LifeSteps.gr

Achilles: Legends Untold game review (2024)

Achilles: Legends Untold game review

Το Achilles: Legends Untold δεν είναι καινούριο παιχνίδι απλώς τώρα πρόλαβα να το δω λιγάκι για να το παρουσιάσω μιας και έχει πέσει πολλή δουλειά τελευταία με άπειρα reviews στην σειρά αλλά με λίγο χρόνο να μπορώ να αφιερώσω σε μερικούς τίτλους που είναι και τεράστιοι. Το παιχνίδι μας λοιπόν πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης με RPG στοιχεία που χρησιμοποιεί το στυλ των παιχνιδιών Dark Souls, και διαδραματίζεται στον μυθικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας, όπου αναλαμβάνετε το ρόλο του γενναίου πολεμιστή, Αχιλλέα φυσικά και πηγαίνετε στην Τροία μαζί με τους πιστούς σας Μυρμιδόνες για να σώσετε την ωραία Ελένη από τα χέρια του πρίγκηπα Πάρη που την έκλεψε από τον άντρα της, τον βασιλιά Μενέλαο της Σπάρτης.


Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά με τον Αχιλλέα να ταξιδεύει στην Τροία για να σώσει την ωραία Ελένη. Ωστόσο, καθώς η ιστορία εξελίσσεται, αποκαλύπτεται μια πιο σκοτεινή πτυχή της μυθολογίας. Ο Αχιλλέας πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, τόσο ανθρώπινες όσο και θεϊκές, καθώς προσπαθεί να βρει την αλήθεια και να ολοκληρώσει το πεπρωμένο του.

Η μάχη στο Achilles: Legends Untold είναι απαιτητική και προσφέρει μεγάλη απόλαυση εφόσον μάθετε καλά τα game mechanics. Οι παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις κινήσεις τους και να χρησιμοποιούν τις ικανότητες τους με σύνεση. Η εξάσκηση είναι απαραίτητη για να γίνετε ένας επιτυχημένος πολεμιστής. Δεν αρκεί ο Αχιλλέας σας να έχει τα καλύτερα όπλα και να χτυπά δυνατότερα από τους εχθρούς, πρέπει να μάθετε να μπλοκάρετε τα χτυπήματά τους καθώς και να τα αποφεύγετε. Ασφαλώς, όσο περισσότερους εχθρούς αφανίζετε τόσο ισχυρότερος γίνεται ο χαρακτήρας με την προσθήκη και την ενίσχυση skills και attributes.

Ο Αχιλλέας είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και ένας από τους πιο διάσημους πολεμιστές στην ιστορία. Είναι δυνατός, επιδέξιος και αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους του. Έχει όμως και ένα τρωτό σημείο, την φτέρνα του που αν τον πετύχει κάποιο εχθρικό όπλο μπορεί να τον σκοτώσει, κατά τα άλλα είναι σχεδόν άτρωτος. Το πρόβλημα με την φτέρνα δημιουργήθηκε όταν η μητέρα του, η Νηρηίδα Θέτιδα, τον βούτηξε στα νερά της Στύγας για να τον κάνει άτρωτο όμως, κρατώντας τον από την φτέρνα, άφησε ένα μικρό τμήμα του σωματός του τρωτό.

Η Ελένη είναι η κόρη του βασιλιά της Σπάρτης και η γυναίκα του Μενέλαου. Είναι όμορφη, έξυπνη και δυναμική γυναίκα. Ο Πάτροκλος είναι ο καλύτερος φίλος του Αχιλλέα και ένας γενναίος πολεμιστής. Είναι πιστός και θαρραλέος και πάντα στηρίζει τον Αχιλλέα.

Τα γραφικά του Achilles: Legends Untold είναι όμορφα και ρεαλιστικά οπότε αντικατοπτρίζουν κανονικότατα την εποχή στην οποία διαδραματίζονται με μεγάλη λεπτομέρεια. Ο ήχος είναι επίσης εξαιρετικός και συμβάλλει στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Το Achilles: Legends Untold είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι δράσης RPG που προσφέρει μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία. Είναι ένα παιχνίδι που θα αρέσει στους fans της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και των παιχνιδιών του στυλ Dark Souls. Το Achilles: Legends Untold είναι ένα από τα καλά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2023. Αν είστε λάτρεις της σειράς Dark Souls η της μυθολογίας μας τότε πρέπει να δείτε τον τίτλο και θα το εκτιμήσετε ανάλογα.

Εγώ είχα κάποιο πρόβλημα με τα cutscenes του παιχνιδιού που καθυστερούσαν κάπως και δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές είναι ένα απαιτητικό αλλά απολαυστικό παιχνίδι που θα σας προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης. Από την μεριά μου θα του βάλω ένα 8/10 γιατί μπορεί να γίνει και καλύτερο φυσικά όπως και να διορθωθούν τα ευτυχώς όχι και τόσο σοβαρά bugs που λογικά υπάρχουν ακόμη. Ρίξτε του μια ματιά, δεν θα χάσετε τίποτα, είναι ένας indie τίτλος που ψάχνει εμάς για να τον εκτιμήσουμε.

Exit mobile version