LifeSteps.gr

Potion Tycoon review (2023)

Potion Tycoon

Το Potion Tycoon είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης που αναπτύχθηκε από την Snowhound Games και κυκλοφόρησε το 2023 από την γνωστή μας Daedalic Entertainment. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός αλχημιστή που πρέπει να δημιουργήσει και να πουλήσει φίλτρα για να κερδίσει χρήματα και να αναπτυχθεί.

Ένα αναλυτικό tutorial μας περιμένει με άφθονες πληροφορίες για τα ποικιλόμορφα συστήματα του παιχνιδιού ούτως ώστε να μάθουμε βήμα βήμα το πως θα αναπτύξουμε την επιχείρησή μας. Η δημιουργία φίλτρων δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται και η καμπύλη εκμάθησης του παιχνιδιού θα μας φάει ώρα, ίσως και ώρες. Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διανομής των φίλτρων, από την ανάπτυξη των συστατικών που περιέχουν έως την συσκευασία, την προώθηση και την πώλησή τους.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία από φίλτρα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και συνδυασμούς. Τα φίλτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως η θεραπεία ασθενειών, η αύξηση των επιδόσεων, η απόκτηση φήμης, χρημάτων και ένα σωρό ακόμα μαγικές θεραπείες των ανθρώπινων προβλημάτων. Οι πελάτες είναι πολύ απαιτητικοί και δεν διστάζουν να εγκαταλείψουν το μαγαζί μας αν δεν διαθέτουμε ποιοτικά προϊόντα και να καταφύγουν στον ανταγωνισμό.

Οφείλουμε να διαχειριστούμε προσεκτικά τους πόρους μας για να δημιουργήσουμε τα φίλτρα μας με πληθώρα υλικών που μπορούν να βρεθούν στη φύση, να αγοραστούν από εμπόρους ή να παραχθούν στο αλχημιστικό εργαστήρι μας. Τα game mechanics είναι πολλά πρέπει να τα μάθουμε ένα προς ένα, χρησιμοποιώντας τα σχετικά εικονίδια, ικανοποιώντας τις αποστολές που μας δίνονται και ελέγχοντας τα στατιστικά της επιχείρησης και των υπαλλήλων μας.

Αργά ή γρήγορα θα αναβαθμίσουμε το εργαστήριό μας για να δημιουργήσουμε πιο αποτελεσματικά φίλτρα και να επεκτείνουμε την επιχείρησή ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Έχουμε δε να ανταγωνιστούμε και άλλες επιχειρήσεις αλχημιστών με αποτέλεσμα το επίπεδο πρόκλησης να ανεβαίνει συνολικά στα ύψη. Τα υπέροχα δισδιάστατα γραφικά και η μουσική επένδυση προσδίδουν στο παιχνίδι μια αίγλη γιατί το απολαμβάνουν πραγματικά οι αισθήσεις μας.

Σε επίπεδο gameplay, εφόσον αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για να μάθουμε όλους τους μηχανισμούς του, θα μας προσφέρει κάμποσες ώρες εθιστικής ενασχόλησης. Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου τρέχει μεγάλη προσφορά στο Steam και μπορούμε να το αποκτήσουμε με μόλις 10 ευρώ, τιμή που αξίζει και με το παραπάνω.

Βαθμολογία: 7,5/10

Exit mobile version