LifeSteps.gr

SpellScroll - Realms of The Unseen cd review (2024)

SpellScroll - Realms of The Unseen cd review

Να πάω και στα πιο βαθιά νερά της μέταλ κυκλοφορίας και σκηνής και συγκεκριμένα στην πρώτη μεγάλη προσπάθεια από τους SpellScroll τους οποίους δεν ήξερα φυσικά αλλά είναι κοντά μας σχετικά στην Κροατία συγκεκριμένα και δεν έχω παρουσιάσει μπάντα από εκεί μιας και είναι λίγες μάλλον που βγαίνουν στο προσκήνιο. Είπα να δώσω στους φίλους μας μια ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν στο απαιτητικό κοινό της μέταλ σκηνής. Ας δούμε μερικά πράγματα βασικά γιατί δεν βρήκα και πολλά για να είμαι ειλικρινής.

Το πρώτο που γίνεται αμέσως αντιληπτό είναι ότι έχουν κοπέλα στα βασικά φωνητικά και ότι παίζουν ένα μάλλον ερασιτεχνικό μελωδικό μέταλ αλλά είναι και η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας οπότε θα τους δώσουμε μια ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους χωρίς να τους κρίνουμε αυστηρά. Το μόνο προβλημα που συναντώ πάντα με τις καινούριες μπάντες που δεν ανήκουν σε μια γνωστή εταιρεία διανομής είναι η σοβαρή έλλειψη στοιχείων ακόμα και των ονομάτων των μελών της.

Η βαθμολογία σε τέτοιες προσπάθειες θα είναι ανάλογη και του μεγέθους της μπάντας και πάντα με επιείκεια όταν είναι το ντεμπούτο και τα πρώτα βήματα στην τεράστια μέταλ σκηνή. Και μάλιστα σε ένα είδος όπως το μελωδικό μέταλ που υπάρχουν πάρα πολλές υποψηφιότητες και ονόματα μεγάλα κυρίως από την αμερικανική σκηνή αλλά και την σκανδιναβική. Τα παιδιά από την Κροατία παίζουν καλά και περιμένω να κάνουν μια δεύτερη προσπάθεια για να τους κρίνω πιο αντικειμενικά. Τώρα στην αρχή μου ακούγονται σαν να ψάχνουν να βρουν που θα το πάνε, δηλαδή ψάχνουν τον ρυθμό τους κάτι λογικό στα πρώτα τους βήματα.

Δεν χρειάζεται να επεκταθώ σε άλλα μέρη του δημιουργήματος τους, αυτό το αφήνω και σε εσάς να κρίνεται αν σας αρέσουν η όχι. Εμένα μου φάνηκαν κάπως κοινότυποι και πρωτόγονοι για να το πω κομψά για αυτό θα βάλω και ένα 6/10 στο cd αυτό μιας και η παραγωγή του είναι και φαίνεται μέτρια. Μπορείτε αν θέλετε να στηρίξετε τα παιδιά να αγοράσετε το cd τους από το επίσημο bandcamp τους πληρώνοντας ότι μπορείτε. Αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα και μακάρι να το εφαρμόσουν όλες οι καινούριες μπάντες.

Λίγη ομοιογένεια τους χρειάζεται και φυσικά εμπειρία που είναι απαραίτητη και έρχεται με τα χρόνια ενασχόλησης με την μουσική και πιστεύω θα τα πάνε καλύτερα στο μέλλον. Αν θελήσουν να μου στείλουν κάτι για την βιογραφία τους ώστε να συμπληρωθεί η παρουσίαση τους πολύ ευχαρίστως να το προσθέσω αμέσως. Έως τότε χαιρετισμούς σε όλους τους συντελεστές και πάμε στο επόμενο cd μας.

To tracklist όπως το βρήκα στο επίσημο bandcamp της μπάντας για όσους ενδιαφέρονται:

1.Blood Eagle 05:58
2.Haunted 04:14
3.The Realms of the Unseen Pt.1 05:03
4.Spell Scroll 05:24
5.Circles of Hell 05:32
6.The Beast 06:17
7.Bloodlines 04:06

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου του τρέχοντος μηνός από ανεξάρτητη πηγή και μάλλον από τους ίδιους αυτοχρηματοδοτούμενο.

Είδος: Μελωδικό heavy metal, power metal λένε κάπου αλλά δεν φαίνεται για τέτοιο εκτός αν εννοούν μερικές power metal εξάρσεις σαν αυτή που ακούω τώρα.

Η συνολική διάρκεια του cd ανέρχεται στα 37 λεπτά περίπου.

Exit mobile version