LifeSteps.gr

The Inquisitor game review (2024)

The Inquisitor game review

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και μόνο από το όνομα του το παιχνίδι τραβάει την προσοχή. Το παιχνίδι μου εστάλη από την εταιρεία του για να το παρουσιάσω γιατί για να το τερματίσω ούτε λόγος βέβαια. Σε αυτό λοιπόν παίζετε τον Mordimer Madderdin, ενός Ιεροεξεταστή του οποίου η δουλειά είναι να κυνηγάει αιρετικούς και να επιβάλλει την πίστη σε μια σκοτεινή εποχή όπου οι αιρέσεις πέφτανε βροχή ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κρεμάλα η και το κάψιμο στην πυρά σαν την θρυλική μας Joan of Arc. Το δόγμα που υπηρετεί ο ιεροεξεταστής τόσο παθιασμένα προέρχεται από τον ίδιο τον Ιησού, ο οποίος στον κόσμο του The Inquisitor δεν πέθανε στον σταυρό, αλλά απελευθερώθηκε από αυτόν και στη συνέχεια έκανε μια αιματηρή εκκαθάριση, εκδικούμενος όλους τους απίστους. Τώρα, 1.500 χρόνια μετά την Σταύρωση, είστε ένα εργαλείο της καταπίεσης της παντοδύναμης εκκλησίας του σε έναν ζοφερό και δυστοπικό κόσμο.

Ας ξεκινήσω με τα βασικά του παιχνιδιού δηλαδή τα γραφικά και τον ήχο που μου φάνηκαν λίγο για να μην πω πολύ απηρχαιωμένα. Ήταν σαν να παίζω ένα παιχνίδι του 2005 στην σημερινή εποχή, κάτι σαν remastered. Ο τίτλος ξεκινάει με τον Mordimer να αποστέλλεται από την εκκλησία για να διερευνήσει φήμες για ένα βαμπίρ που δρούσε στην πόλη Κένιγκσταϊν του 16ου αιώνα, όπου σύντομα ανακαλύπτει μια σειρά αιματηρών τελετουργικών δολοφονιών, καθώς και ίχνη μιας πολύ βαθύτερης και απαίσιας σκευωρίας. Κατεβαίνετε από το σκάφος στην αποβάθρα του Koenigstein και από εκείνο το σημείο και μετά είναι δουλειά σας να διερευνήσετε τι συμβαίνει και ποιος είναι υπεύθυνος, με τη σκοτεινή φανταστική αφήγηση του παιχνιδιού να εκτυλίσσεται με χαλαρό ρυθμό.

Το The Inquisitor είναι μια, σχετικά αργού ρυθμού, αστυνομική περιπέτεια πρώτα και κύρια. Θα εμπλακείτε σε πολλούς διαλόγους στο παιχνίδι, με αξιόλογες φιγούρες στο Koenigstein, όπως ο δήμαρχος και φημισμένοι έμποροι, μέχρι την ανάκριση υπόπτων (μερικές φορές ενώ τους βασανίζετε), την εκμάθηση του δόγματος που υπηρετείτε από θρησκευτικούς αξιωματούχους κ.ο.κ. Ο χαρακτήρας σας είναι πρωτίστως ντετέκτιβ και δευτερευόντως μαχητής. Σίγουρα υπάρχει δράση αλλά αυτή καλύπτει ένα μικρό μέρος του παιχνιδιού που είναι περισσότερο adventure παρά action ή RPG.

Αν δεν τους είχαν πει τίποτα για το παιχνίδι εκ των προτέρων, μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι λίγο παρασυρμένοι από την αληθινή φύση του The Inquisitor, καθώς με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι θα έπρεπε να παίζει όπως η σειρά The Witcher. O χαρακτήρας σας θυμίζει σε αρκετά σημεία τον αγαπημένο μας Witcher Geralt of Rivia. Διαθέτει σοβαρή και μονότονη φωνή. Έχει επίσης την ικανότητα να ακολουθεί τις μυρωδιές στον αέρα ενώ κυνηγάει τους στόχους του, οι οποίοι εμφανίζονται ως λαμπερά κόκκινα μονοπάτια καπνού.

Ο Mordimer επαναφορτίζει επίσης την ενέργεια του αγίου πνεύματός του, που χρησιμοποιείται για να εκτελεί τέτοιες ενέργειες, γονατίζοντας και προσευχόμενος στα υπαίθρια ιερά. Ο ιεροεξετασής μας μπορεί επίσης να διερευνήσει αντικείμενα, όπως το πτώμα ενός θύματος, για να ανακαλύψει στοιχεία που τον βοηθούν να διακρίνει την ευρύτερη αλήθεια. Η πόλη του Koenigstein (που παρουσιάζεται όμορφα με τις πολλές συνοικίες της) μοιράζεται ένα μεγάλο μέρος από το στιλ του The Witcher του ύστερου μεσαίωνα και της πρώιμης αναγέννησης. Οι ομοιότητες δεν είναι ατελείωτες αλλά υπάρχουν.

Αλλά αμέσως μετά την έναρξη του παιχνιδιού και μετά από μια καθηλωτική εισαγωγή στα κύρια game mechanics μέσω ενός ικανοποιητικού tutorial, το The Inquisitor αποκαλύπτει την πραγματική του διάσταση. Εξοικειωνόμαστε αρχικά με το σύστημα μάχης (ελαφριά επίθεση, βαριά επίθεση, αποφυγή και ανταπόδωση) και σύντομα μετακινούμαστε μεταξύ των περιοχών της πόλης,  ερευνώντας τις αναφορές περί βαμπίρ, κρυφακούωντας τους ντόπιους για πληροφορίες και επιλύοντας γρίφους ενώ, πολύ περιστασιακά συγκρουόμαστε με εχθρούς και ανακαλύπτουμε τα νήματα μιας ευρύτερης συνωμοσίας. Ενίοτε ταξιδεύουμε και σε ένα πνευματικό βασίλειο χρησιμοποιώντας τη μοναδική δύναμη του Mordimer και αντιμετωπίζοντας φρικαλέα τέρατα που απειλούν την ψυχή μας.

Σκοπός της επίσκεψης στον Unworld είναι η συλλογή λαμπερών σφαιρών οι οποίες, μόλις συναρμολογηθούν πλήρως, ξεκλειδώνουν ένα όραμα για το τι έχει συμβεί σε συγκεριμένο χρονικό διάστημα, προχωρώντας έτσι την πλοκή.

Σαν τελική βαθμολογία θα του βάλω ένα 6/10 γιατί φαίνεται και ακούγεται κάπως απηρχαιωμένο αλλά για τους φίλους της περιπέτειας που δεν θα δώσουν σημασία στα γραφικά θα τους φανεί μια χαρά και θα θέλουν να το τερματίσουν. Αρκεί να το πάρετε σε κάποιο από τα πολλά sale του steam η όπου το βρείτε φτηνά για την κονσόλα σας. Αυτά για σήμερα περνάω στον επόμενο τίτλο που είναι και πιο μεγάλος.

Exit mobile version