LifeSteps.gr

Πώς αντιμετωπίζετε τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες; (2024)

Σήμερα είπα να ασχοληθώ και με κάτι το διαφορετικό για να μην καταντάει κουραστική η ανάγνωση του portal μας οπότε να και ένα θέμα που αφορά την ψυχολογία κατά πρώτο λόγο και την ανάγκη να αντιμετωπίζουμε τυχόν άσχημα συναισθήματα πριν μας ζώσουν τα φίδια κατά τον λαό μας. Ορισμένες συνήθειες και τεχνικές που μπορείτε να υιοθετήσετε περιλαμβάνουν τα παρακάτω.

Αναγνώριση των Συναισθημάτων:

Αναγνωρίστε και ονομάστε τα συναισθήματά σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του πώς νιώθετε.

Ασκήσεις Αναπνοής:

Οι βαθιές αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα και να μειώσετε το στρες. Ειδικά στην περίπτωση του άγχους είναι απαραίτητες οι βαθιές εισπνοές.

Άσκηση:

Η σωματική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες, τις οποίες ορισμένοι αποκαλούν "ορμόνες ευτυχίας", για αυτό χρειάζεται να αθλούμαστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα η να περπατάμε κάθε μέρα σχεδόν μια συγκεκριμένη απόσταση σε χιλιόμετρα ή βήματα, 10.000 για παράδειγμα είναι ένα καλό νούμερο.

Σωστή Διατροφή:

Μια ισορροπημένη διατροφή με πλήρη γεύματα που περιέχουν τα πάντα, από κρέας και λαχανικά μέχρι πρόχειρο φαγητό και διάφορα γλυκά ώστε να κρατάμε σε ισορροπία τον οργανισμό μας αλλά και τις ανάγκες μας μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας κατάσταση.

Κοινωνική Συνδεσιμότητα:

Επικοινωνείτε με φίλους και οικογένεια αν υπάρχουν βέβαια. Η υποστήριξη από τους άλλους είναι εξαιρετικά ενδεδειγμένη και απαραίτητη για την ψυχική μας υγεία.

Διαχείριση χρόνου:

Διαχειριστείτε τον χρόνο σας έτσι ώστε να δημιουργείτε χρόνο για χαλάρωση δηλαδή κυρίως ύπνο για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας που τόσο το έχουμε ανάγκη μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά και ψυχολογική ανανέωση όπως φυσικά και άσκηση που είναι απαραίτητη.

Θετική σκέψη:

Προσπαθήστε να αλλάξετε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές όσο δύσκολο και να ακούγεται αυτό. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων με θετική στάση θα επηρεάσει σημαντικά τη συναισθηματική σας κατάσταση.

Είναι σημαντικό επίσης να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει μια διαφορετική προσωπικότητα που αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα ερεθίσματα, και η αντιμετώπιση του στρες μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε άτομο. Πάντα είναι συνιστώμενο να ζητάτε υποστήριξη από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας αν νιώθετε ότι χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια.​

Exit mobile version