LifeSteps.gr

Granblue Fantasy: Relink game review (2024)

Το "Granblue Fantasy: Relink" αποτελεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι στον κόσμο των παιχνιδιών εμπνευσμένων από την ασιατική κουλτούρα τα λεγόμενα και jrpg δηλαδή, ενσαρκώνοντας τη μαγεία του επικού χώρου της φαντασίας και της περιπέτειας. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο παιχνίδι δράσης και ρόλων φυσικά που αναπτύσσεται από την δημοφιλή εταιρεία Cygames, γνωστή για την σειρά παιχνιδιών της τα φημισμένα Granblue Fantasy για αυτούς που παίζουν βέβαια τα συγκεκριμένα jrpg και τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Το "Granblue Fantasy: Relink" παρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο μαγεία, με πολύχρωμα γραφικά και εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Η ιστορία του παιχνιδιού εστιάζει στην επική περιπέτεια μιας ομάδας ηρώων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το κακό που απειλεί τον κόσμο. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν εκτενείς κόσμους, να αντιμετωπίσουν δυνατούς εχθρούς και να εκτελούν εντυπωσιακές επιθέσεις.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει στο "Granblue Fantasy: Relink" είναι η ποικιλία των χαρακτήρων και των κλάσεων. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα ήρωων, καθένας με τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και ικανότητες. Ο συνδυασμός διαφορετικών χαρακτήρων μπορεί να οδηγήσει σε στρατηγικές μάχες με μεγάλη ποικιλία και βάθος.

Επιπλέον, το παιχνίδι υποστηρίζει το co-op gameplay, ούτως ώστε να παίζουμε και με τέσσερις φίλους μας για να μην αισθανόμαστε μόνοι μας στον μεγαλο κόσμο του επιτρέποντας στους παίκτες να αντιμετωπίζουν τους μεγάλους αντιπάλους η κακούς με την βοηθεια των άλλων για να μην χάνουμε συνέχεια και το βαρεθούμε γρήγορα. Το gameplay ούτως ή άλλως δίνει βάρος στις συνδυαστικές επιθέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας, οι οποίες συντρίβουν κυριολεκτικά τις εχθρικές δυνάμεις όσο ανθεκτικές και αν παρουσιάζονται. Προσωπικά μου ξύπνησε υπέροχες αναμνήσεις από τα αγαπημένα μου Trails of Cold Steel.

Για jrpg το βρήκα κάπως δύσκολο αλλά δεν πρόλαβα να το τερματίσω λόγω μειωμένου ελεύθερου χρόνου. Ελπίζω να το κάνω σύντομα. Όταν λέω δύσκολο εννοώ πολύωρο και με αμέτρητες μάχες και δεν αναφέρομαι στα game mechanics που είναι πανεύκολα και μάλιστα, μας δίνεται η δυνατότητα να αυτοματοποιήσουμε τις μάχες και να εκτελούν τις επιθέσεις οι χαρακτήρες μας μόνοι τους, χωρίς την δική μας παρέμβαση.

Εδώ στο μεγάλο Baldur's Gate 3 μετά από 300 ώρες και δεν το έχω τερματίσει ακόμα επειδή το έχω ξεκινήσει καμμιά 10αριά φορές ώστε να φτιάξω την τέλεια ομάδα και να έχω τους καταλληλότερους companions ώστε οι μάχες να είναι πιο προσιτές. Επίσης σαν τελειομανής θέλω να ολοκληρώνω και όλες τις δεύτερες quests και όλο αυτό καταναλώνει πολύτιμο χρόνο φυσικά.

Το "Granblue Fantasy: Relink" αναμένεται να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία gaming, συνδυάζοντας εντυπωσιακά γραφικά, επική ιστορία και βαθιές στρατηγικές μάχες. Είναι ένα παιχνίδι που αναμένεται να κατακτήσει τις καρδιές των λάτρεων των RPG και να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στον κόσμο της φαντασίας. Σαν βαθμολογία θα πάρει ένα ωραίο 8/10 γιατί το αξίζει με την δράση του αλλά και το μέγεθος του που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Exit mobile version