LifeSteps.gr

Elettra Storm - Powerlords (2024)

Elettra Storm - Powerlords

Μια καινούρια και δυναμική μπάντα που μας έρχεται από την γειτονική μας Ιταλία είναι και οι Elettra Storm που όταν τους άκουσα για πρώτη φορά μου θύμισαν τους συμπατριώτες τους Beholder που διέπρεψαν κατά την δεκαετία του 2000 στην αρχή τουλάχιστον γιατί μετά τους έχασα. Βγάλανε 3 νομίζω cd επίσημα και χάθηκαν ύστερα. Η μπάντα εδώ δείχνει επηρεασμένη από τον ήχο των Beholder στην εναλλαγή αντρικών με γυναικεία φωνητικά αλλά σε πιο δυναμικό ήχο το στυλ τους. Πιο κοντά στο power μελωδικό metal βρίσκονται παρά στο καθαρό συμφωνικό.

Είναι από ότι βρήκα και το ντεμπούτο τους στην μουσική σκηνή οπότε τα πάνε περίφημα μπορώ να πω. Μακάρι και άλλες μπάντες να έδειχναν τον ίδιο επαγγελματισμό που δείχνουν οι φίλοι μας εδώ σε αυτό το υπέροχα μελωδικό cd. Πάντως μου αρέσουν περισσότερο από τους πιο γνωστούς συμπατριώτες τους τους Frozen Crown που έχουν και περισσότερη εμπειρία στο ενεργητικό τους. Στο ίδιο στυλ παίζουνε οπότε είναι καθαρά θέμα γούστου του ποιός είναι καλύτερος από τους δύο. Οι κοπέλες τραγουδάνε καθαρά και παρόμοια μπορώ να πω με σιγουριά απλώς τα τραγούδια των Elettra Storm σου μένουν πιο εύκολα στο νου, είναι πιο πιασάρικα κατά την γνώμη μου.

Το μελωδικό τους cd κυλάει ήρεμα και πολύ ευχάριστα κάνοντας μας να θέλουμε να ακούσουμε κι άλλο όταν τελειώνει. Κάνανε πολυ καλή δουλειά πιστεύω τα παιδιά από την Ιταλία για πρώτο cd και ελπίζω να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα γιατί το έχουν το ταλέντο και δείχνουν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην μουσική σκηνή. Η τραγουδίστρια Crystal νομίζω ταιριάζει απόλυτα στο στυλ που θέλουν να περάσουν ένα συνδυασμό power metal με μελωδικό τόνο όπου είναι απαραίτητος.

Το cd ξεκινάει δυναμικά με μερικά γρήγορα τραγούδια αλλά όσο πηγαίνει προς το τέλος κάπου χάνει την αρχική του ομορφιά και δείχνει κάπως επαναλαμβανόμενο όχι όμως βαρετό. Θα ηχήσει πολύ ευχάριστα στους φίλους που αρέσκονται στο μελωδικό power metal με γυναικεία κυρίως φωνητικά αλλά και τα αντρικά όπου πρέπει εμφανίζονται. Δεν έψαξα πολύ στην βιογραφία του κάθε μέλους της μπάντας αλλά  μου φαίνονται πολύ καλοί μουσικοί για πρώτο δημιούργημα. Μακάρι να γίνουν και καλύτεροι ειδικά το παιδί που χειρίζεται τα πλήκτρα είναι φανταστικός και δίνει τον ρυθμό.

Μου άρεσε επίσης που δεν πήγανε να αντιγράψουν άλλες μεγάλες μπάντες του συμφωνικού μέταλ όπως τους αγαπητούς μου Visions of Atlantis η τους Delain η ακόμα και τους Leave's Eyes, όλες εμπειρες μπάντες με εξαιρετικούς μουσικούς. Καλά δεν μιλάω για Nightwish γιατί θα πάμε στην κορυφή που είναι δύσκολο για κάποια μπάντα να την περάσει. Φυσικά το cd τους το θεωρώ κάπως καλύτερο από το αντίστοιχο των συμπατριωτών τους Temperance, το τελευταίο τους βέβαια που επίτηδες δεν το έκανα γιατί δεν συμφωνώ με την στροφή σε πιο σοπράνο στυλ που δεν τους ταιριάζει κατά την γνώμη μου φυσικά μετά την φυγή της αγαπητής μου Αλέσια και την αντικατάσταση της με άλλη κοπέλα σε σοπράνο στυλ.

Και για να φτάσω και στο τέλος για να μην πολυλογούμε θα βάλω στα παιδιά ένα 8.5/10 γιατί το δημιούργημα τους ήταν πολύ καλό για πρώτο και δυναμικότατο ξεκίνημα. Θα πει κάποιος μα γιατί τόσο λίγο και τι θα έπαιρναν οι Temperance για παράδειγμα. Ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό γιατί μετά το εξαίσιο Diamanti όλα τα άλλα φαίνονται χειρότερα σαφώς. Ακόμα και οι Exit Eden που παίζουν τα cover κομμάτια τους με εξαιρετική επιτυχία είναι καλύτερη από το παρόν cd τουλάχιστον ίσως λόγω της αγαπητής Κλημεντίνης.

Θα προτείνω στους φίλους του συμφωνικού και μελωδικού power metal αλλά και τους φανς της μπάντας των Beholder να ακούσουν το cd από τους Elettra Storm και να διαπιστώσουν ότι ακόμα βγαίνουν αξιόλογες κυκλοφορίες και από καινούριες μπάντες που πρέπει να στηρίξουμε. Καλύτερο τραγούδι του cd για μένα και πιο πιασάρικο το πρώτο με τον τίτλο Higher Than The Stars που μου θύμισε το Wish for Destruction των Beholder. Μπράβο στους φίλους μας για την είσοδο τους με τόση επιτυχία στην μουσική σκηνή που μπορεί να είναι κορεσμένη αλλά πάντα δέχεται νέες ελπιδοφόρες μπάντες.

Exit mobile version