LifeSteps.gr

Οι πέντε καλύτεροι προορισμοί ανά τον κόσμο για μένα τουλάχιστον (2024)

Εκτός από τους φίλους της μουσικής αλλά και των παιχνιδιών έχουμε και τους λάτρεις της περιπέτειας ή της φύσης. Από κει εμπνεύστηκα για να ψάξω τους προορισμούς που θα πήγαινα αν είχα τα απαραίτητα εφόδια ή και τον ελεύθερο χρόνο βασικά γιατί η Σαντορίνη παράδειγμα είναι κοντά στην Αθήνα αλλά αρκετά τσουχτερή σαν τιμή έστω και για μια βδομάδα. Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί λοιπόν εξαρτώνται από τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις και τον τύπο ταξιδιού του καθενός. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί προορισμοί που θεωρούνται δημοφιλείς και εντυπωσιακοί για πολλούς ταξιδιώτες. Ας δούμε μερικούς από αυτούς και για την ακρίβεια πέντε γιατί η λίστα μπορεί να είναι και ατέλειωτη.

1) Παρίσι, Γαλλία: Η γαλλική πρωτεύουσα είναι διάσημη για τον Πύργο του Αϊφελ, το Λούβρο, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre Dame), και τους πολυσύχναστους δρόμους της Μονμάρτης. Το Παρίσι προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού, γαστρονομίας και μόδας. Οι προσωπικές μου εμπειρίες από αυτό είναι η υπέροχη περιοχή της Μονμάρτης με τους υπαίθριους καλλιτέχνες και τα γλυπτά που προσδίδουν μεγαλείο σε απλές πολυκατοικίες. Επίσης η αίσθηση που ένιωσα ανεβαίνοντας στον Πύργο του Άϊφελ ότι βρίσκομαι στον ώμο ενός γίγαντα και κοιτάω τον κόσμο αφ' υψηλού.

2) Κιότο, Ιαπωνία: Ως πρωτεύουσα της παραδοσιακής και πνευματικής Ιαπωνίας, το Κιότο είναι γεμάτο με υπέροχους ναούς, παραδοσιακούς κήπους, γεύσεις και μονοπάτια που οδηγούν σε πανέμορφες βουνοπλαγιές. Και φυσικά η Ιαπωνία βρίσκεται χιλιόμετρα μπροστά από εμάς στην τεχνολογία κάτι που το διαπιστώνουμε αμέσως.

3) Κεϊπ Τάουν, Νότια Αφρική: Αυτή η πόλη, που είναι και η πρωτεύουσα, βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Νότιας Αφρικής και προσφέρει μια πλούσια εμπειρία άγριας ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν τα "Big Five" (Μεγάλα Πέντε) του κόσμου των ζώων - λιοντάρια, ελέφαντες, ιπποπόταμους, ρινόκερους και λεοπάρδαλεις - στο γύρω φυσικό πάρκο.

4) Μάτσου Πίτσου, Περού: Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος στις Άνδεις του Περού είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο. Η ακριβής λειτουργία του δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, αλλά πιστεύεται ότι χρησίμευε ως πολιτιστικό κέντρο ή θρησκευτικός τόπος για τους Ινκας. Ωραία τοποθεσία για τους λάτρεις της περιπέτειας μπορώ να πω.

5) Σαντορίνη, Ελλάδα: Με τις εντυπωσιακές λευκές παραδοσιακές κατοικίες, τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τον ηλιοβασίλεμα πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου, η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς και εικονικούς προορισμούς στον κόσμο. Η τιμή της μου το χαλάει λίγο γιατί όσο και να προσπάθησα πάντοτε ήταν ακριβά αν δεν έχεις εκεί κάποιο σπίτι βέβαια. Έτυχε να ταξιδέψω μια φορά και, ευτυχώς, έμεινα σε σπίτι γνωστού ειδάλλως θα με είχαν γδάρει οικονομικά, τελικά με έφαγαν τα κουνούπια επειδή άνοιξα το παράθυρο το βράδυ για να πάρω αέρα!

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς υπέροχους προορισμούς που υπάρχουν στον κόσμο, και η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα κάθε ταξιδιώτη. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν δεκάδες προορισμοί ανά τον κόσμο για όλα τα γούστα και φτσικά για όλα τα βαλάντια. Θέλετε κρύο, ζέστη η καθαρά παραδεισένια νερά; Για όλα έχουμε, μέχρι και σαφάρι στον Αμαζόνιο για να χαζέψουμε παπαγάλους υπάρχει ταξίδι. 🙂 Αυτά για την ώρα, αν θυμηθώ και άλλους προορισμούς θα τους βάλω για τους φίλους των περιπετειών βέβαια.

Exit mobile version