LifeSteps.gr

Enshrouded game review (2024)

Το Enshrouded είναι ένα βιντεοπαιχνίδι ρόλων με συνδυασμό μπόλικης δράσης αλλά και της απαραίτητης επιβίωσης που αναπτύχθηκε από την Keen Games GmbH και κυκλοφόρησε σε πρώιμη πρόσβαση από την ίδια ομάδα στις 24 Ιανουαρίου 2024 για υπολογιστές με Windows. Το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024 και για τις κονσόλες PlayStation 5 όπως και για τα Xbox Series X και Series S.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο βασίλειο του Embervale, το οποίο έχει καταστραφεί από ένα είδος μολυσματικής ομίχλης που ονομάζεται Shroud. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός Flameborn, μέλους μιας φυλής από επίλεκτους πολεμιστές που έχουν την ικανότητα να ελέγχουν τη φλόγα, από κει πηγάζει και το όνομα τους εξάλλου. Ο στόχος τους είναι να αφανίσουν το Shroud και να σώσουν το βασίλειο.

Το Enshrouded διαθέτει ένα τεράστιο, ανοιχτό κόσμο που αποτελείται από ποικιλία τοπίων, όπως δάση, βουνά, ερήμους και σπηλιές. Οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο ελεύθερα, αναζητώντας πόρους, εμπόδια και μυστικά που υπάρχουν άφθονα βέβαια παντού.

Το παιχνίδι συνδυάζει στοιχεία επιβίωσης, ρόλων και δράσης. Οι παίκτες πρέπει να συλλέξουν πόρους για να επιβιώσουν, να εξερευνήσουν τον κόσμο για να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του και να πολεμήσουν εναντίον εχθρών για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το βασίλειο.

Το Enshrouded διαθέτει ένα σύστημα επιβίωσης που απαιτεί από τους παίκτες να φροντίσουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως η πείνα, η δίψα και η κούραση. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης ένα σύστημα crafting που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν αντικείμενα, όπως όπλα, πανοπλίες και εργαλεία. Οι παίκτες επίσης έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν κολοσιαίες κατασκευές εφόσον συλλέξουν τα απαραίτητα υλικά, αφήνωντας ελεύθερη την φαντασία τους.

Το σύστημα μάχης του Enshrouded είναι ρεαλιστικό και απαιτητικό, και απαιτεί από τους παίκτες να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους και τις στρατηγικές τους για να νικήσουν τους αντιπάλους τους. Επειδή οι κίνδυνοι στο Embervale είναι αμέτρητοι, υπάρχει η δυνατότητα για Co - Op με την συμμετοχή συνολικά 16 παικτών, αναθέτοντας σε κάθε παίκτη συγκεκριμένους ρόλους, επιταχύνοντας το κτίσιμο κανονικών κοινοτήτων και επιτρέποντας επιδρομές στα πιο επικίνδυνα μέρη του βασιλείου.

Το Enshrouded είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι ρόλων δράσης επιβίωσης που προσφέρει στους παίκτες μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου και δυνατοτήτων. Το παιχνίδι είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, αλλά έχει ήδη το δυναμικό να γίνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του.

Το Enshrouded έχει λάβει θετικές κριτικές από τους κριτικούς. Τελική βαθμολογία μου είναι 8/10 γιατί έχει ακόμα δρόμο μπροστά του μιας και βρίσκεται ακόμη σε early access. Με τις ανάλογες προσθήκες από τους προγραμματιστές του θα γίνει το νέο Valheim για να παίζουμε ωραίο διπλό με τους φίλους μας. Αυτά για σήμερα προχωράω στον επόμενο τίτλο που έχω μπροστά μου.

Exit mobile version