LifeSteps.gr

Παρουσίαση του παιχνιδιού Unholy (2023)

Unholy

Το Unholy είναι ένα παιχνίδι ψυχολογικού τρόμου πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από την Duality Games και εκδόθηκε από την Hook Publishing. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια μετασοβιετική πόλη της Ανατολικής Ευρώπης και ακολουθεί την ιστορία μιας γυναίκας με το όνομα Dorothea που ψάχνει τον εξαφανισμένο γιο της, τον Gabriel.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο παράλληλους κόσμους: τον πραγματικό κόσμο και τον ανίερο κόσμο. Ο πραγματικός κόσμος είναι ένα σκοτεινό και καταπιεστικό μέρος, γεμάτο εγκαταλελειμμένα κτίρια και ερειπωμένη υποδομή. Ο Ανίερος κόσμος εν ονόματι Eternal City είναι ένα μυστικιστικό βασίλειο γεμάτο φωτιές της κόλασης, γκροτέσκα ζομποειδή πλάσματα, θωρακισμένους φρουρούς, αόρατους εχθρούς και κυβερνάται από μια αδίστακτη ιέρεια μιας σατανικής σέχτας.

Το Unholy συνδυάζει στοιχεία εξερεύνησης, επίλυσης γρίφων, stealth και μάχης. Η μαγική σφεντόνα που διαθέτουμε είναι το μοναδικό μας όπλο ενάντια στους εχθρούς αλλά και ένα καλό εργαλείο για να απενεργοποιούμε διακόπτες και να αποκτούμε πρόσβαση σε απρόσιτα μέρη. Οι εχθροί δεν πεθαίνουν από τις βολές μας αλλά έχουμε την δυνατότητα να τους στήσουμε παγίδες, προσελκύοντάς τους προς ένα σημείο και εξολοθρεύοντάς τους στην συνέχεια ανατινάζοντας εκρηκτικά ή ηλεκτροφόρα αντικείμενα. Με την σφεντόνα μας μπορούμε να χαθούμε από το βλέμμα των εχθρών δημιουργώντας ένα προστατευτικό σύννεφο και να τρυπώσουμε σε μέρη που επιβλέπουν χωρίς πρόβλημα.

Η stealth προσέγγιση είναι αρκετά χρήσιμη καθώς, όπως προείπαμε, οι εχθροί εξοντώνονται με συγκεκριμένο τρόπο και μας σκοτώνουν πανεύκολα αν μας πάρουν μυρωδιά. Οι γρίφοι δεν έχουν την παραμικρή ποικιλία και περιορίζονται σε εξεύρεση αριθμητικών συνδυασμών και περιστροφές δίσκων για ξεκλείδωμα κιβωτίων. Το σενάριο είναι αρκετά πλούσιο και εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο στην πορεία με στοιχεία από το παρελθόν της Dorothea και την ιστορία της αίρεσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη αλλά η κεντρική ηρωίδα ποτέ δεν γίνεται συμπαθής με αποτέλεσμα να μην ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα και για την τύχη της.

Το μεγάλο + του Unholy είναι η εξερεύνηση στον κόσμο της Eternal City, μιας κολασμένης πόλης γεμάτη ερείπια και φλόγες. Έχει δωθεί μεγάλη σημασία στον σχεδιασμό κάθε τοποθεσίας με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τις άπειράριθμες λεπτομέρειες τους και να χαιρόμαστε κάθε λεπτό της περιπλάνησης. Η ατμόσφαιρα λοιπόν και η αναπαράσταση του περιβάλλοντος με τα εξαιρετικά γραφικά του είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να ξοδέψουμε τα 24 ευρώ που μας ζητάει η εταιρεία ανάπτυξης και να το αποκτήσουμε στο Steam. Πριν την αγορά να έχουμε υπόψη μας βέβαια ότι η περιπέτειά μας θα διαρκέσει κοντά στις 7 ώρες και θα αντιμετωπίσουμε διάφορα bugs στο ταξίδι μας.

Exit mobile version