LifeSteps.gr

Λίγα λόγια για τους παπαγάλους Mustache (2024)

Ειπα να γράψω και ένα θέμα για τον παπαγάλο μου τον Ρόκυ όπως τον έχω ονομάσει ή μουστάκια όπως τον φωνάζω. Το πιο αστείο σε αυτόν είναι φυσικά η φωνή του που κάνει σαν την πάπια ή αγριόχηνα. Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φτερωτού μας φίλου για όποιον ενδιαφέρεται βασικά να μάθει τις λεπτομέρειες. Εδώ στην αρχή να τονίσω ότι για να σας μάθει καλά πρέπει να το πάρετε από μικρό, το πολύ 6 μηνών και ίσως ταισμένο στο χέρι από τον εκτροφέα του με την απαραίτητη κρέμα. Όσο πιο μεγάλο θα είναι τόσο πιο δύσκολα θα σας κάτσει και θα μάθει τα κόλπα του. Πάμε τώρα σε κάποια βασικά στοιχεία του.

Ο παπαγάλος Mustache, επιστημονικά γνωστός ως "Psittacula alexandri," κατάγεται από τη Νότια Αμερική και φυσικά εντυπωσιάζει με την μοναδική εξωτερική του εμφάνιση. Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι το μαύρο "μουστάκι" που φαίνεται κάτω από την μύτη του και κρατάει έως το λαιμό, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη οπτική εντύπωση που θυμίζει μουστάκι ανθρώπου.

Το φύλο του παπαγάλου Mustache δεν επηρεάζει την εμφάνιση του μουστακιού, κάνοντας έτσι κάθε πουλί ξεχωριστό και με τον δικό του χαρακτήρα. Το σώμα τους είναι συνήθως πράσινο, με έντονα χρώματα στο πρόσωπο και στην κοιλίτσα τους, ενώ οι φωνητικές τους ικανότητες τους καθιστούν αγαπητούς συντρόφους σε πολλά νοικοκυριά. Εγώ μέχρι τώρα τον ακούω που κάνει την πάπια μια χαρά λες και είμαστε σε κυνήγι.

Οι παπαγάλοι Mustache θεωρούνται από τα πιο κοινωνικά και φιλικά είδη παπαγάλων αλλά είναι και επίσης άφοβα σε σχέση με τους ίδιου μεγέθους παπαγάλους. Είναι γνωστοί για την έντονη αφοσίωση τους στους ανθρώπους και την ικανότητά τους να αναπτύσσουν στενούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους. Η ευφυΐα τους και η διάθεσή τους για παιχνίδια καθιστούν τη συνεργασία μαζί τους μια ευχάριστη εμπειρία και φυσικά απαιτούν τον ελεύθερο χρόνο σας για να παίξουν μαζί σας σαν φιλαράκια.

Επίσης, η περίοδος ζωής τους είναι συνήθως μεγάλη, από 20 έως και 30 χρόνια περίπου οπότε μάλλον το πουλί θα μείνει και μετά από εσάς για αυτό καλό θα είναι να το αγοράζουν πιο νεαροί σε ηλικία ιδιοκτήτες. Για την ευημερία του παπαγάλου Mustache, απαιτείται καθημερινή φροντίδα και προσοχή. Η ποικιλία στη διατροφή τους, περιλαμβάνοντας φρούτα, λαχανικά, μπανάνα και καρπούζι, καθώς και εξειδικευμένα τρόφιμα για παπαγάλους, είναι σημαντική. Επίσης, τακτική περιποίηση των νυχιών τους αλλά και του ράμφους τους είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας τους.

Ο παπαγάλος Mustache είναι ένας μοναδικός και πανέμορφος σύντροφος που προσφέρει έναν ζωντανό πολύχρωμο κόσμο στους "εραστές" των παπαγάλων. Με την κοινωνική του φύση και την προσωπικότητα, ο Mustache ανεβάζει την έννοια της φράσης "φτιαγμένος για την αγκαλιά." η κατά το κοινώς λεγόμενο σου έρχεται να τον φιλήσεις επειδή είναι γλυκούλης. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό πουλί που φέρνει χαρά και ευχαρίστηση σε κάθε νοικοκυριό που το ανατρέφει.

Exit mobile version