LifeSteps.gr

Παρουσίαση του παιχνιδιού Star Trek Infinite (2024)

Το παιχνίδι Star Trek: Infinite είναι ένα σχετικά καινούριο παιχνίδι περιπετειών στο διάστημα φυσικά σε στυλ και προοπτική grand strategy, 4X δηλαδή, το οποίο αναπτύχθηκε από την ομάδα προγραμματιστών της Nimble Giant Entertainment και εκδόθηκε από την αξιοσέβαστη και αγαπητή μου εταιρεία, λόγω των δεκάδων μεγάλων στρατηγικών παιχνιδιών της, Paradox, πολύ γνωστή και στο ευρύ κοινό για τα μεγάλα της στρατηγικά παιχνίδια όπως τα Viktoria, τα Crusader Kings αλλά και τα Age of Wonders που τα έχω όλα σχεδόν.

Στο Star Trek: Infinite, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν το ρόλο του ηγέτη μιας από τις διασημότερες φυλές στον κόσμο του παιχνιδιού όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας συνεπώς μπορείτε να ηγηθείτε της γήινης ομοσπονδίας πλανητών ή να οδηγήσετε τις εξωγήινες φυλές των Κλίγκονς, των Ρόμιουλανς και των Καρντάσιανς (καμία σχέση με την γνωστή γελοία οικογένεια πλουσίων) στην κατάκτηση του γαλαξία. Θα εξερευνήσουμε άγνωστους κόσμους, θα αντιμετωπίσουμε εχθρούς γνωστούς από την κλασική σειρά για όσους ξέρουν και θα αναπτύξουμε την φυλή μας σε μια μεγάλη αποστολή εξερεύνησης και ειρήνης σε έναν μάλλον αφιλόξενο γαλαξία.

Ο κόσμος του Star Trek Infinite είναι ανοιχτός και γεμάτος με ανεξερεύνητους τομείς του διαστήματος, αναμένοντας την ανακάλυψη από τους ενδιαφερόμενους παίκτες.
Κάθε απόφαση που θα πάρει ο παίκτης θα επηρεάσει την εξέλιξη της ιστορίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό ταξίδι για κάθε παίκτη. Θα γράψω αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε στο παιχνίδι μας από όσα είδα φυσικά γιατί δεν πρόλαβα να το τερματίσω αν και μου άρεσε αρκετά θα έλεγα. Επειδή όμως αυτού του τύπου τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και πολύ μεγάλα πρέπει να αφιερώσουμε εκατοντάδες ώρες για να το ευχαριστηθούμε και να το τελειώσουμε.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά σημεία του παιχνιδιού και το τι πρόκειται να δούμε τελικά. Θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε και να αναβαθμίζουμε το δικό μας αστροστόλο κατά βούληση ανάλογα το τι θέλουμε να πετύχουμε και τι ανάγκες θα καλύψουμε. Θα συναντήσουμε μια μεγάλη ποικιλία θρυλικών χαρακτήρων από το Star Trek Universe όπως οι Πικάρντ, Τζέινγουέι και Ντέϊτα, και θα έχουμε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε και να συνεργαστούμε μαζί τους. Μέσω των αποστολών και των επαφών με άλλους πολιτισμούς, οι παίκτες θα ανακαλύψουν την ποικιλομορφία του γαλαξία και θα εργαστούν για την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ διαφορετικών φυλών.

Με το Star Trek Infinite, η Paradox προσφέρει έναν εντυπωσιακό τρόπο για να ζήσετε την εμπειρία του Star Trek μέσα από τα μάτια του ηγέτη μιας γαλαξιακής φυλής. Είτε είστε φανατικός της σειράς είτε απλά αναζητάτε μια συναρπαστική περιπέτεια στο διάστημα σε στυλ Master of Orion, Galactic Civilization και Stellaris, αυτό το παιχνίδι θα σας καταπλήξει με το βάθος και την εκτεταμένη εξερεύνηση που προσφέρει. Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Star Trek: Infinite και να εξερευνήσετε νέους κόσμους, να συναντήσετε νέους φίλους και εχθρούς και να ζήσετε το όνειρο του διαστημικού ταξιδιώτη!

Σαν τελική βαθμολογία θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως γιατί έχει κάποια προβληματάκια αλλά και στην αρχή μου φάνηκε κάπως πολύπλοκο και θα δυσαρεστήσει αυτούς που δεν ξέρουν από παρόμοια πολύπλοκα παιχνίδια. Ελπίζω και ευελπιστώ η ομάδα που το δημιούργησε να δείξει λίγη αγάπη στον τίτλο μιας και είναι πολύ γνωστός και δεν είναι κάποιο indie game της πλάκας. Εδώ μιλάμε για Star Trek τίτλο δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι.

Exit mobile version