LifeSteps.gr

RoboCop: Rogue City game review (2024)

RoboCop: Rogue City game review

Το RoboCop: Rogue City είναι ένα παιχνίδι shooter σε προοπτική πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από την Teyon και εκδόθηκε από την Nacon. Το παιχνίδι διαθέτει μια πρωτότυπη ιστορία βασισμένη στις γνωστές ταινίες RoboCop, με τον Peter Weller να ερμηνεύει φωνητικά τον βασικό χαρακτήρα που τον κατέστησε και διάσημο στο χολιγουντιανό στερέωμα. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου 2023 για τις κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series X/S αλλά και για τον αγαπημένο μας pc.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το έτος 2023, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του RoboCop 2. Η πόλη του Ντητρόιτ βρίσκεται σε κατάσταση χάους, καθώς οι συμμορίες έχουν αναλάβει τον έλεγχο των δρόμων. Ο ήρωας μας RoboCop, υπό τις διαταγές της Omni Consumer Products (OCP), έχει αναλάβει να επαναφέρει την τάξη και να φέρει τους παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην πορεία της έρευνάς του, ο RoboCop θα έρθει αντιμέτωπος με μια σκοτεινή συνωμοσία που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του Ντητρόιτ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές του για να αποτρέψει την καταστροφή της πόλης.

Το RoboCop: Rogue City είναι ένα παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου που συνδυάζει στοιχεία δράσης, περιπέτειας και RPG. Ο παίκτης θα έχει στη διάθεσή του ένα ευρύ οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών και όπλων μάχης σώμα με σώμα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του, συμπεριλαμβανομένων συμμοριών, τρομοκρατών και στρατιωτών της OCP.

Το παιχνίδι διαθέτει επίσης ένα σύστημα από skills που επιτρέπει στον παίκτη να βελτιώσει τον RoboCop ενισχύοντας τις δυνάμεις του και ανοίγοντας νέους διαύλους διαλόγων. Αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πιο δύσκολους εχθρούς και να ολοκληρώσει πιο απαιτητικές αποστολές.

Το RoboCop: Rogue City έλαβε γενικά θετικές κριτικές από τους κριτικούς κυρίως γιατί φτιάχτηκε από μια μικρή ομάδα προγραμματιστών από την Πολωνία οπότε το δημιούργημα τους αποκτά ξεχωριστή αξία. Επίσης οι περισσότεροι επαίνεσαν το παιχνίδι για την πιστή αναπαράσταση του κόσμου του RoboCop, το συναρπαστικό gameplay και την εξαιρετική φωνητική ερμηνεία του βασικού του πρωταγωνιστή, του θρυλικού Peter Weller που τον απολαύσαμε στο πρωτότυπο RoboCop και στο εξίσου δυναμικό sequel του. Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες απογοητεύτηκαν από την μικρή διάρκεια του παιχνιδιού (να υπολογίζετε κοντά στις 10 με 15 ώρες) και... γκρίνιαξαν για το ότι η ιστορία του ήταν κάπως προβλέψιμη για να μην τα έχουμε κι όλα δικά μας.

Το RoboCop: Rogue City είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι δράσης που προσφέρει μια πιστή αναπαράσταση του κόσμου του RoboCop. Το παιχνίδι διαθέτει εξαιρετικό gameplay, φωνητική ερμηνεία και μια συναρπαστική ιστορία. Ωστόσο, είναι λίγο σύντομο όπως είπαμε και η ιστορία του είναι κάπως προβλέψιμη.

Βαθμολογία που θα έβαζα για το παιχνίδι: 7.5/10. Έχει κάποια μικροπροβλήματα που πρέπει να ανακαλύψει κανείς για να έχει ολοκληρωμένη άποψη επί του τίτλου.

Exit mobile version