LifeSteps.gr

Myth of Empires game review (2024)

Myth of Empires game review

Αποφάσισα να κάνω και το εν λόγω παιχνίδι κυρίως γιατί είναι σχεδόν ολόιδιο με το αγαπημένο μου Medieval Dynasty το οποίο και έχω παίξει πολλές ώρες. Εδώ δεν χρειάζεται να δω και πολλά μιας και τα βασικά όπως το gameplay με τα απαραίτητα skills είναι παρόμοιο με το παραπάνω που ανέφερα. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του βέβαια είναι ότι το πληρώνουμε αδρά αν θέλουμε να το έχουμε από την κυκλοφορία του. Εντάξει σε μένα μου το πρόσφερε η εταιρεία για να το παρουσιάσω αλλά οι περισσότεροι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη βαθιά για να το αποκτήσουν. Κάνει 35 και κάτι ψιλά αυτή την στιγμή στο steam.

Πάμε τώρα και στο ζουμί που είναι το gameplay του και που το βρήκα αρκετά καλό για το είδος του που είναι καθαρό survival open world με crafting μπόλικο ακριβώς στο αγαπημένο στυλ του Medieval Dynasty για τους φαν όπως επίσης και με αρκετά καλό το pvp κομμάτι του για όσους το επιλέξουν φυσικά και μπουν σε κάποιον από τους official servers. Έχει και το pve του για αυτούς που ψάχνουν μια πιο ανάλαφρη περιπέτεια κάνοντας αποστολές και ψάχνοντας αντικείμενα. Αυτό γίνεται φτιάχνοντας ένα server όπως για παράδειγμα στον Conan και παίζουμε μόνοι μας η δίνουμε το password που θα δημιουργήσουμε στην αρχή σε φίλους μας για να έχουμε παρέα. Έχει και καλά γραφικά και ήχο για καινούριος τίτλος αλλά όχι σαν το Black Desert που λένε αρκετοί. Μοιάζει σαν το Ark και όπως είπα παραπάνω στο Medieval Dynasty.

Πάντως με έναν φίλο παίζετε πολύ ευχάριστα στο multiplayer κομμάτι του και σε prive server. Και farming έχει μπόλικο και χτίζουμε τα πάντα και πάρα πολύ κράφτινγκ όπου μου φάνηκε και τεράστιο σε σχέση με το περιορισμένο του Medieval Dynasty. Τα skills που θα ανεβάσουμε ανεβαίνουν αρκετά εύκολα από ότι είδα στα γρήγορα. Ακόμα και στις αποστολές που μας δίνει είναι σαν να παίζουμε το Medieval Dynasty με σχεδόν το ίδιο user interface οπότε αισθανόμαστε σαν να τα ξέρουμε όλα χωρίς την χρήση ενός tutorial όπως κάνουμε σε άλλα παιχνίδια. Λίγο με τις μεταφράσεις το χάνει αλλά είναι κάτι κοινό στα παιχνίδια από την Ασία η την Ιαπωνία και κυρίως στις visual novels και φυσικά ελπίζω να το βελτιώσουν γρήγορα. Άλλα σοβαρά bugs που να μου απαγορεύσουν να προχωρήσω δεν παρατήρησα.

Τελική βαθμολογία θα του βάλω ένα 8/10 μιας και είμαι φαν του Medieval Dynasty και των παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου με έντονο το στοιχείο του κράφτινγκ. Επίσης επειδή τα παιχνίδια αυτά είναι έτσι φτιαγμένα που τα παίζουμε με τις ώρες χωρίς να καταλαβαίνουμε πως πέρασε η ώρα νομίζω ότι τελικά αξίζει τα λεφτά του αν είστε λάτρης του είδους. Αν βγάλει και τα απαραίτητα updates και διορθώσει κάποια λάθη στην μετάφραση θα έιναι το τέλειο survival crafting σε συνδυασμό με ανοιχτό κόσμο και multiplayer βέβαια που το ζητούν πολλοί σε πάρα πολλούς τίτλους.

Επίσης να μην το ξεχάσω ότι πιάνει και αρκετό χώρο στον δίσκο οπότε να το έχετε υπόψην αυτό. Ευτυχώς τουλάχιστον είναι συμβατό με τα windows 11 και τρέχει με πάρα πολλά frames άνετα για αυτούς που έχουν καινούρια συστήματα. Εγώ του έβαλα limit στα fps του στα 120 αν και θα μπορούσα να το αφήσω τελείως ελεύθερο αφού δείχνει να είναι καλά προσαρμοσμένο στις απαιτητικές καινούριες κάρτες γραφικών. Αυτά για την ώρα, ας πάω και στην επόμενη παρουσίαση μου απ΄τον χώρο της μουσικής αυτή την φορά.

Exit mobile version