LifeSteps.gr

Illumishade - Another Side Of You cd review (2024)

Illumishade - Another Side Of You cd review

Ομολογώ ότι την μπάντα δεν την είχα ακούσει μέχρι τώρα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες στο συμφωνικό μέταλ που παίζουν και κάπου έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Είπα να κάνω εδώ μια εξαίρεση γιατί είδα ότι η τραγουδίστρια είναι η πολύ καλή, κατά την γνώμη μου πάντα, κοκκινομάλλα Fabienne Erni που επίσης την απολαμβάνουμε και στην εξαιρετική και πιο γνωστή μπάντα των Eluveitie που εκεί βέβαια παίζουν μια πολύ καθαρή folk metal μουσική επί πολλά χρόνια και με σημαντικές κυκλοφορίες και δεν έχουν καμμιά σχέση με το υπάρχον δημιούργημα των Illumishade που κινείται στο χώρο της μοντέρνας συμφωνικής μέταλ.

Εγώ πάλι από την μεριά μου χαίρομαι να ακούω μια πολύ καλή τραγουδίστρια να δοκιμάζει και σε άλλο είδος το ταλέντο της ούτως ώστε να μπορώ να βγάλω και μια πιο σφαιρική άποψη για την συνολική της εικόνα και φυσικά το μεγάλο της ταλέντο. Εδώ η αγαπητή Fabienne δοκιμάζει και στο συμφωνικό μέταλ όπου μαζί με τα υπόλοιπα πολύ ταλαντούχα παιδιά δημιουργεί κάτι το πολύ καλό παρόλο που δεν είμαι και πολύ υπέρ της mainsteam μοντέρνας μουσικής.

Έχω μεγαλώσει με τα παλιά κλασικά κομμάτια και τώρα νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα άλλο σύμπαν μελωδίας και ρυθμού γιατί οι περισσότερες μπάντες πέφτουν στον πειρασμό να βάζουν πολλά μοντέρνα στοιχεία στις όμορφες κατά τα άλλα συνθέσεις τους ίσως για να γίνουν πιο πιασάρικα και αρεστά στο ευρύ κοινό που αποτελείται από νεαρά επί το πλείστον άτομα που ακούνε ράδιο όπως κάναμε και μεις κατά το 80 που τα θυμάμαι ακόμα. Φυσικά άλλο να ακούς Manowar, Iron Maiden, Judas Priest, Saxon και δεκάδες άλλες μπάντες της εποχής τότε με τους τεράστιας απήχησης δίσκους που τα παίρναμε και σε βινύλιο.

Στα του cd μας τώρα όλα κυλάνε ευχάριστα και πολύ μελωδικά ντυμένα εξαιρετικά από την γλυκιά φωνή της Fabienne που αν και την προτιμώ στους Eluveitie, που τώρα τελυταία έχει κάνει αρκετά τραγούδια σε πολλές συνεργασίες με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες άλλες πιο επιτυχημένες και άλλες όχι. Το cd μας θα το χαρακτήριζα κάτι το τυπικό αν δεν υπήρχε η φωνή της Fabienne αφού έχω ακούσει τόσα πολλά στο συμφωνικό μέταλ που οι περισσότερες μπάντες είναι κυρίως για την Eurovision με το μοντέρνο στυλ τους. Αν εξαιρέσω κάποιες από τις πολύ γνωστές οι υπόλοιπες είναι για το ντουλάπι με τα αχρείαστα.

Εδώ θα βάλω ένα 8/10 στην αγαπητή Fabienne και τα άλλα ταλαντούχα παιδιά γιατί το cd τους ήταν προσεγμένο και μελωδικότατο και σίγουρα θα αρέσει σε πολλούς φίλους της συμφωνικής μέταλ. Ελπίζω στο μέλλον να μας δείξουν κάτι πιο δυνατό και ίσως όχι τόσο μοντέρνο. Αυτά προς το παρόν πάω για το επόμενο cd που έχω μπροστά μου και είναι και αυτό στο συμφωνικό μέταλ από ότι βλέπω. Παρατήρησα επίσης ότι όσο περνάει η ώρα και τα κομμάτια γίνονται πιο απαλά και μοντέρνα. Δεν ξέρω αν έγινε σκόπιμα αυτό αλλά για βράδυ όπως είναι τώρα ταιριάζουν απόλυτα μορώ να πω.

Exit mobile version