LifeSteps.gr

The Texas Chainsaw Massacre game review (2024)

Άργησα να το κάνω αυτό το παιχνίδι είναι η αλήθεια αλλά μόλις τώρα μου το έστειλε η εταιρεία του μιας και μάλλον θα υπήρχε έλλειψη κωδικών από ότι φαντάζομαι. Ας δούμε πιο αναλυτικά πως τα πηγαίνει ο τίτλος σε γραφικά, ήχο και gameplay φυσικά που είναι και το πιο βασικό στοιχείο του. Αυτοί που έχουν δει την πρώτη ταινία του θρυλικού Leatherface με τον ίδιο ακριβώς τίτλο θα διαπιστώσουν ότι αποτελεί ουσιαστικά μεταφορά του στις οθόνες μας κατά κάποιον τρόπο. Το "Texas Chainsaw Massacre" λοιπόν, είναι ένα παιχνίδι που αναδεικνύει την απόλυτη εμπειρία επιβίωσης σε έναν από τους πιο φονικούς κόσμους του κινηματογράφου. Αυτό το παιχνίδι ρίχνει τους παίκτες σε έναν τρομακτικό και ασταμάτητο αγώνα για επιβίωση εναντίον του σαδιστή και τρελού Leatherface, του... πεινασμένου για σάρκες αλυσοπρίονου και της παλαβής οικογένειάς του.

Το παιχνίδι έχει εμπνευστεί από την κλασική ταινία του 1974 και ξεκινά με μια ομάδα νέων που ξεμένουν σε ένα απομονωμένο εξοχικό σπίτι στο Τέξας, όπου αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τους φρικτούς κινδύνους της ανθρώπινης κακοποίησης και της τρέλας. Καθώς οι παίκτες εξερευνούν τον εφιαλτικό κόσμο, πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το πώς θα επιβιώσουν από τις φρικαλεότητες που τους περιβάλλουν.

Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ κάτι εξόχως αξιοσημείωτο. Η νοσταλγία είναι ο βασικός παράγοντας που μας κάνει να αγαπούμε και να μυθοποιούμε πολλές από τις εμπειρίες του παρελθόντος μας, θυμίζοντας μια άλλη, σαφώς πιο ανέμελη εποχή. Η νοσταλγία είναι ο κύριος ύποπτος για το ότι προσωπικά λάτρευα την σειρά των The Texas Chainsaw Massacre και είχα αναγάγει τον πρωταγωνιστή Leatherface σε ένα από τα αγαπημένα μου κινηματογραφικά πρότυπα.

Επιστρέφοντας στον κόσμο του μετά από δεκαετίες προκειμένου να κάνω και τις απαραίτητες συγκρίσεις με το παιχνίδι, εξεπλάγην αφάνταστα από την αθλιότητα των ερμηνειών, την γελοιότητα του Leatherface και της οικογένειάς του και τους ανούσιους φόνους. Αναρωτήθηκα το πως εξειδανίκευσα τέτοιο "φέσι" και μπήκα βέβαια στην διαδικασία να εξετάσω αντίστοιχες κινημτογραφικές αγάπες του παρελθόντος.

Το gameplay του "Texas Chainsaw Massacre" είναι αφιερωμένο στην τακτική, την κρυφή κίνηση και την επιβίωση και θυμίζει αφάνταστα το αντίστοιχο horror game που απολαύσαμε σχετικά πρόσφατα, το Friday the 13th. Οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το περιβάλλον προς όφελός τους, να αποφεύγουν την ανίχνευση από τους παρανοϊκούς αντιπάλους τους (Leatherface και... Σια) και να συνεργαστούν μεταξύ τους για να επιβιώσουν.

Τα quick time events έχουν την τιμητική τους στις περιπτώσεις που διεξάγεται κάποια σύγκρουση μεταξύ θυτών και θυμάτων και τα mini games δεν λείπουν όταν πρέπει να χειριστούμε κάποιο εργαλείο ή μηχάνημα που θα μας βοηθήσει να το σκάσουμε από τους διώκτες. Από τη συγκέντρωση πόρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων έως την αποφυγή των παγίδων και των εχθρών, σε συνδυασμό με την κάθε απόφαση που λαμβάνετε σε αυτό το παιχνίδι, το καθετί επηρεάζει και το αποτέλεσμα της ιστορίας όπως είναι φυσικό.

