LifeSteps.gr

Borknagar - Fall cd review (2024)

Borknagar - Fall cd review

Έπρεπε να περάσει κάποιος καιρός μέχρι να βρω κάτι το αληθινό στο χώρο του μέταλ και αυτό φυσικά προέρχεται από τους γνωστούς μας και αγαπημένους Νορβηγούς Borknagar που εδώ και 3 δεκαετίες στο περίπου μας κρατούν συντροφιά με τις υπέροχες μελωδίες τους. Παίζουν ένα θαυμάσιο μίγμα από προοδευτικό μπλακ μέταλ με μπόλικο folk στοιχείο όπως ακριβώς μου αρέσει μιας και είμαι φαν της σκανδιναβικής σκηνής και των παρόμοιων Vintersong. Αυτή η εναλλαγή σκληρών με κανονικά φωνητικά είναι απόλυτα ταιριαστή και σίγουρα ατμοσφαιρική.

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι φαίνεται ότι η μπάντα είναι πολύ έμπειρη και πάρα πολύ καλοί μουσικοί τα παιδιά από τον βορρά. Θα πρέπει να ξανακούσω τα πρώτα τους άλμπουμ γιατί μου φαίνεται ότι έχει πέσει λίγο το τέμπο σε σχέση πάντα με τα παλιότερα ακούσματα. Οι οπαδοί του extreme metal και της μπάντας γενικότερα πιστεύω ότι θα εκτιμήσουν αυτήν την προσπάθεια των φίλων μας. Έχουν και την μοντέρνα χροιά που χρειάζεται ώστε να είναι αρεστοί σε πιο ευρύ κοινό.

Αυτά τα μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια με τις πολλές εναλλαγές ρυθμού είναι που κάνουν την διαφορά από το απλό μέταλ που προέρχεται από τις κοινές μπάντες που φυτρώνουν η μία μετά την άλλη. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι πιο κλασσικές μπάντες και ακούμε ποιοτική και κυρίως καθαρή μέταλ μουσική. Συνδυασμός folk στοιχείου με καθαρό black metal είναι το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Στο νέο αυτό τους άλμπουμ, οι Borknagar συνεχίζουν να πειραματίζονται με τις δυνατότητες του ήχου τους, προσφέροντας ένα μείγμα από black metal, folk και προοδευτικές επιρροές. Η ηχητική τους προσέγγιση είναι εκλεπτυσμένη και ποικίλη, αφήνοντας χώρο για συναισθηματικές εκρήξεις και εναλλαγές στη δυναμική της μουσικής τους.

Οι στίχοι του Fall είναι βαθιά προσωπικοί και αναζητούν τη σύνδεση με τη φύση, την ανθρώπινη ύπαρξη και την πνευματικότητα. Κάθε στίχος είναι μια εξερεύνηση των εσωτερικών μας συναισθημάτων και της σχέσης μας με τον κόσμο γύρω μας με απλά λόγια. Με το νέο τους δημιούργημα οι Borknagar δείχνουν για άλλη μια φορά γιατί θεωρούνται μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες στον χώρο του metal. Με την εναλλαγή του παλμού και της συναισθηματικής έντασης, αυτό το άλμπουμ αναδεικνύει το βάθος και το εύρος του ταλέντου τους. Για τους οπαδούς του extreme metal που αναζητούν κάτι πέρα ​​από τα συνηθισμένα, οι Borknagar δίνουν μια συναρπαστική εμπειρία που αξίζει να ανακαλύψουν.

Σαν τελικό συμπέρασμα μπορώ να πω ότι με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο αυτό το cd από την θρυλική μπάντα των Νορβηγών φίλων μας. Για αυτό θα βάλω ένα 8.5/10 στο άλμπουμ αυτό και θα τονίσω ότι αν και δεν είμαι φαν του πολύ προοδευτικού ήχου εδώ το συνδυάζουν υπέροχα με το πιο σκληρό υποτίθεται στοιχείο. Έχω σχεδόν όλα τα cd της μπάντας και μάλλον αυτό με την εποχή που ζητάει όλο και πιο εμπορικό στυλ συμβαδίζουν πολύ καλά οι έμπειροι μουσικοί του θρυλικού συγκροτήματος. Ακούστε το και θα με θυμηθείτε, μάλλον θα σας αρέσει.

ICS Vortex (Simen Hestnæs) – Φωνητικά και μπάσο

Øystein G. Brun – κιθάρα

Lazare (Lars A. Nedland) – Φωνητικά και πλήκτρα

Bjørn Dugstad Rønnow – Ντραμς

Jostein Thomassen – Κιθάρα

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού άλμπουμ έχει ως εξής:

1) Summits
2) Nordic Anthem
3) Afar
4) Moon
5) Stars Ablaze
6) Unraveling
7) The Wild Lingers
8) Northward

Είδος: Progressive black folk metal​

Το cd κυκλοφόρησε στις 23 Φεβρουαρίου του 2024 από την γνωστή μας εταιρεία Century Media Records.

Exit mobile version