LifeSteps.gr

Suffer the Night παρουσίαση παιχνιδιού (2023)

Suffer The Night

Το Suffer the Night είναι ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου που αφυπνίζει τις αισθήσεις και προσφέρει μια εμπειρία που θα σας στοιχειώσει για καιρό. Αναπτύχθηκε από την Tainted Pact και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023, εντυπωσιάζοντας τους λάτρεις των παιχνιδιών τρόμου με το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό του κόσμο.

Η πλοκή του παιχνιδιού επικεντρώνεται σε μια κοπέλα που βρίσκεται παγιδευμένη στο εξοχικό της σπίτι κατά την διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας. Μια μυστηριώδης φιγούρα με χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς κλόουν αλά Τζόκερ κάνει την εμφάνισή της και αρχίζει να περιπαίζει την ηρωίδα, εισβάλλοντας στο περιβάλλον της και αναγκάζοντάς την να λάβει μέρος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι. Σύντομα η ηρωίδα μας εισέρχεται σε έναν παράλληλο κόσμο γεμάτο γρίφους, ανελέητους εχθρούς και τρομακτικές εμπειρίες.

Το Suffer The Night μας καθηλώνει πολύ εύκολα στην αρχή με την ατμόσφαιρα και τα τρομακτικά φαινόμενα που την συνοδεύουν. Η πανταχού παρούσα παρουσία του αντιπάλου δημιουργεί ένα διαρκές αίσθημα αγωνίας, τρόμου και άγχους, κάνοντας μας να ανατριχιάσουμε με κάθε εμφάνισή του. Ο παράλληλος κόσμος του βιντεοπαιχνιδιού στον οποίο παγιδευόμαστε κατά το μεγαλύτερο μέρος της περιπέτειας θυμίζει τσίρκο βγαλμένο από τους εφιάλτες του θρυλικού Πένιγουάιζ κλόουν από το μυθιστόρημα IT του Στήβεν Κινγκ.

Η περιήγησή μας εντός του είναι γεμάτη εκπλήξεις και μυστικά τα οποία πρέπει να ανακαλύψουμε αλλά και ενδιαφέροντες γρίφους. Σε επίπεδο δράσης οι εχθροί αλλά και τα όπλα που διαθέτουμε για να τους συντρίψουμε δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με το οποιοδήποτε αξιοπρεπές FPS, το animation και τα εφέ της μάχης είναι μετριότατα. Το Suffer The Night μας κερδίζει για το πρώτο μισό τουλάχιστον της περιπέτειας με το σενάριο, την ατμόσφαιρα και τους γρίφους και αρχίζει να μας "χάνει" στο δεύτερο μισό καθώς αρχίζουμε να κουραζόμαστε από τα πανομοιότυπα σκηνικά.

Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και ικανοποιούν την ανάγκη μας για αξιόλογη απεικόνιση, οι γρίφοι προσεγμένοι με την σωστή δυσκολία ώστε να τους επιλύουμε χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε διαδικτυακούς οδηγούς. Η ηχητική επένδυση είναι η κατάλληλη για να εντείνει την τρομακτική ατμόσφαιρα. Το μόνο πρόβλημα τελικά του Suffer the Night είναι ο ρυθμός του ο οποίος αρχίζει να κουράζει μετά το πρώτο δίωρο με αποτέλεσμα να χάνουμε το ενδιαφέρον μας αρκετά πριν το φινάλε.


Συνολικά, το Suffer the Night είναι ένα αξιόλογο παιχνίδι τρόμου που προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία η οποία θα μας κάνει να νιώσουμε σαν πρωταγωνιστές γνώριμων ταινιών τρόμου όπως η σειρά των Saw. Αν είστε λάτρης των παιχνιδιών που σας κρατούν στην άκρη της καρέκλας σας και αναζητάτε μια ατμοσφαιρική και τρομακτική περιπέτεια, τότε το Suffer the Night αξίζει να το παίξετε.

Είναι ένα παιχνίδι που θα σας στοιχειώσει και θα σας κρατήσει σε εγρήγορση για μερικές ώρες. Βαθμολογία θα πάρει γύρω στα 6.5/10 γιατί θα μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερο. Παίξτε το demo του που είναι διαθέσιμο στο steam και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα αν σας αρέσει η οπτική του και ο κόσμος που διαδραματίζεται και είναι τρομακτικός.

Exit mobile version