LifeSteps.gr

Metalite - Expedition One cd review (2024)

Metalite - Expedition One cd review

Ας βάλω και κάτι κατά την γνώμη μου πιο σοβαρό αν και υπερβολικά μοντέρνο, τους Σουηδούς Metalite με την υπέροχη Έρικα που είναι πολύ καλή τραγουδίστρια και δυνατό χαρτί στην μουσική σκηνή. Και το προηγούμενο δημιούργημα τους μου άρεσε οπότε αυτό είναι ένα ευχάριστο άκουσμα πιο μέταλ κατά την γνώμη μου σε μοντέρνο στυλ αλλά θα αρέσει σε πολύ μεγαλύτερη μάζα ακροατών. Τα τραγούδια τους είναι πολύ ραδιο friendly που λέγαμε και παλιά και πιασάρικα για να μας μένουν στο μυαλό. Είπα και παραπάνω ότι η θαυμάσια Έρικα κάνει την μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες πολλές παρόμοιες μπάντες.

Αν το δούμε και πιο αναλυτικά θα παρατηρήσουμε ότι είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να χορέψουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι. Περιμένοντας να βγει και κανένα κανονικό μέταλ έστω και βαρύ ας το ρίξουμε λίγο στον μοντέρνο ρυθμό των αγαπητών μας Metalite με το super μοντέρνο και γεμάτο αρμονίες ρυθμό τους. Δεν χρειάζεται πιστεύω να πω πολλά πράγματα για την μπάντα γιατί έχει και πολλούς φαν και είναι χρόνια στον χώρο και το δείχνει σε κάθε κυκλοφορία τους. Και είναι η πρώτη φορά που ακούω τέτοιο μοντέρνο ρυθμό για πάνω από μια φορά. Το έχω ακούσει ήδη το cd τους τεσσερις φορές και είναι πάντοτε φρέσκο και πιασάρικο.

Και η πλάκα είναι ότι τα τραγούδια είναι έτσι φτιαγμένα που μπορώ να αποφασίσω αν είναι καλύτερα πό τα προηγούμενα τους η στο ίδιο επίπεδο.Μοιάζουν μεταξύ τους και η παραγωγή που είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα τα κάνει να φαίνονται εξαιρετικά από την αρχή έως το τέλος.Πάντως σε σχέση με τους Amaranthe που παρουσίασα πριν αυτοί μου φαίνονται πολύ καλύτεροι αν και μοντέρνοι όσο δεν πάει άλλο αλλά αυτή η εμπλοκή με το διάστημα και τον εξωγήινο ήχο νομίζω τους κάνει και πολλοί μοναδικούς στο στυλ τους.

Γαι παράδειγμα το τραγούδι Cyberdome που μου άρεσε για το πιασάρικο στυλ του. Ελαττώματα όσο και αν έψαξα δεν βρήκα σχεδόν κανένα οπότε θα πάρουν και μια καλή βαθμολογία αν και δεν είναι της απολύτου αρεσκείας μου ο ήχος τους. Την δουλειά τους πάντως την εκτελούν αριστοτεχνικά σχεδόν σε όλα τα δημιουργήματα τους μέχρι τώρα για αυτό και τους θεωρώ την καλύτερη μοντέρνα μπάντα από την Σουηδία και πάντοτε παρουσιάζω τακαινούρια cd τους. Ότι πρέπει για χορό το cd τους πάντως με τον γρήγορο μοντέρνο ρυθμό του.

Σε σχέση με το προηγούμενο cd τους, το Virtual World νομίζω ότι ήταν λίγο καλύτερο αλλά όχι και τόσο όσο το ανφέρουν οι κριτικές που του έχουν γίνει. Είναι και να σου αρέσει ο ήχος τους φυσικά αλλιώς το πετάς στο καλάθι των αχρήστων. Σε μένα που αρέσουν πάντως θα τους βάλω ένα 8/10 σε αυτό το cd γιατί σίγουρα μπορούν και παραπάνω, ταλέντο έχουν άφθονο αρκεί να μην περιορίζονται μόνο στα εύκολα χιτάκια για το ράδιο αλλά να ρισκάρουν και κάτι πιο σοβαρό.

Καλή μπάντα πάντως και σαφώς ανώτερη από τους Amaranthe κατά την γνώμη μου μιας και είναι πιο ξεκάθαρη η πορεία τους. Ακόμα και σε soundtrack ταινίας επιστημονικής φαντασίας μπορούμε να τους ακούσουμε άνετα. Η αγαπητή Έρικα τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της τα φωνητικά και δεν πιστεύω ότι θα ταίριαζε να κάνει ντουέτο με κάποιον άλλο για πιο σκληρά φωνητικά που έτσι κι αλλιώς δεν ταιριάζουν στο ύφος της μπάντας. Να δω αν θα τους δούμε ποτέ και στα μέρη μας και μαζί μάλιστα με τους Leave's Eyes που κάνουν και ευρωπαική περιοδεία φέτος για την προώθηση των καινούριων κυκλοφοριών τους. Δυστυχώς είμαστε μικρή αγορά εδώ και πολλές μπάντες μεγάλου βεληνεκούς δεν έρχονται.

Exit mobile version