LifeSteps.gr

"Rock Διαδρομές" - Ο δρόμος προς την πώρωση είναι στρωμένος με τις καλύτερες συνθέσεις   

"Rock Διαδρομές" - Ο δρόμος προς την πώρωση είναι στρωμένος με τις καλύτερες συνθέσεις 

Καλή χρονιά σε όλους τους αναγνώστες μας και, για να πάει πολύ καλύτερα, θεωρήσαμε σωστό να την ξεκινήσουμε με ένα αφιέρωμα σε μια εξαιρετική ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία παίζει το είδος μουσικής που λατρεύουμε περισσότερο, το κλασικό ροκ. Ο λόγος για την εκπομπή Rock Διαδρομές, η οποία "ενηλικιώνεται" φέτος, κλείνοντας τα 18 χρόνια ζωής στις ραδιφωνικές μας συχνότητες.

Όπως ακριβώς ξεκαθαρίζει με τον τίτλο της, η εκπομπή ασχολείται συστηματικά με την ροκ μουσική στο ευρύτερο φάσμα της από την δεκαετία του 60 μέχρι τις μέρες μας, αλλά δεν λησμονεί συχνά πυκνά να μας σκεπάσει και με τους ήχους της αγαπημένης μέταλ, όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Πιλότος του ροκ αεροπλάνου που μας ταξιδεύει σε ροκ αιθέρες ήταν είναι και θα είναι ο δημιουργός της εκπομπής και φίλος, Στέφανος Τσακαγιάννης.

Ας δούμε τα κομβικά σημεία της εκπομπής στο ταξίδι της μέσα στον χρόνο. Μεταξύ 2010 - 2020 έκανε μια δυναμική τριετή παρουσία στα ερτζιανά στους σταθμούς 101fm Αργιακή Ραδιοφωνία και Alpha isimeria Αργολίδος 102.3, πωρώνοντας τους λάτρεις του ροκ με τις καθημερινές μουσικές επιλογές της αλλά και τις συνεντεύξεις δημοφιλών συγκροτημάτων όπως οι Domenica, οι Τσοπάνα Rave και τα Διάφανα Κρίνα. Το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων οδήγησε τις Rock Διαδρομές στην "κατάψυξη" για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά το "ξεπάγωμα" δεν άργησε να έρθει.

Το 2020, ένεκα του covid και της καραντίνας, η εκπομπή επέστρεψε και μπήκε σε ιντερνετικά χωράφια βγαίνοντας 'on air' με περισσότερο ζήλο και πάθος για αυτό που αγαπάει ο δημιουργός της εξίσου με την μουσική και το οποίο ονομάζεται φυσικά ραδιόφωνο. Το 2023 σηματοδότησε την νέα και πιο ελπιδοφόρα καμπή στην πορεία των Rock Διαδρομών, την επιστροφή δηλαδή στα ερτζιανά στις αγκάλες του φιλόξενου ραδιοφωνικου σταθμού Ελλάδα fm 94.3.

Σε αυτή την κατάσταση είχα την τύχη να την πρωτοακούσω και εγώ, κατά την διάρκεια της ζώνης Sports Weekend, την πρώτη απο τις δυο μέρες του πιο αθλητικού Σαββατοκύριακου των fm, με τον καλύτερο μουσικό τρόπο. Ο αγαπητός Στέφανος πιστεύει πως το ροκ δεν είναι απλά ενα μουσικό είδος αλλά μια μαγική διαδρομή μέσα στα χρόνια και αυτή την διαδρομή μοιράζεται μαζί μας.

Η προσωπική μου εμπειρία από τα ακούσματα της εκπομπής είναι πως όλες οι επιλογές είναι διαλεγμένες μιας προς μια για να ικανοποιήσουν ακόμα και τα δυσκολότερα γούστα ενός "ροκά" σε σημείο να σκέφτομαι ανά μερικά κομμάτια ότι και εγώ ακριβώς τα ίδια θα είχα επιλέξει αν έφτιαχνα playlist με αγαπημένα άσματα! Από τα ηχεία μου ξεπηδούσαν οι Alice Cooper, Kiss, Twisted Sister, Toto και ένας στρατός ακόμα λατρεμένων καλλιτεχνών, προσφέροντας τεράστια μουσική ικανοποίηση.

Να ευχηθούμε καλή και σταθερή επιτυχία στο αξιόλογο εγχείρημα του φίλου Στέφανου και να μην επιτρέπουμε στις μέριμνές μας να μας κάνουν να ξεχνούμε να συντονιζόμαστε στον Ελλάδα fm 94.3. τα σαββατόβραδα.

Exit mobile version