LifeSteps.gr

SteamWorld Build game review (2023)

SteamWorld Build game review

Το SteamWorld Build είναι ένα city builder που μου στάλθηκε από την εταιρεία του και τους ευχαριστώ φυσικά για αυτό που αναπτύχθηκε από την εταιρεία The Station και κυκλοφόρησε από την Thunderful Publishing την 1η Δεκεμβρίου του 2023. Το παιχνίδι είναι ένα spin-off της σειράς SteamWorld και τοποθετείται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου τα ρομπότ έχουν εξελιχθεί σε αυτοκυβερνώμενα όντα. Είπα να του ρίξω μια ματιά κάνοντας ένα απαραίτητο διάλλειμα μετά από 150 ώρες στο Baldur's Gate 3 και ακόμη δεν το έχω τερματίσει αλλά τελικά δεν με κράτησε για πολύ ώρα. Κάτι σαν το Dungeons 4 του φτωχού μου θύμισε και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η ακακό για την μακροβιότητα του τίτλου.

Στο παιχνίδι, ο παίκτης καταφτάνει σε έναν νέο κόσμο με σκοπό να δημιουργήσει μια δική του πόλη. Πρέπει να συγκεντρώσει γρήγορα τους απαραίτητους πόρους, κάνοντας τα γνωστά δηλαδή αν έχετε εντρυφύσει σε παρόμοια παιχνίδια χτισίματος, να φτιάξει τα απαραίτητα κτίρια με την σειρά ώστε να μπορέσει να φροντίσει τους κατοίκους της πόλης και να μεγαλώσει την επικράτεια του.

Το SteamWorld Build έχει πάρα πολλά θέλγητρα για τους παίκτες των παιχνιδιών στρατηγικής αλλά και όσους λατρεύουν την συστηματική διαχείριση πόρων. Διαθέτει υπέροχα γραφικά και ζωντανά χρώματα, αρκετά χαλαρή ατμόσφαιρα μπορώ να πω και υποδειγματικά game mechanics που δεν θα δυσκολέψουν κανέναν, ειδικά τους πεπειραμένους στο συγκεκριμένο είδος. Το gameplay είναι πάρα πολύ εθιστικό καθώς χωρίζεται σε δύο εξίσου συναρπαστικά επόπεδα, θυμίζοντας το πολυαγαπημένο πλέον Dungeons 4. Ο πάνω κόσμος απαιτεί συστηματικό χτίσιμο της πόλης με τοποθέτηση κτιρίων σε στρατηγικά σημεία προς βελτιστοποίηση της παραγωγής και της εκμετάλλευσης των εκάστοτε αγαθών. Ο κάτω κόσμος επιβάλλει συστηματικό σκάψιμο, προσεκτικά βήματα για να μην καταρρεύσει το ορυχείο στα κεφάλια των εργατών μας και δημιουργία μαχητών για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές. Το gameplay δεν δημιουργεί stress στον παίκτη κάτι το μάλλον θετικό, ώστε και ο παίκτης να έχει αρκετή ελευθερία για να δημιουργήσει τη δική του πόλη.

Ωστόσο, το παιχνίδι έχει και μερικά, αρκετά θα πω εγώ εξού και η χαμηλότερη βαθμολογία στο τέλος, μειονεκτήματα. Η ιστορία είναι αρκετά απλή και δεν υπάρχει ισχυρότερο κίνητρο από την συσσώρευση πόρων για να ασχοληθεί ο παίκτης με την εξερεύνηση του κόσμου. Επιπλέον, το παιχνίδι μπορεί να γίνει επαναλαμβανόμενο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δηλαδή βαρετό.

Συνολικά, το SteamWorld Build είναι ένα ευχάριστο city builder που προσφέρει μια χαλαρή εμπειρία. Το παιχνίδι είναι ιδανικό για παίκτες που αναζητούν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές απαιτήσεις. Δεν χάνετε και τίποτα να το δοκιμάσετε όπως και να το πάρετε οι φανς κυρίως του είδους.

Αν με ρωτήσετε αν θα πρότεινα το SteamWorld Build για αγορά θα έλεγα δοκιμάστε το πρώτα για να μην απογοητευτείτε στο τέλος Μπορεί να είναι ένα αξιοπρεπές city builder που προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία. Ωστόσο, δεν είναι ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο αν για κάποιο λόγο επιλέξετε να το προσπεράσετε.

Είδος: City builder

Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Κατασκευή: The Station

Εκδόση του: 1η Δεκεμβρίου του 2023

Βαθμολογία: 7/10

Exit mobile version