LifeSteps.gr

Παρουσίαση του παιχνιδιού Helldivers 2 (2024)

Παρουσίαση του παιχνιδιού Helldivers 2

Το Helldivers 2 είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια του δημοφιλούς παιχνιδιού ομαδικής κυρίως δράσης τρίτου προσώπου. Και όταν λέω ομαδικής δράσης εννοώ φυσικά ότι παίζεται ωραιότατα με φίλους σε συνεργασία κοινώς co-op και online.Το pve στοιχείο του όμως υπερισχύει και αυτό θα κάνει πολλούς να του δώσουν σημασία που δεν αντέχουν το αλληλοεξόντωμα σε ένα pvp περιβάλλον. Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο των Helldivers, μιας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών που μάχονται για την ειρήνη και την ελευθερία σε έναν εχθρικό γαλαξία (όχι ακριβώς σαν το Star Wars βέβαια).

Το Helldivers 2 διατηρεί το βασικό gameplay του πρώτου παιχνιδιού, με αδιάκοπες συγκρούσεις, ομαδικό παιχνίδι με τους φίλους και στρατηγική σκέψη αλλά το έχει πάει αρκετά μπροστά προσφέροντας βελτιώσεις σε όλους τους απαραίτητους τομείς όπως στα γραφικά και τον ήχο.

Το παιχνίδι διαθέτει ένα ριζικά ανανεωμένο σύστημα οπλισμού με εκατοντάδες όπλα και εξοπλισμό για να διαλέξετε. Το σύστημα των στρατηγημάτων (Stratagems), που επιτρέπει στους παίκτες να καλούν στρατηγική υποστήριξη, έχει βελτιωθεί με νέες δυνατότητες.
Νέοι πλανήτες και εξωγήινοι εχθροί προσφέρουν επίσης φρέσκιες προκλήσεις στους παίκτες.

Το co-op gameplay έχει βελτιωθεί με καινούργιες δυνατότητες συνεργασίας, όπως τα revive tokens και τα shared ammo. Το Helldivers 2 υποστηρίζει cross-play και cross-progression, ώστε να μπορείτε να παίξετε με φίλους σας σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Ας περάσουμε και στην  υπόθεση φυσικά που είναι  το ρεζουμέ του τίτλου ότι το  Helldivers 2 είναι μια άκρως ικανοποιητική από όλες τις απόψεις συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού. Είστε και πάλι μέλη της επίλεκτης γαλαξιακής μονάδας των Helldivers και ο σκοπός σας είναι να απαλλάξετε τον γαλαξία από τις εξωγήινες απειλές που τον έχουν πλημμυρίσει. Το εθιστικό gameplay είναι δεδομένο όπως και η μεγάλη ποικιλία περιεχομένου ενώ οι βελτιωμένες δυνατότητες co-op με άλλους τρεις συμπαίκτες φίλους προμηνύουν συγκλονιστικές μάχες. Εάν ψάχνετε για ένα παιχνίδι που θα σας κρατήσει μπροστά στην οθόνη σας για ώρες, το Helldivers 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Βαθμολογία που θα έβαζα σε ένα τέτοιο ωραίο τίτλο θα ήταν ένα 8/10. Άλλοι συνάδελφοι και παίκτες μπορεί να βάλουν και παραπάνω. Ισχύει ο κανόνας εδώ ότι αν σου αρέσει αυτό το στυλ του παιχνιδιού με προοπτική τρίτου προσώπου και πυκνή δράση τότε του βάζεις κάτι πιο ψηλά που αντικατοπτρίζει και το γούστο μας.

Εδώ πριν κλείσω την αναφορά μου στο παιχνίδι να τονίσω ότι βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη μορφή και φτιάχνεται σιγά-σιγά. Αυτό παίζει και το ρόλο του και στην βαθμολογία του που μπορεί να ήταν ψηλότερη αν το παιχνίδι είχε περπατήσει κάποιους μήνες. Αλλά όπως συμβαίνει πάντοτε σε νέες κυκλοφορίες ο κόσμος του συνεχώς φτιάχνεται ενώ στην αρχή έχει και τα περιβόητα bugs που εδώ ευτυχώς δεν βρήκα πολλά που να μην αφήνουν να το δοκιμάσω.

Exit mobile version