LifeSteps.gr

Star Wars: Dark Forces remastered game review (2024)

Star Wars: Dark Forces remastered game review

Παρόλο που δεν μου αρέσει να κάνω παρουσίαση σε παιχνίδια remastered κάνω μια εξαίρεση επειδή και μόνο το όνομα Star Wars στον τίτλο προκαλεί ανατριχίλα. Πόσο μάλλον όταν βλέπω και ακούω τον θρυλικό Βέιντερ και παίζω ένα παιχνίδι που αν θυμάμαι καλά είχα τερματίσει εδώ και 25 η 30 χρόνια πριν. Παίζουμε ένα κλασικό παιχνίδι δράσης σε στυλ Doom αλλά με καλύτερα γραφικά για να παίζει στα καινούρια μηχανάκια μας. Βέβαια έχουμε να κάνουμε με κάτι σαν το Tomb Raider το αυθεντικό, την αγαπητή μας Λάρα Κρόφτ που έκανα πριν λίγες μέρες. Άρα θα πάρει και το ανάλογο ποσοστό από φανς των τίτλων προφανώς αλλά δημιουργεί και μια μερίδα πεινασμένων φαν για τους υπόλοιπους Star Wars τίτλους για πιθανά remastered.

Φέτος είναι η χρονιά των remastered τίτλων μιας και υπάρχουν πολλά στην σειρά για να εκδοθούν. Έχουμε και τα δεκάδες survival games είτε με ζόμπι είτε στον πόλεμο είτε στον Μεσαίωνα και γεμίζει η συλλογή με τίτλους έτοιμους για παρουσίαση. Στο τέλος θα επιλέξω δύο τρεις τίτλους και τα υπόλοιπα θα τα αφήσω να περάσουν γιατί μοιάζουν υπερβολικά και δεν έχει νόημα η κριτική τους. Μόνο αν είναι κάτι το κλασικό και έχει φανς θα το παρουσιάζω όπως το εν λόγω Star Wars.

Ας δούμε και τον τίτλο μας τώρα για να μην τα πολυλογούμε. Λοιπόν έχουμε ένα καθαρόαιμο παιχνίδι δράσης με θέμα του το κλασικό και πολυαγαπημένο σύμπαν του Star Wars και τους ήρωες του. Το παιχνίδι μας δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που έχει κάνει και αρκετά άλλα κλασικά παιχνίδια σε remaster μορφή ώστε να τα παίξουν και οι καινούριοι φίλοι μας που δεν πρόλαβαν όταν βγήκαν γιατί ήταν μικροί η και δεν είχαν γεννηθεί να ασχοληθούν μαζί τους.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πολύ καλό και σίγουρα θα ικανοποιήσει αυτούς που θα θελήσουν να το δοκιμάσουν. Στους παλιούς θα φέρει μια νοσταλγία ίδια περίπου με την πρώτη Λάρα Κροφτ αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με Star Wars και περισσότερες αποστολές για να σκοτώνουμε τους κακούς υποτίθεται Stormtroopers τότε όλα καλά. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός μισθοφόρου όπως ακριβώς και στο αρχικό παιχνίδι και φέρνουμε εις πέρας πολλές και ενδιαφέρουσες αποστολές.

Τα γραφικά και ο ήχος μπορεί να φαίνονται φτωχά και είναι για την εποχή αλλά το gameplay του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έχουμε και την εμφάνιση διάφορων κλασικών προσώπων από το αυθεντικό παιχνίδι αλλά σε καθαρή μορφή και αυτό μας δίνει χαρά και κέφι για να το ξαναπαίξουμε ειδικά αν είμαστε φαν της δράσης και του κόσμου του. Βέβαια η τιμή του αυτή την στιγμή είναι αρκετά τσουχτερή αλλά σύντομα θα πέσει πιστεύω και θα μπει σε κάποια από τις μεγάλες συλλογές για να ευχαριστηθούν όλοι.

Κλείνοντας θα τονίσω ότι δεν θεωρώ αρπαχτή το εν λόγω παιχνίδι μιας και προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης σε αυτούς που δεν είχαν ασχοληθεί για διάφορους λόγους την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε. Θα του βάλω ένα 8/10 επειδή τα παιδιά που το έφτιαξαν σεβάστηκαν το κλασικό και το εμπλούτισαν με νέο υλικό που θα προσπαθήσω να ανακαλύψω. Εύχομαι να ακολουθήσουν και οι άλλοι τίτλοι της σειράς στο μέλλον και όχι μόνο από το σύμπαν του Star Wars. Αυτά προς το παρόν, δοκιμάστε το αν το βρείτε κάπου φτηνά, σίγουρα θα σας αρέσει.

Εδώ στην πρώτη Λάρα που παρουσίασα πρόσφατα άκουσα κάποιες κριτικές ότι δεν ήταν αρπαχτή της εταιρείας και κάτι τέτοια. Αν έχεις τερματίσει το πρωτότυπο και το anniversary δεν βλέπω τον λόγο να ξανατερματίσει κανείς το αρχικό απλώς με πιο καλά γραφικά για να παίζει στα συστήματα μας. Για κάποιον που δεν το έχει παίξει θα του φανεί καλό μάλλον για τους υπόλοιπους αδιάφορο και θα στρέψουν την προσοχή τους σε άλλα μεγάλα παιχνίδια.

Exit mobile version