LifeSteps.gr

Primal Fear - Code Red cd review (2023)

Primal Fear - Code Red

Μετά από τρία χρόνια σχεδόν αναμονή και το προηγούμενο τους ολοκληρωμένο cd το Metal Commando, οι Primal Fear επιστρέφουν με το δέκατο τέταρτο άλμπουμ τους, το Code Red. Το συγκρότημα, με επικεφαλής τον πολύ καλό τραγουδιστή, Ralf Scheepers, παραμένει πιστό στο στιβαρό και δυναμικό ήχο του, που συνδυάζει στοιχεία heavy metal (Dio περισσότερο μου φέρνει στο νου αλλά και γενικά το γερμανικό ωραίο ατόφιο κλασικό μέταλ με ολίγη δόση από power metal και progressive metal).

Το άλμπουμ ξεκινά δυναμικά με το "Another Hero" που αποτελεί και το single του δημιουργήματος τους, ένα τραγούδι με ύφος κλασικού πιασάρικου τραγουδιού του θρυλικού Dio (ευτυχώς πάλι που απέδωσαν πολύ καλά κλασικό μέταλ θρύλων του είδους και δεν το σκότωσαν όπως κάνουν άλλοι), με τις κατάλληλες κιθάρες και πολύ καλή εκτέλεση στα φωνητικά από τον Ralf. Το "Raged by Pain" είναι ένα πιο σύντομο και άμεσο κομμάτι, που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του συγκροτήματος που αναζητούν κάτι πιο γρήγορο και ορμητικό.

Το "Their Gods Have Failed" είναι ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι με επικά φωνητικά και ένα όμορφο ακουστικό σόλο. Το "Cancel Culture" είναι ένα πιο επιθετικό τραγούδι με πολιτικό μήνυμα, ενώ το "Forever" είναι μια όμορφη μπαλάντα που θα αρέσει στους οπαδούς του συγκροτήματος που αναζητούν κάτι πιο συναισθηματικό και μελωδικό.

Το "Play a Song" είναι ένα ύμνος για τη μουσική και τη χαρά που αυτή μπορεί να προσφέρει. Το "I Will Fight" είναι ένα δυναμικό κομμάτι με στίχους που μιλούν για την δύναμη της θέλησης. Το "Black Moon Rising" είναι ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι με progressive στοιχεία.

Το Code Red είναι ένα δυνατό και συναρπαστικό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει πιστεύω απόλυτα τους οπαδούς των Primal Fear. Το συγκρότημα παραμένει πιστό στον ήχο του και παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικές συνθέσεις που θα ξεσηκώσουν τους fans του κλασικού heavy metal. Εδώ δεν είναι συγκρότημα σαν κάτι άλλους που θυμίζουν παιδική χαρά και λένε ότι βλακεία έχουν κατά νου. Πρόκειτε για εμπειρότατους μουσικούς που αποδίδουν θαυμάσια στο έργο τους. Θα βάλω ένα 8.5-10 γιατί το cd είναι πολύ καλό και η εξαιρετική φωνή του αγαπητού Ralf δεσπόζει στις ωραιότατες συνθέσεις των Γερμανών φίλων μας.

Το tracklist του είναι το εξής:

01.Another Hero
02.The Flood
03.Deep In The Night
04.Cancel Culture
05.Play A Song
06.The World Is On Fire
07.Their Gods Have Failed
08.Steelmelter
09.Raged By Pain
10.Forever
11.Fearless

Η μπάντα αποτελείται από τους:

Ralf Scheepers – Φωνητικά βασικά

Mat Sinner – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά

Tom Naumann – Κιθάρες, δεύτερα φωνητικά

Magnus Karlsson – Κιθάρες, πλήκτρα

Alex Beyrodt – Κιθάρες

Michael Ehré – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 1 Σεπτεμβρίου από την Atomic Fire Records.

Είδος: Κλασικό heavy metal με κάποιες πινελιές συμφωνικού αλλά και προοδευτικού μέταλ. Συστήνεται στους φίλους του γερμανικού κλασικού μέταλ τύπου Accept αλλά και στους φαν των Gamma Ray και του θρυλικού Dio φυσικά.

Συνολική διάρκεια περίπου 58 λεπτά.

Exit mobile version