και αν συμβεί όμως στο μέλλον, το “Storming the Walls” είναι αναμφίβολα ένας από τους top δίσκους της φετινής (και όχι μόνο) χρονιάς και ένα από τα καλύτερα debut άλμπουμ που έχουμε ακούσει ποτέ. “Ride under the light of the morning star”…

Βαθμός: 10/10

Playlist:
1. Journey/Europa Victrix 05:19
2. The Thunderer 04:11
3. Storming The Walls 07:19
4. Mediterranean Wrath 04:21
5. I Wake The Dragon (Promachos) 06:10
6. Esoteric Church Of Dagon 04:19
7. Divus De Mortuus 05:37
8. Epitaphios 03:02
9. The Tomb 06:16
10. The Blazing Circle 06:23

Total playtime: 53:03

Label: Floga Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2023

Η μπάντα απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Φωνητικά: Αντώνης “Mars” Βαϊλάς
Κιθάρα: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Ντραμς: Άγης Τζουκόπουλος

Exit mobile version