LifeSteps.gr

Sylosis - A Sign of Things to Come (2023 release)

Sylosis

Μιας και βγήκε νέα κυκλοφορία από τους γνωστούς μου Sylosis, μια μπάντα που συνδυάζει το μελωδικό death metal με το progressive αλλά και το metalcore που δεν μου αρέσει για να είμαι ειλικρινής αλλά τα παιδιά εδώ από την Βρετανία τα καταφέρνουν μια χαρά μιας και είναι έμπειροι, δεν είναι καμμιά χτεσινή μπάντα της πλάκας. Μπορεί να μην τους βάλω υψηλό βαθμό λόγω αυτού που προείπα παραπάνω αλλά προσφέρουν κάτι που μάλλον θα αρέσει στους φίλους του συγκεκριμένου είδους.

Σίγουρα το αποτέλεσμα της καινούριας δουλειάς των Sylosis δεν με αφήνει ικανοποιημένο αφού περίμενα πολλά περισότερα από μια έμπειρη και ποιοτική στο είδος της μπάντα αλλά και έτσι όπως είναι δεν θα αφήσει αδιάφορους αρκετούς φίλους του μέταλ. Εγώ δαν μεγάλος φαν της σκανδιναβικής σχολής του μέταλ ήθελα κάτι που να μοιάζει με Dark Tranquillity η έστω τους φανταστικούς συμπατριώτες τους Meshuggah που μοιάζει και το είδος τους αν βγάλουμε τα πολλά metalcore στοιχεία απέξω.

Και βλέπω κάτι βαθμολογίες του τύπου 9/10 και λέω αυτός θα είναι φαν σίγουρα αλλιώς θα έβλεπε τα μειονεκτήματα του cd. Η παραγωγή και το παίξιμο όπως και η μίξη είναι σε επαγγελματικά επίπεδα φυσικά αντάξια της μπάντας που είναι πασίγνωστη. Το άκουσα τρεις φορές στην σειρά για να βγάλω τελικό συμπέρασμα αλλά δεν βελτιώνεται με τίποτα όσο και να το ακούς. Φωνακλάδες τα παιδιά αλλά φέρνουν προς το αμερικάνικο στυλ που κυριαρχεί στην μόδα τώρα και δεν μου πολυαρέσει παρά στο ευρωπαικό πιο μελωδικό και πιο προοδευτικό ίσως μερικές φορές.

Φέτος είναι αλήθεια ότι δεν έχω σκούσει κάτι το εξαιρετικό μέχρι στιγμής όπως είχε συμβεί πέρισυ τέτοια εποχή αλλά τότε είχαν βγει όλοι στην γύρα με νέο φρέσκο πράγμα λόγω της πανδημίας. Φέτος ξανγυρίσαμε πάλι στα ίδια ακούσματα, καλά που έχουμε και τους παλιούς να μας θυμίζουν τι είναι το ροκ και πως πρέπει να το ακούμε σωστά. Μέχρι και οι Rolling Stones ετοιμάζουν νέα δουλειά. Δεν ήξερα ότι τραγουδούν ακόμα πάντως, για να δούμε τι θα ακούσουμε.

Το tracklist είναι το παρακάτω:

1. Deadwood
2. A Sign of Things to Come
3. Pariahs
4. Poison for The Lost
5. Descent
6. Absent
7. Eye for An Eye
8. Judas
9. Thorns
10. A Godless Throne

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής:

Josh Middleton – Τραγούδι, κιθάρα
Alex Bailey – Κιθάρα
Conor Marshall – Μπάσο
Ali Richardson – Ντράμς

Το cd των παιδιών βγήκε στις 8 Σεπτεβρίου από την γνωστή μας Nuclear Blast Records.

Είδος: Progressive melodic death metal με metalcore στοιχεία.

Συνολική διάρκεια είναι στα 43 λεπτά περίπου.

Βαθμολογία 6/10, για τους φίλους του είδους ίσως είναι και παραπάνω.

Exit mobile version