LifeSteps.gr

Παρουσίαση του παιχνιδιού Caribbean Legend (2024)

Ας επανέλθω στα παιχνίδια που έχουν μαζευτεί για παρουσίαση και δεν τα προλαβαίνω έτσι θα βάζω μόνο αυτά που μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα. Το Caribbean Legend είναι ένα από αυτά και φυσικά πρόκειται για κάτι που απαιτεί εξερεύνηση και χρόνο από εμάς για να το ευχαριστηθούμε. Ας δούμε μερικά βασικά σημεία του παιχνιδιού πριν πάμε στο ψητό δηλαδή στο gameplay του που μοιάζει με κάτι παλιότερα που έχω παίξει ήδη μιας και είμαι φαν της περιπέτειας στην επικίνδυνη θάλασσα της Καραιβικής, με τους πειρατές της και τα διάφορα νησάκια που ανήκαν σε κάποια από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής τότε.

Στον τίτλο μας λοιπόν, ο παίκτης μπαίνει σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από μυστήρια, θησαυρούς και πειρατές οχι όμως σαν το παλιό Pirates από τον θρυλικό Sid Meyer για όποιους αρέσκονται σε αυτoύ του τύπου τα παιχνίδια. Αναλαμβάνετε το ρόλο ενός νεαρού πειρατή που αναζητά τον μύθικο θησαυρό του παιχνιδιού, που φημολογείται πως βρίσκεται κρυμμένος σε ένα απόμερο νησί. Καθώς ο παίκτης πλέει στις αχανείς θάλασσες, θα ανακαλύψει μυστικά, θα αντιμετωπίσει εχθρούς και θα ζήσει ατελείωτες περιπέτειες που θα τον οδηγήσουν στο επιθυμητό θησαυρό.

Πλοηγηθείτε μέσα από μια απίστευτα λεπτομερή απεικόνιση του χάρτη της θάλασσας της Καραϊβικής, επισκεφθείτε εξωτικά νησιά, ανακαλύψτε κρυμμένους θησαυρούς και αντιμετωπίστε επικίνδυνους πειρατές. Αντιμετωπίστε άλλους πειρατές σε επικές μάχες στη θάλασσα. Καταστρέψτε τα πλοία τους και κλέψτε τους θησαυρούς τους. Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, αναβαθμίστε τις ικανότητες και τον εξοπλισμό σας για να γίνετε ακόμη πιο ισχυρός πειρατής. Ζήστε μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη ανατροπές, μυστήρια και ανεξερεύνητες περιοχές.

Το παιχνίδι μου θύμισε έντονα το παλιό Sea Dogs και το Blood and Gold Caribbean και υπόσχεται να προσφέρει στους παίκτες μια μοναδική εμπειρία περιπέτειας στην θάλασσα της Καραιβικής. Εδώ έρχεται η γραφική ποιότητα του παιχνιδιού που κατά την γνώμη μου θυμίζει παιχνίδι τουλάχιστον δεκαετίας οπότε οι καινούριες μας κάρτες γραφικών πάνε στράφι, τον εθιστικό γοητευτικό κόσμο μέσα στις άγριες θάλασσες και τις ατελείωτες δυνατότητες περιπέτειας και μάχης με τους αιμοδιψείς πειρατές που βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο μας, αυτό το παιχνίδι υπόσχεται να μας κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες συναρπαστικής διασκέδασης αρκεί να παραμερίσουμε τα γραφικά και τον ήχο που είναι μέτρια για τα σημερινά δεδομένα.

Θα βάλω ένα 7/10 στον εν λόγω τίτλο γιατί δείχνει λίγο πίσω στα γραφικά και τον ήχο για να μην πω πολύ πίσω για τους κατόχους υπερμοντέρνων συστημάτων αλλά φυσικά λαμβάνω υπόψη ότι ο τίτλος δημιουργήθηκε από μικρή ομάδα προγραμματιστών οπότε με λίγα διαθέσιμα υλικά δεν μπορεί να βγει παιχνίδι τύπου Baldur's Gate 3 για παράδειγμα. Κάνουμε και τα στραβά μάτια όταν χρειάζεται αρκεί ο τίτλος να είναι ενδιαφέρον και να μπορούμε να το παίξουμε ευχάριστα. Το gameplay του είναι καλό και εθιστικό αλλά θέλει εκσυγχρονισμό για να κρατηθεί στο προσκήνιο αφού ο ανταγωνισμός πια είναι τεράστιος ακόμα και σε αυτό το είδος των παιχνιδιών ρόλων σε ανοιχτό περιβάλλον.

Ευτυχώς που ο χαρακτήρας μας ανεβαίνει και level και μπορούμε να κάνουμε και το απαραίτητο φλέρτ με τις κοπέλες του παιχνιδιού ώστε να υπάρχει κάποιος ρεαλισμός. Επίσης αυτό που παρατήρησα παίζοντας το λίγο είναι ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί έμφαση στην ιστορία αφού με τα γραφικά το πάμε πίσω το καράβι. Η ομάδα που το έφτιαξε το παλεύει κάπως να το σουλουπώσει αλλά το βλέπω λίγο χλωμό να βγει και πρώτο στην σειρά με τα πειρατικά παιχνίδια. Και οι απαιτήσεις σε hardware του τίτλου είναι μικρές λόγω της φτήνιας στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Σαν gameplay πάντως τα πηγαίνει καλά και αυτό μετράει σε εμάς τους φανατικούς παίκτες. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε, μπορεί να σας κρατήσει για αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη σας.

Exit mobile version