LifeSteps.gr

Eternal Threads review (2023)

Eternal Threads

Το Eternal Threads είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη μαγεία της επιστημονικής φαντασίας με τις συγκλονιστικές ανθρώπινες στιγμές, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους λάτρεις των περιπετειών και των συγκινητικών ιστοριών.

Καλούμαστε να αναλάβουμε τον ρόλο ενός πράκτορα που μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα έλυσε τον αιώνιο γρίφο του χρόνου, οδηγώντας τον εαυτό της στην καταστροφή. Στόχος μας να διασώσουμε έξι άτομα που σκοτώθηκαν σε μια φωτιά στην Αγγλία το 2015. Καταφθάνουμε στον τόπο της τραγωδίας μετά την καταστροφή όμως, χάρη στην τεχνολογία που διαθέτουμε, μπορούμε να εντοπίσουμε τις χρονικές αλληλουχίες που οδήγησαν το καθένα από τα έξι άτομα στον αφανισμό και να επέμβουμε ώστε να τις τροποποιήσουμε.

Χρησιμοποιώντας τα μαραφέτια υψηλής τεχνολογίας μας, αρχίζουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι πολλαπλών ζωών και γινόμαστε μάρτυρες πολύ ανθρώπινων και εξίσου δραματικών γεγονότων. Το να ενώσουμε σωστά τα κομμάτια της ιστορίας ώστε να βγούν όλοι οι πρωταγωνιστές σώοι θα μας οδηγήσει στην επιτυχία όμως είναι πολύ απολαυστικότερο το να τους οδηγήσουμε στο καλύτερο δυνατό φινάλε. Στην αρχή το εύρος του timeline και οι άπειρες πληροφορίες που πρέπει να συνδυάσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας μοιάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια, στην πορεία όμως διακρίνουμε όλο το σχέδιο και κινούμαστε με ακρίβεια στα διάφορα μέρη του.

Το Eternal Threads είναι ένα καθαρόαιμο adventure με άφθονους χρονικούς γρίφους για να επιλύσουμε και πολλές ιστορίες για να αντικρίσουμε. Τα mechanics του είναι εύχρηστα, γεγονός που μας επιτρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο χρονικό ταξίδι και στο πλούσιο σενάριο. Τα γραφικά είναι εντυπωσιακά και πετυχαίνουν να οπτικοποιήσουν τέλεια το κατεστραμμένο περιβάλλον και την ύπαρξη των ενοίκων του σπιτιού σε μορφή φαντασμάτων του παρελθόντος ή αναμνήσεων αν προτιμάτε. Η κίνηση είναι ομαλότατη, οι χαρακτήρες πειστικοί και συγκλονιστικοί στο δράμα τους, οι διάλογοι καλογραμμένοι και το voice acting εύστοχο.

Σε τελική ανάλυση, το Eternal Threads είναι ένα παιχνίδι που αναδεικνύει το αέναα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, τις επιπτώσεις της χειραγώγησής του φαντασίας και τη σπουδαιότητα των συνδέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Αξίζει τα 20 ευρώ του στο Steam με το παραπάνω.

Exit mobile version