LifeSteps.gr

Tomb Raider I-III Remastered game review (2024)

Tomb Raider I-III Remastered game review

Αφού δεν βγαίνει κάποια καινούρια περιπέτεια με την αγαπημένη μας Λάρα Κροφτ σκέφτηκε η εταιρεία να κάνει μια γρήγορη αρπαχτή και επανακυκλοφόρησε τα τρία πρώτα επεισόδια σε μια εκδοχή όπου επιτέλους παίζουν και στα καινούρια μας pc όπως και σε όλα τα windows, ευτυχώς δηλαδή γιατί στο σύστημα μου με τα 11 παίζουν περίπου τα 70% από όσα δοκιμάζω. Ξαναγυρνώντας στην Λάρα μας λοιπόν το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι δεν είχε καμμιά διαφορά με τα παλιά που είχαμε τερματίσει και εγώ δεν θυμάμαι πριν πόσα χρόνια.

Αν τώρα η εταιρεία τα έβγαλε για να τα δουν οι νέοι χρήστες τότε καλώς αλλιώς μιλάμε για την αρπαχτή της χρονιάς που ούτε με το κλασικό Football Manager ή και το Fifa δεν βλέπω πια ή μάλλον κάτι φαίνεται στον ορίζοντα αλλά αυτά ας τα αφήσουμε για τους συγκεκριμένους τίτλους. Μα τα ίδια πιξελιασμένα γραφικά εν έτη 2024 και αναρωτιόμουν σε ποιο έτος βρισκόμαστε. Φτου δηλαδή οι νέες μας πανάκριβες κάρτες γραφικών που κοστίζουν όσο ένας ολόκληρος pc για να βλέπουμε πάλι μια από τα ίδια.

Καλή βέβαια η Λάρα δεν λέω αλλά εδώ δεν είμαστε στην δεκαετία του 90 ούτε καν του 2000 για να παίζουμε τέτοια πράγματα. Το gameplay φυσικά είναι το αυθεντικό που είχαμε και τότε παλιά και που μόνο στους νέους θα αρέσει πολύ ενώ οι μεγάλοι θα αισθανθούν μια νοσταλγία και ανάλογα τις ορέξεις αν θα το ξαναεπιχειρήσουν η όχι. Τα γραφικά και ο ήχος όπως στα παλιά καλά παιχνίδια όταν όμως έχεις τερματίσει το Tomb Raider Anniversary edition που ήταν φανταστικό και το πρώτο με πολύ καλύτερα και μοντέρνα γραφικά κάτι τέτοιες προσπάθειες πέφτουν στο κενό.

Και όσο για την βαθμολογία λίαν επιεικώς λόγω της αγαπημένης μου ηρωίδας Λάρας θα βάλω ένα 5/10 αλλιώς θα πήγαινε άψαλτο το παιχνίδι αυτό. Και μέσα σε όλα σου ζητάνε και 30 ευρώ στο steam για μια από τα ίδια. Αυτό θα έπρεπε να δίνεται δωρεάν τιμής ένεκεν λόγω της Λάρας. Δεν θα γράψω πολλά πράγματα γιατί με απογοήτευσε ο τίτλος και μάλιστα αν δεν μου έστελνε η εταιρεία το παιχνίδι ούτε είχα σκοπό να το παρουσιάσω όσο κι αν ακολουθώ τις νέες περιπέτειες της ηρωίδας.

Εγώ σας προειδοποίησα αν δεν το έχετε παίξει παλιά δώστε του μια ευκαιρία αρκεί να το πετύχετε φτηνά η σε κάποιο από τα γνωστά sales του steam. Αχ αυτή η Crystal Dynamics, αντί να φτιάξουν κάτι καινούριο μας παιδεύουν με τα παλιά καλά μεν αλλά τώρα πια απηρχαιωμένα παιχνίδια. Πολύ μέτρια αν και το gameplay που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο είναι πολύ ψηλό στα γραφικά και στον ήχο πατώνει οπότε το 5/10 μάλλον τιμητικό του είναι. Και η πλάκα είνα ότι λαμβάνει καλές σχετικά κριτικές φυσικά για την νοσταλγία που προκαλεί παρά για τον τεχνικό τομέα του.

Περνάω αμέσως στο επόμενο παιχνίδι που μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον και έχει και crafting που μου αρέσει ιδιαίτερα, το Myth of Empires αν δεν κάνω λάθος. Είναι και multiplayer από ότι βλέπω και ανοικτού κόσμου. Ωραία πράγματα δηλαδή. Πάντως για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους η τριλογία των πρώτων τίτλων της θρυλικής ηρωίδας άρεσε σε πολλούς και την αγόρασαν μάλιστα από την πρώτη μέρα. Ίσως για το δεύτερο και τρίτο παιχνίδι να αξίζει αλλά για το πρώτο και για κάποιον που το έχει τερματίσει από το πρώτο playstation το μακρινό 1996 δεν λέει και πολλά και φυσικά δεν αξίζει να ασχοληθώ ξανά μαζί του.

Έπρεπε η εταιρεία να κάνει ότι και με την anniversary edition και στο δεύτερο και το τρίτο επεισόδειο και τότε θα το έπαιζα ευχαρίστως. Τώρα με γραφικά τόσο πολυκαιρισμένα δεν αξίζει ούτε για 10 ευρώ το πακέτο των τριών τίτλων πόσο μάλλον 29 αν δεν κάνω λάθος στο steam που τα παίρνω αμέσως αν είναι καλά και μου αρέσει το είδος τους. Είπαμε είμαστε old school gamers αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και έχουμε δαπανήσει τα μαλλιοκέφαλα μας σε κάρτες γραφικών όχι φυσικά για να παίζουμε με τελίτσες.

Exit mobile version