LifeSteps.gr

New Cycle game review (2024)

New Cycle game review (2024)

Το New Cycle, είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό city building παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Core Engage και εκδόθηκε από την Daedalic Entertainment, που προκαλεί τους παίκτες να ξαναχτίσουν τον πολιτισμό σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από έναν καταστροφικό κατακλυσμό. Τοποθετημένο σε ένα σύμπαν εμπνευσμένο από το dieselpunk, το New Cycle διαθέτει ένα μοναδικό μείγμα στρατηγικής διαχείρισης πόρων, δημιουργίας αποικιών και εξερεύνησης, όλα τυλιγμένα σε μια μαγευτική αφήγηση που εξερευνά θέματα επιβίωσης, ελπίδας και το διαρκές πνεύμα της ανθρωπότητας. Το παιχνίδι δε αυτό μου θύμισε έντονα ένα άλλο καλό τίτλο παρόμοιο, το Endzone - A World Apart, ένα παιχνίδι μελλοντολογικό που ήταν αρκετά εθιστικό και με έκανε να ασχοληθώ αρκετές μέρες μαζί του όταν είχε βγει..

Ο κόσμος του Νέου Κύκλου (New Cycle) είναι ένα έρημο τοπίο, σημαδεμένο από τα απομεινάρια ενός άλλοτε μεγάλου πολιτισμού. Ο κατακλυσμός που έπληξε την ανθρωπότητα μετά από σωρεία ηλιακών εκλάμψεων, άφησε τον πλανήτη σε κατάσταση σήψης, με τους πόρους να σπανίζουν και το περιβάλλον εχθρικό. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός ηγέτη που έχει επιφορτιστεί με την ανοικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας από τις στάχτες της παλιάς, δηλαδή από το μηδέν όπως κάνουμε πάντα.

Στην καρδιά του New Cycle βρίσκεται η πρόκληση της κατασκευής ενός ακμάζοντος οικισμού ικανού να υποστηρίξει έναν ολοένα και αυξανόμενο πληθυσμό. Οι παίκτες πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τους πόρους, όπως τα τρόφιμα, το νερό και τα υλικά, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζουν την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία διαφόρων κτιρίων, όπως αγροκτήματα, εργαστήρια και τις περιοχές που θα μένουν οι settlers μας, καθώς και την εξισορρόπηση των αναγκών των διαφορετικών κοινωνικών τάξεων που σαφώς και είναι διαφορετικές.

Καθώς ο οικισμός μεγαλώνει και ευημερεί, οι παίκτες αποκτούν πρόσβαση σε πιο προηγμένες τεχνολογίες που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της κοινότητάς τους. Αυτό περιλαμβάνει έρευνα σε νέες γεωργικές τεχνικές, βιομηχανικές διαδικασίες και συστήματα μεταφοράς. Αγκαλιάζοντας την τεχνολογική πρόοδο, οι παίκτες μπορούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου τους και να δημιουργήσουν μια πιο ανθεκτική και ευημερούσα κοινωνία. Εδώ έχει αρκετό ζουμί το παιχνίδι για να ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς των παρόμοιων τίτλων.

Πέρα από τα σύνορα του οικισμού βρίσκεται μια απέραντη και ανεξερεύνητη ερημιά, γεμάτη κινδύνους και ευκαιρίες. Οι παίκτες μπορούν να στείλουν αποστολές σε αυτές τις αχαρτογράφητες περιοχές για να συγκεντρώσουν πόρους, να συναντήσουν νέες φατρίες και να ξετυλίξουν τα μυστήρια του κόσμου. Αυτές οι αποστολές προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ενθουσιασμού και πρόκλησης στο παιχνίδι, ενώ παρέχουν επίσης πολύτιμες ανταμοιβές που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του οικισμού.

Η dieselpunk αισθητική του New Cycle, εμπνευσμένη από την περίοδο του Μεσοπολέμου και τα έργα του steampunk, προσθέτει μια μοναδική οπτική αίσθηση στο παιχνίδι. Ο κόσμος είναι γεμάτος με πανύψηλα μηχανήματα, ατμοκίνητα οχήματα και άλλα ρετρό φουτουριστικά στοιχεία που δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Αυτή η αισθητική συμπληρώνει τέλεια το μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό του παιχνιδιού και βοηθά στην καθιέρωση της μοναδικής ταυτότητας του παιχνιδιού.

Η αφήγηση του New Cycle εμβαθύνει στα θέματα της επιβίωσης, της ελπίδας και της διαρκής αναζήτησης της ανθρωπότητας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Καθώς οι παίκτες ξαναχτίζουν τον οικισμό τους και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου, συναντούν διάφορους χαρακτήρες και φατρίες με τις δικές τους ιστορίες να πουν. Αυτές οι συναντήσεις προσθέτουν βάθος και πολυπλοκότητα στον κόσμο του παιχνιδιού και βοηθούν στην εξερεύνηση των ανθρώπινων συνεπειών του κατακλυσμού και της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος.

Το New Cycle βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε Early Access και οι προγραμματιστές βελτιώνουν συνεχώς το παιχνίδι και προσθέτουν νέες δυνατότητες. Με το συναρπαστικό παιχνίδι, τη σαγηνευτική αφήγηση και τη μοναδική αισθητική, το New Cycle έχει τη δυνατότητα να γίνει απαραίτητο παιχνίδι για τους λάτρεις των παιχνιδιών κατασκευής πόλεων, των παιχνιδιών στρατηγικής και των μετα-αποκαλυπτικών περιπετειών.

Το New Cycle έχει μια πολλά υποσχόμενη αρχή και με τη συνεχή δέσμευση των προγραμματιστών για βελτίωση, είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένα πιο εκλεπτυσμένο και συναρπαστικό παιχνίδι στο μέλλον. Ο μοναδικός συνδυασμός στρατηγικής, διαχείρισης πόρων και εξερεύνησης του παιχνιδιού, σε συνδυασμό με την ελκυστική αφήγηση και την αισθητική του dieselpunk, το καθιστούν μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία. Βαθμολογία δική μου λόγω εμπιστοσύνης στην εταιρεία διανομής 8/10 προς το παρόν και στο άμεσο μέλλον βλέπουμε πως θα σουλουπωθεί ο τίτλος.

Exit mobile version