LifeSteps.gr

Byte Lynx game review (2022)

Byte Lynx

Το Byte Lynx είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που αναπτύχθηκε από την Artful Games και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά πρωτοποριακό στην κατηγορία του αφού, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, δεν ελέγχουμε μονάδες τις οποίες θα εξαπολύσουμε προς εξολόθρευση των εχθρών μας!

Στο ερώτημα του πως αντιμετωπίζουμε τις δυνάμεις που μας ανταγωνίζονται στο Byte Lynx η απάντηση είναι απλή: χτίζουμε βήμα προς βήμα ένα τεράστιο ενεργειακό δίκτυο το οποίο εκτείνεται από την βάση μας σε όλο τον χώρο του εκάστοτε επιπέδου σαν τεράστιος ιστός αράχνης. Το εν λόγω δίκτυο μας επιτρέπει να καλωδιώσουμε την βάση μας με όλες τις πηγές ενέργειας του τόπου, να περικυκλώσουμε την εχθρική βάση και να την συντρίψουμε με τις επιθετικές κατασκευές που θα δημιουργήσουμε.

Το Byte Lynx είναι πολύ πιο εθιστικό απ΄όσο ακούγεται. Η δημιουργία του δικτύου μας επιβάλλει τον εντοπισμό των πηγών ενέργειας διαμέσω του mini map και την συνεχή παρακολούθηση του εχθρικού δικτύου καθώς ο εχθρός δεν είναι διατεθειμένος να μας αφήσει να καρπωθούμε τις ενεργειακές πηγές. Επεκτείνει αργά αλλά σταθερά το δίκτυό του προς το μέρος μας και δημιουργεί ειδικά τρυπάνια, τα οποία είναι και το βασικό αρχικά όπλο μας, για να διαλύσει τις συνδέσεις που έχουμε δημιουργήσει και τα εξορυκτικά μας μηχανήματα.

Η δράση είναι αδιάκοπη και δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε στιγμή μέχρι να αποκτήσουμε όλες τις ενεργειακές πηγές ώστε να έχουμε αρκετή ενέργεια για να φτιάξουμε όπλα που θα τσακίσουν την εχθρική βάση. Από αποστολή σε αποστολή αποκτούμε νέες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων συστημάτων αλλά και νέα συστήματα για να χρησιμοποιήσουμε στις επεκτατικές μας επιχειρήσεις. Ελλείψει μονάδων η μάχη εκτελείται ανόρθόδοξα αλλά εξίσου εθιστικά. Κυκλώνουμε τις επιθετικές μηχανές του εχθρού και τις συντρίβουμε από τις πλευρές στις οποίες δεν είναι στραμμένες.

Η καταστροφή του εχθρικού δικτύου επιτρέπει αυτόματα στο δικό μας να πάρει την θέση του, καταλαμβάνοντας άμεσα και όλες τις πηγές που έχει πιάσει στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να καταστρέψουμε εξολοκλήρου όλα τα σημεία του εχθρικού δικτύου αλλά να χτυπήσουμε σε στρατηγικά σημεία, αποκόπτωντας το υπόλοιπο δίκτυο και καταλαμβάνοντας τα πολυτιμότερα τμήματα του level.

Εκτός από τις επιθετικές επιχειρήσεις βρισκόμαστε ενίοτε στην ανάγκη και για tower defense σκηνικά όταν ο εχθρός επιτίθεται στην βάση μας με πανίσχυρες κινούμενες πλατφόρμες σαν γιγαντιαία τρυπάνια. Στις περιπτώσεις αυτές χτίζουμε ένα τοίχο από τρυπάνια και ενεργειακές ασπίδες και προσπαθούμε να αντέξουμε στην επίθεση. Εκτός από τις στρατηγικές απολαύσεις που προσφέρει το Byte Lynx, έχει και πολύ ενδιαφέρον σενάριο που επικεντρώνεται στην πτώση του αστροσκάφους μας σε έναν παράξενο πλανήτη και στην προσπάθειά μας να αποδράσουμε από αυτόν, μαθαίνοντας τα μυστικά του στην πορεία.

Σε επίπεδο γραφικών η αναπαράσταση είναι απλά λειτουργική δίχως να συγκρίνεται με τα πιο λουστραρισμένα RTS των τελευταίων χρόνων και η μουσική υπόκρουση κινείται στα ίδια πλαίσια. Εν κατακλείδι, το Byte Lynx αξίζει σίγουρα τα 17 ευρώ του στο Steam και η αγορά του ενισχύει ένα στούντιο ανάπτυξης δημιουργημένο από δύο εμφανώς ταλαντούχα άτομα.

Βαθμολογία: 7/10

Exit mobile version