LifeSteps.gr

Τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς (2023)

Τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς

Ξεκίνησα να θέλω να γράψω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια σε όλα τα format για να έχουμε και μια ποικιλία αλλά τελικά θα καταλήξω στα τρία που με κρατήσανε όλη την χρονιά. Για να μην βάζουμε μέσα και μέτρια παιχνίδια για να μπερδεύουμε τον κόσμο και κυρίως τους αγαπημένους μας gamers ας ξεκινήσουμε να ξεδιπλώνουμε το νήμα με τα best of του 2023. Πάμε λοιπόν στο ψητό τώρα. 🙂 Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν παίζω παιχνίδια στις κονσόλες αφου λατρεύω τον pc μου που το φτιάχνω και μόνος και φέτος έκανα και την απαραίτητη αναβάθμιση για να τρέχει τα καινούρια σφαίρα μιας και το παλιό ήταν πέντε χρόνων και είχε αρχίσει να χωλαίνει.

Ξεκινάμε από τον καλύτερο τίτλο της χρονιάς και αυτό για μένα αλλά και για πολλούς gamers που είναι φυσικά το τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς Baldur's Gate. Ένα εκπληκτικό από όλες τις πλευρές του crpg που συνδυάζει το παλιό καλό gameplay με την σύγχρονη τεχνολογία στα γραφικά και στον ήχο. Κοντεύω να φτάσω τις 200 ώρες περίπου και είμαι πλέον στην τρίτη Act, παλεύοντας να ολοκληρώσω όλες τις sidequests που μου προσφέρει το παιχνίδι. Το έχω ξεκινήσει πέντε φορές από την αρχή για να δοκιμάσω διαφορετικές κλάσεις χαρακτήρων γιατί υπάρχουν διαφορές αρκετά σημαντικές ανάμεσα τους.

Σαν δεύτερο παιχνίδι της χρονιάς θα βάλω το Starfield από την αγαπημένη μου εταιρεία Bethesda και που μου φάνηκε σαν ένα νέο Mass Effect, που τα έχω τερματίσει όλα τους. Σε αυτό δεν αφιέρωσα τον ίδιο χρόνο με το Baldur's Gate 3 βέβαια γιατί είναι αλήθεια ότι με κούρασε κάπως η οπτική μέσα από το διαστημόπλοιο μου. Θα προτιμούσα κάτι πιο απλό σε αυτόν τον τομέα όπως ακριβώς και στο Mass Effect. Από γραφικά και ήχο παρόλο που υπολείπεται κάπως από το πρώτο, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο αντάξιο της μεγάλης εταιρείας του.

Τώρα για τρίτο παιχνίδι της χρονιάς θα βάλω το Dungeons 4 που είναι μια πολύ καλή προσέγγιση των κλασικών και αγαπημένων Dungeon Keeper. Καθαρόαιμο παιχνίδι στρατηγικής φυσικά όπως ακριβώς και τα δύο πρώτα, με αρκετή έμφαση μάλιστα σε χαρακτηριστικά RPG βέβαια, τα οποία μου αρέσουν πολύ. Από κει και πέρα δεν είδα τα υπόλοιπα που βγήκανε φέτος οπότε δεν θα εκφέρω καν άποψη για κάτι που δεν έχω ασχοληθεί για να μην το αδικήσω καν. Ήταν και τα καλά remakes που βγήκαν, The Last of Us και Resident Evil 4 αλλά αυτά είναι παλιά παιχνίδια και πολλοί τα έχουν ήδη τερματίσει στο playstation.

Το καινούριο Fifa 24 όπως και τα NBA 2k 24 αλλά και Football manager 24 δεν τα έπαιξα καθόλου και δεν έχω άποψη. Είχε αρκετούς καλούς τίτλους η χρονιά σε αντίθεση με την μουσική βιομηχανία που δεν έβγαλε κάτι σπουδαίο από αυτά που ακούω βέβαια για να μην παρεξηγιόμαστε απλώς δεν πρόλαβα να ασχοληθώ μαζί τους καθόλου. Διάβασα κάτι λίστες που γράφουν πολλοί άλλοι με πάνω από δέκα τίτλους και αναρωτιόμουν τα τερματίζουν ποτέ η κάνουν πλάκα αφού για να χαρείς ένα παιχνίδι και να τα δεις όλα πρέπει να ξεκλειδώσεις τα achievements του στο steam και να τα φτάσεις στο τέλος φυσικά.

Δεν έπαιξα καθόλου τα Diablo 4 και Company of Heroes 3 που πιστεύω ότι θα είναι καλά στο είδος τους όπως και μια δεκάδα άλλα που βλέπω στο IGN και απορώ που τα προλάβαν όλα αυτά να τα ευχαριστηθούν. Επειδη τα έχουν έτοιμα δεν σημαίνει ότι θα τα περνάνε στο εύκολο επίπεδο η με την χρήση cheats εκτός αν έχουν πάνω από πέντε συντάκτες να τα παίζουν όλη την μέρα.

Σαν τελικό συμπέρασμα μπορώ να πω ότι φέτος ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τους φίλους του καλού rpg παιχνιδιού και συνιστώ ανεπιφύλακτα το Baldur's Gate 3 σε όλους. Αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του που ναι μεν δεν είναι φτηνό αλλά έχει γίνει τεράστια δουλειά από τα παιδιά που το δημιούργησαν και αξίζουν την συμπαράσταση μας. Από κει και πέρα υπάρχει υλικό για κάθε γούστο που άμα τα βρέίτε σε κάποιο από τα χειμερινά sales μπορείτε να εμπλουτίσετε την συλλογή σας. Αυτά για τώρα και πάω να σκεφτώ αν υπάρχει καμμιά λίστα με cd της χρονιάς γιατί άκουσα κάτι βλακείες που δεν περιγράφονται. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι παλιοί και ακούμε κάποια σοβαρή μουσική όπως η βασίλισσα Doro για παράδειγμα αλλά και οι θρύλοι Judas Priest που δεν απογοητεύουν ποτέ το μέταλ κοινό.

Exit mobile version