LifeSteps.gr

These Doomed Isles game review (2023)

These Doomed Isles

Το These Doomed Isles είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης και οικοδόμησης πόλεων με roguelike μηχανισμούς χτισίματος και με την σωστή χρήση καρτών ειδικά φτιαγμένων για το συγκεκριμένο τίτλο. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την εταιρεία Triplevision Games Limited και κυκλοφόρησε στο steam σε πρώιμη πρόσβαση στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 από την εταιρεία Fireshine Games σε μια προσιτή τιμή (13,49 ευρώ με την 10% έκπτωση) ώστε να μπορέσουν να το αγοράσουν οι περισσότεροι που θα το θελήσουνε.

Στο παιχνίδι, ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός θεού που πρέπει να οδηγήσει την αποικία του σε μια σειρά από διάσπαρτα νησιά. Ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να μαζέψει πόρους, να χτίσει κτίρια και να υπερασπιστεί την αποικία από επιθέσεις εχθρών.

Το παιχνίδι διαθέτει ένα σύστημα χτίσματος με την χρήση ειδικών καρτών τράπουλας που επιτρέπει στον παίκτη να δημιουργεί νέες δυνάμεις και ικανότητες για τον θεό του. Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συλλέξουν πόρους, να χτίσουν κτίρια ή να πολεμήσουν εναντίον των εχθρών.

Το παιχνίδι είναι roguelike, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Οι νήσοι είναι διαφορετικές κάθε φορά, οι εχθρικές επιθέσεις είναι απρόβλεπτες και οι δυνάμεις του θεού είναι τυχαίες.

Στο These Doomed Isles, οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις στρατηγικές και τις ικανότητές τους για να οδηγήσουν την αποικία τους στη νίκη. Το παιχνίδι είναι μια πρόκληση, αλλά και μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία.

Μερικά σημεία του παιχνιδιού που πρέπει να λάβουμε στα υπόψη μας:

Σύστημα χτισίματος τράπουλας: Ο παίκτης μπορεί να δημιουργεί νέες δυνάμεις και ικανότητες για τον θεό του χρησιμοποιώντας κάρτες.
Συστήματα επιβίωσης και οικοδόμησης πόλεων: Ο παίκτης πρέπει να μαζεύει πόρους, να χτίζει κτίρια και να υπερασπίζεται την αποικία του.
Μηχανισμοί roguelike: Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, με διαφορετικές νήσους, εχθρικές επιθέσεις και θεικές δυνάμεις.

Το These Doomed Isles είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παίκτες που αναζητούν μια πρόκληση, αλλά και μια ικανοποιητική εμπειρία οικοδόμησης πόλεων. Το παιχνίδι είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, αλλά έχει ήδη δείξει πολλές υποσχέσεις.

Σαν τελική βαθμολογία θα του βάλω ένα 6/10 όχι γιατί είναι άσχημο αλλά επειδή είναι σε πολύ πρώιμη έκδοση και θέλει κάποια δουλειά ακόμα ώστε να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικό σε σχέση με τους μεγάλους τίτλους που κυκλοφορούν τώρα τελευταία.

Exit mobile version