LifeSteps.gr

Oromet - Oromet cd review (2023)

Oromet - Oromet cd review

Ψάχνοντας τα cd μου να βρω κανά καλό doom να ακούσω έπεσα και στους Oromet εξ Ηνωμενων Πολιτειών που παίζουν ένα αργό και ατμοσφαιρικό funeral doom όπως σκριβώς μου αρέσει και σε στυλ που φέρνει λίγο προς την εκεί μεριά σαν τους αγαπητούς While Heaven Wept αλλά σε πιο αργό στυλ, βασανιστικό όπως ταιριάζει σε αυτό το στυλ του doom με τα απόκοσμα φωνητικά του και την μελωδική του πλευρά αν σας αρέσει φυσικά το είδος. Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία του αναλυτικότερα.

Το όλο cd αποτελείται από μόλις τρία μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοια έργα. Για να είμαι ειλικρινής πρέπει να είσαι φαν του συγκεκριμένου είδους για να ακούς τέτοια βαριά αν μην τι άλλο ακούσματα. Τα παιδιά πιστεύω τα κατάφεραν μια χαρά να περάσουν την θλίψη και τον μακάβριο ήχο που αρμόζει στις περιπτώσεις αυτές. Εντάξει δεν έιναι και Shape of Despair που είναι... βαριοί και ασήκωτοι και δεν τους ακούς εύκολα ολόκληρους αλλά μπορούν με το πιο ατμοσφαιρικό τους στυλ να περάσουν σε άλλη διάσταση τον ήχο τους.

Για ντεμπούτο cd πάντως με άφησαν πολύ ικανοποιημένο και θα λάβουν και την απαραίτητη βαθμολογία στο τέλος. Αρκεί να βρω κάποια στοιχεία για την μπάντα και τα παιδιά που την απαρτίζουν γιατί ως συνήθως είναι ανεπαρκή ακόμα στην αρχή της καριέρας τους. Σε περίπου 44 λεπτά και με μόλις τρία τραγούδια μπαίνουν δυνατά στην μουσική σκηνή διεκδικόντας μια θέση στους καλύτερους εκπρόσωπους της χρονιάς.

Στο επίσημο bandcamp τους θα βρείτε μερικές πληροφορίες για τους φίλους μας από το Σακραμέντο όπως το ότι είναι δύο άτομα που κάνουν όλη την δουλειά και το εν λόγω cd κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Dan Aguilar / κιθάρα και φωνητικά
Patrick Hills / ντράμς, μπάσο, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά

Τα τραγούδια που υπάρχουν στο cd είναι τα εξής:

01. Familiar Spirits
02. Diluvium
03. Alpenglow

Δώστε μια ευκαιρία στους φίλους μας για να τους βοηθήσουμε στην αρχή της καριέρας τους. Πιστεύω θα σας ικανοποιήσουν, είναι πολύ μελωδικοί για το δύσκολο αυτό είδος του doom. Θα βάλω ένα ωραίο  8.5/10 γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο να πάνε ψηλά και να συναγωνιστούν τις μεγάλες μπάντες του είδους φέρνοντας και την μελωδία μέσα στην απαραίτητη απόκοσμη ατμόσφαιρα του doom.

Exit mobile version