LifeSteps.gr

Leah - The Glory and the Fallen cd review (2024)

Leah - The Glory and the Fallen cd review

Ακούγοντας το καινούριο δημιολυργημα από την Καναδή πολύ καλή τραγουδίστρια Leah Mchenry, με ρίζες από την Μεγάλη Βρετανία, την οποία ομολογώ δεν είχα ακούσει και ήταν μεγάλη παράλειψη από ότι φαίνεται μιας και είναι θεσπέσια και εξαιρετικά μελωδική στο συγκεκριμένο είδος που είναι το συμφωνικό μέταλ με κέλτικες επιρροές. Είναι σαν να αναμιγνύω τους υπέροχους και αγαπημένους Delain με την φωνάρα της Enya και όλο αυτό στο συμφωνικό μας μέταλ που είναι και πολύ μοντέρνο και ιδιαίτερα χαλαρωτικό μετά από μια πιο βαριά ακρόαση.

Ξεκινώντας το άκουσμα του cd μας λοιπόν μου έκανε εντύπωση ήδη από το πρώτο κομμάτι, το εξαιρετικό Archangel. Ώπα σκέφτηκα εδώ θα πάμε σε κάτι εξαιρετικό που θα μπει και στους τίτλους της χρονιάς. Δεν γινόταν να μην το παρουσιάσω στους φίλους της ποιοτικής μέταλ που ψάχνουν κάτι να χαλαρώνουν στο ενδιάμεσο ακουσμάτων όπως βαριά doom, thrash η ακόμη και τους power metalers που ψάχνουν μια εξαιρετικά μελωδική φωνή στο χώρο του παραδοσιακού συμφωνικού μέταλ.

Η κοπέλα συνδυάζει υπέροχα το συμφωνικό μέταλ με την κέλτικη παράδοση δημιουργώντας ένα φανταστικά μελωδικό αποτέλεσμα. Και μάλιστα το καταφέρνει χωρίς να διαθέτει πολλά υλικά που μπορούν να την βοηθήσουν στο έργο της. Διάβασα μάλιστα ότι οι ίδιοι οι φανς χρηματοδότησαν την έκδοση του cd. Πάντως από παραγωγή και απόδοση στο παίξιμο των διάφορων ήχων τα πάει περίφημα, είναι σαν να ακούω νέο cd από τους αγαπημένους μου Delain.

Άνετα θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ συμφωνικής μουσικής με τους Delain, τους Leave's Eyes και φυσικά τους Sirenia όπως και πολλούς άλλους που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Πολύ θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο από κοντά για να εκτιμήσω και την σκηνική παρουσία της υπέροχης μπάντας που ακούει στο όνομα Leah. Ιδιαίτερη μνεία να κάνω και στους υπόλοιπους μουσικούς που συμπληρώνουν το σχήμα με την αγαπητή μας Leah. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα αρέσουν πολύ στους φανς των Delain και στους χιλιάδες οπαδούς του συμφωνικού και υπερμοντέρνου μέταλ.

Κλείνοντας θα βάλω και ένα 9.5/10 γιατί κρατάω το δεκάρι μπας και βγει κάτι καλύτερο στην χρονιά, είμαστε στην αρχή ακόμα και όλα παίζονται. Έρχονται και καλές κυκλοφορίες στον χώρο και πιστέυω θα τα πάμε πολύ καλά. Έψαχνα να βρω το tracklist για να το βάλω και βρήκα ευτυχώς το bandcamp της μπάντας όπου είχε κάποιες πληροφορίες πολύ χρήσιμες για μένα.

Εδώ είναι και η λίστα με τα υπέροχα κομμάτια του cd για όποιον φυσικά τα χρειάζεται:

1. Archangel
2. No More Fear
3. Unshakable
4. Speak to Me
5. Dream Voyage
6. Revive
7. Little Stars
8. Wings of Time
9. Sleeping Giant
10. Before This War is Over
11. Victory
12. Glow

Αξίζει πάντως να στηρίξουμε τα παιδιά που κάνουν αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. Να τονίσω μην το ξεχάσω ότι η deluxe version του cd περιέχει και επιπλέον τραγούδια. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου στην αξιολάτρευτη Leah και τα υπόλοιπα παιδιά για αυτό το υπέροχο έργο που μας έδωσαν. Τέτοια θέλουμε και δυστχώς είναι πλέον πολύ λίγα τα εξξαιρετικά δημιουργήματα. Ευτυχώς αυτό έπεσε στα χέρια μου σχετικά νωρίς. Δεν χρειάζεται να τονίσω τίποτα άλλο η μουσική μιλά από μόνη της. Απλώς θα εξετάσω και τις υπόλοιπες κυκλοφορίες αν τις βρω γιατί μου άρεσε ιδιαίτερα το cd αυτό.

Ωρa;io και το κομμάτι Sleeping Giant προς το τέλος που μου θύμισε τους αγαπημένους Eluveitie αλλά και τους Cruachan με την δυναμικότητα του. Ωραιότατο folk metal.

Exit mobile version