Με πολύ καλά γραφικά για την εποχή μας και εξαιρετική ατμόσφαιρα αντάξια και της κλασικής ταινίας, το "Texas Chainsaw Massacre" είναι εδώ για να μας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία τρόμου που θα κρατήσει τους παίκτες σχεδόν άυπνους στις καρέκλες τους, εφόσον το ξενυχτάνε βέβαια καθήμενοι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους. Με επικίνδυνους εχθρούς, αρκετή θα έλεγα δράση και μια αίσθηση ότι ο κίνδυνος βρίσκεται συνέχεια μπροστά μας, αυτό το παιχνίδι υπόσχεται να αφήσει μια ανεξίτηλη εντύπωση σε κάθε λάτρη του τρόμου που τολμά να ασχοληθεί με τον εφιαλτικό κόσμο του. Όταν θα αισθανθείτε έτοιμοι να βιώσετε τον απόλυτο τρόμο τότε στην γωνία σας περιμένει ο Leatherface με το αλυσοπρίονο του να σας πετσοκόψει.

Η βαθμολογία μου για τον τίτλο θα ήταν ένα 7/10, καλό το παιχνίδι ειδικά αν έχετε παρέα να παίξετε και είστε φυσικά λάτρεις των ταινιών με πρωταγωνιστή τον φοβερό Leatherface. Μην περιμένετε και το τέλειο παιχνίδι φυσικά, έχει και τα τεχνικά θεματάκια του για αυτό και οι κριτικές που δέχτηκε είναι έτσι κι έτσι.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι τρεις από τους επτά συνολικά παίκτες που συμμετέχουν, ελέγχουν τον μυθικό Leatherface και τους τρελαμένους συγγενείς του, με σκοπό να εξολοθρεύσουν τους υπόλοιπους τέσσερις που είναι οι καλοί υποτίθεται. Η εν λόγω συνταγή έρχεται να τροποποιήσει λίγο το οικείο gameplay των αντίστοιχων τίτλων, αναγκάζοντας πλέον και τους διώκτες να επικοινωνούν και να συντονίζουν τις προσπάθειές τους αντί να δρουν μόνοι τους σαν μοναχικοί λύκοι ενάντια σε κοπάδι από πρόβατα. Συνάμα, οι δολοφόνοι συγγενείς μπορεί να μην μπορούν να εξοντωθούν από την έφηβη λεία τους, εντούτοις υστερούν αριθμητικά και οι ειδικές ικανότητες που διαθέτουν (τοποθέτηση παγίδων, ιχνηλάτηση κ.ο.κ.) δεν τους καθιστούν ικανούς να αντιμετωπίσουν τους εφήβους αν εκείνοι συνασπιστούν εναντίον τους.

Θα αρέσει σίγουρα στους φαν της ταινίας με τον ίδιο τίτλο βέβαια αλλά και σε αυτούς που θα ήθελαν μια περιπέτεια τρόμου στον υπολογιστή τους, αδιαφορώντας για κάποια τεχνικά προβλήματα που ίσως συναντήσουν.

Και το αναφέρω αυτό γιατί ακόμα και στα windows υπάρχουν ασυμβατότητες, πόσο μάλλον δε στους drivers της κάρτας γραφικών του η σε κάποιο άλλο υποσύστημα που έχει το pc μας. Ακόμα και το δικό μου σύστημα που είναι σχετικά καινούριο και χειροποίητο με τα win 11 περασμένα δεν παίζει κάποια παιχνίδια και μάλιστα της Square Enix, κυρίως τα Final Fantasy. Ευτυχώς τουλάχιστον τα πιο καινούρια έχουν προσεχθεί από τους προγραμματιστές και έχουν καλή συμβατότητα αλλιώς δεν γίνεται δουλειά έτσι. Το Baldur's Gate 3, το Starfield και το Marvel's Midnight Suns που είναι από τα καλύτερα περσινά πάντως παίζουν μια χαρά ευτυχώς. Όσοι συναντήσετε πρόβλημα συμβατότητας φροντίστε να έχετε τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών πάνω από όλα και μετά κάτι direct x και net framework που ζητάνε όλα τα παιχνίδια πλέον.

Exit mobile version