LifeSteps.gr

Παρουσίαση του παιχνιδιού Eresys (2023)

Eresys

Σήμερα θα ασχοληθώ με το παιχνίδι Eresys που είναι πολύ ενδιαφέρον και προέρχεται από ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα από τον Άρη Δραγώνη. Τον γνωρίσαμε και τον εκτιμήσαμε δεόντως παίζοντας το εξαιρετικό story driven Adventure The Shore, με θεματολογία αντλημένη από την πολυαγαπημένη Μυθολογία Κθούλου. Στο νέο του πόνημα, ο ταλαντούχος δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών επιστρέφει στα χωράφια του τρόμου αλλά χρησιμοποιεί το περιτύλιγμα ενός Co - Op Survival Horror τίτλου που σας ξεβράζει στο Sentinel Island, ένα νησί γεμάτο αποτρόπαια όντα και αρχαία μαγεία, ζητώντας σας να συγκεντρώσετε συγκεκριμένα αντικείμενα για να ολοκληρώσετε τον αγώνα.

Σελίδες από ένα καταραμένο βιβλίο και φιαλίδια γεμάτα αίμα είναι τα συστατικά που απαιτούνται για την μαγική τελετή η οποία θα ανοίξει την πύλη που θα σας οδηγήσει στην χρήση του ολοκληρωμένου βιβλίου και στο εξορκισμό του Σκοτεινού Θεού. Μέχρι να γίνει αυτό οφείλετε να ανιχνεύσετε ένα τεράστιο νησί σαν έμπειρα κυνηγόσκυλα, αναζητώντας αντικείμενα και τελετουργικά μέρη και προσπαθώντας να αποφύγετε τα σατανικά πλάσματα που μπορούν να σας εξολοθρεύσουν για πλάκα.

Το μέγεθος του νησιού επέβαλε χάρτη ο οποίος όμως δεν υφίσταται, με δύο άμεσα αποτελέσματα. Το πρώτο είναι ότι το στοιχείο του τρόμου αυξάνεται κατακόρυφα. Το σκοτάδι πυκνώνει όσο περνάει η ώρα, η ορατότητα μειώνεται, φρικαλέα πλάσματα καραδοκούν παντού και εσείς περπατάτε βήμα βήμα με προσοχή, αναπηδώντας κάθε λίγο και λιγάκι από τον τρόμο. Αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα της έλλειψης χάρτη και προσδίδει ρεαλιστικότητα, επιτρέποντάς σας να βυθιστείτε απόλυτα στην ατμόσφαιρα της περιπέτειας.

Το πρόβλημα είναι ότι, προχωρώντας μέσα στο σκοτάδι με μοναδικό μπούσουλα για το που περίπου βρίσκονται οι σελίδες του βιβλίου που αναζητάτε, γίνεται ενοχλητικό λόγω της μεγάλης έκτασης που πρέπει να καλύψετε. Το νησί είναι το ίδιο ακριβώς μέρος, δεν αλλάζει κάθε φορά που αρχίζετε νέο κυνήγι μόνος ή με τους φίλους σας. Αυτο σημαίνει ότι σταδιακά θα μάθετε στο περίπου που βρίσκονται τα αντικείμενα και οι σημαντικότερες τοποθεσίες και θα οδηγείστε εκεί δια μνήμης.

Το Eresys υποστηρίζει μέχρι τέσσερεις παίκτες και εκεί γίνεται εθιστικότερο διότι όλοι οι αιρετικοί συντονίζετε τις προσπάθειές σας στην ανακάλυψη των μαγικών αντικειμένων αλλά και στην αντιμετώπιση των κινδύνων. Μην σας ξεγελάει η προοπτική πρώτου προσώπου και περιμένετε να τινάζετε τα τέρατα στον αέρα με απίθανα όπλα και εκρηκτικά.

Σκοπός σας είναι να αποφύγετε την κατά μέτωπο αναμέτρηση με αυτά και, αν αυτό συμβεί, να τα απωθήσετε προσωρινά έως ότου γίνετε καπνός και σας χάσουν. Ένα στοιχείο της εξερεύνησης που γούσταρα ιδιαίτερα είναι τα κομμάτια της λαογραφίας της Μυθολογίας Κθούλου που ανακαλύπτετε στην πορεία. Δεν είναι πολλά αλλά είναι αρκετά για να πωρώσουν εμάς τους φανατικούς οπαδούς της. Ένα δεύτερο ατού της εξερεύνησης είναι οι τρομακτικοί ήχοι αλλά και οι εξίσου φοβερές εικόνες που σας περιμένουν σε πολλές τοποθεσίες του νησιού.

Υπέροχη ατμόσφαιρα, θεματολογία αντλημένη από την Μυθολογία Κθούλου, δυνατότητα για διασκεδαστική συνεργασία με φίλους και μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά όντα που έχετε δει ποτέ είναι η εξαιρετική συνταγή που μαγείρεψε ο αγαπητός Άρης Δραγώνης, μια συνταγή που στοιχίζει μόνο 8,79 ευρώ για να την απολαύσετε. Η τιμή είναι ανάλογη της μικρής διάρκειας και της early access μορφής του συνεπώς έχετε αρκετά να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του Eresys.

Exit mobile version